28 / 04 / 2024

Kanal İstanbul düzenleme

Kanal İstanbul düzenleme

Kanal İstanbul’un çevre düzeni planlarında bir kez daha değişiklik yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün söz konusu değişiklik hakkında değerlendirme yaptı. 

Kanal İstanbul için yasal düzenleme geliyor!

Kanal İstanbul’a ilişkin düzenleme bugün Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşelecek. Projenin yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilmesi için yasal düzenlemeye gidiliyor. 

Konut satış ve kira fiyatlarına ilişkin düzenleme talebi Meclis gündeminde!

Konut satış ve kira fiyatlarındaki artışa yönelik düzenleme yapılması talebine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Konut üretiminde düzenleme ve fiyat denetimi yapılmalı!

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, kiralara ilişkin düzenleme ve fiyat denetiminin yapılması gerektiğini belirtti.

Dünya Kanal İstanbul'u konuşuyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “hayalim” dediği çılgın proje Kanal İstanbul dünya basınında geniş yer buldu. İşte o haberler...

Okul kantincilerinden kiralara düzenleme talebi!

Türkiye'de toplamda 28 bine yakın, İstanbul'da ise 3.500 okula ait kantin mevcut. Okullardaki kantinciler iflasın eşiğinde olduklarına vurgu yapıyor ve kira fiyatlarına ilişkin düzenleme yapılmasını talep ediyor.

Kanal İstanbul, dünyanın en sıralı projelerinden biri olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un dünyanın en sıralı projelerinden biri olacağını söyledi. 

Kanal İstanbul, dünya ticaretinin rotasını Türkiye'ye çevirecek!

Kanal İstanbul'un sadece bulundukları bölgeye has projeler olmadığını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje ile dünya ticaretinin rotasının Türkiye'ye çevrileceğini dile getirdi. 

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul dünyanın en büyük projelerinden biri!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin konuştu. Adil Karaismailoğlu, "Dünyanın en büyük projelerinden biri. Proje, maliyet hepsi tamamlandı. Finans yönünü halledince kanun da hemen yürürlüğe girecek" dedi.

Veliler dikkat! Okul servis ücretlerinde düzenleme yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, servis ücretlerinde okulların durumuna göre yeni düzenleme yapıldı.

Kanal İstanbul, dünyanın ilk ‘Enerji Kanalı’ olabilir!

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olarak kabul edilen çılgın proje Kanal İstanbul projesi için geri sayım sürüyor. Enerji uzmanlarına göre kanal dünyanın ilk Enerji Kanalı projesi olabilir.

2018'de gayrimenkule getirilen 5 düzenleme!

İstanbul'a yapılan üçüncü havalimanın da hizmete açıldığı 2018 yılı içerisinde gayrimenkul sektörüne ilişkin düzenlemeler de yapıldı. İşte 2018'de gayrimenkule getirilen 5 düzenleme..

Kanal İstanbul için yasal düzenleme geliyor!

Kanal İstanbul’a ilişkin düzenleme bugün Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşelecek. Projenin yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilmesi için yasal düzenlemeye gidiliyor. 

Kanal İstanbul dünyanın projesidir!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Kanal İstanbul sadece ülkenin değil dünyanın projesidir. Dünya bu projelerden rahatsız oluyor, bunu anlıyorum..." dedi...

Kartal Kordonboyu Kavşak Düzenleme Projesi imar planı askıda!

İstanbul Kartal İlçesi, Kordonboyu Mahallesi, 9051 ada, 1 parsel Önü Kavşak Düzenleme Projesine ilişkin imar planı askıya çıktı...

Kanal İstanbul düzenleme Haberi

Kanal İstanbul düzenleme

Kanal İstanbul'un Çevre Düzeni Planları'nda bir kez daha değişikliğe gidildi. Sputniknews'te yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan değişiklik kararını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, kişisel Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Akgün, tweetinde şu ifadelere yer verdi. 

"Kanal İstanbul’un Çevre Düzeni Planları’nda yine değişiklik yapılmış. Hem de #DünyaSuGünü nde. Tüm dünya, su kaynaklarının üzerine böylesine titrerken yani.

Bu arada, İstihdam getireceği iddia edilen teknoloji geliştirme bölgesi ve kongre alanlarından da vazgeçilmiş anlaşılan."

Kanal İstanbul’un kuzey tarafına inşa edilmesi planlanan lojistik bölge, plandan kaldırıldı. Bu alanın yerine konut alanı bölümü eklendi. Kıyı tesis alanı da plandan çıkarılan yerlerden.

Teknoloji geliştirme bölgesi olarak tasarlanan bölgenin neredeyse tamamının konut alanı olması yönünde karar alındı. Aynı...