19 / 05 / 2024

kanalizasyon harcamaları

kanalizasyon harcamaları

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu 'nun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik, kanalizasyon ve su tesisleri harcamalarına katılma paylarına ilişkin esasları düzenliyor...

ABD'de inşaat harcamaları beklenenden az arttı!

ABD'de inşaat harcamaları, Şubat'ta yüzde 0,4 artış beklentisine karşın yüzde 0,1 yükseldi.

Konut harcamaları Mart'ta yüzde 0.16 arttı!

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 1995 bazlı verilerine göre, Mart 2018 itibarıyla, konut harcamaları Mart'ta yüzde 0.16 arttı!

İzmir Büyükşehir yatırım harcamalarını 27 kat artırdı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yatırım harcamalarını son 14 yılda tam 27 kat artırdı ve 15 milyar liranın üzerine çıktı. 

ABD'de inşaat harcamaları 2017'de yükseldi!

Aralık ayında yüzde 0,7 artışın yaşandığı ABD'deki inşaat harcamaları 2017'yi beklenenden daha iti bir performansla kapattı..

ABD'de inşaat harcamaları beklentiyi aştı!

ABD'de inşaat harcamaları Kasım 2017'de bir önceki aya göre yüzde 0,8 arttı. Artışta özellikle tek ailelik konutlara yönelik inşaat faaliyetlerdeki artışın etkili olduğu belirtildi. 

2017'de inşaat harcamaları arttı!

Yatırım harcamaları 2017'nin ilk yarısında başta inşaat harcamaları olmak üzere önemli ölçüde artış gösterdi.

Konut harcamaları Kasım'da yüzde 0.81 arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre İstanbul'da konut harcamalarında Kasım ayında yüzde 0.81 artış yaşandı..

Konut ve kira harcamalarına en yüksek pay İstanbul'un!

TÜİK tarafından açıklanan 2016 yılı hanehalkı tüketim harcaması araştırmasına göre; konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge TR1 İstanbul Bölgesi oldu

ABD'de inşaat harcamaları son 3 ayın ilk yükselişini gösterdi!

ABD'de inşaat harcamaları Ağustos ayında yüzde 0,5 artarak son 3 ayın ilk yükselişini gösterdi. Veriye ilişkin beklenti yüzde 0,4 artış seviyesindeydi.

ABD'de inşaat harcamaları Ağustos ayında arttı!

ABD'de inşaat harcamaları Ağustos ayında yüzde 0,5 artış gösterdi. Bu artış ile ABD'de inşaat harcamaları 3 ayın sonunda yükseldi.

Konut harcamalarında yüzde 0,75'lik artış!

İstanbul'da eylülde fiyatlar bir önceki aya kıyasla perakendede yüzde 0,93, toptanda ise 2,15 artış gösterdi. Buna göre konut harcamalarında yüzde 0,75'lik artış gözlemlendi.

ABD'de inşaat harcamaları düştü!

Ülkede inşaat harcamaları temmuzda yüzde 0,6 azalarak üst üste ikinci düşüşünü kaydetti. Veriye ilişkin beklenti yüzde 0,5 artış seviyesindeydi.

3 maddede sitelerde usulsüz harcamalar!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat www.emlakkulisi.com okurları için "Sitelerde usulsüz harcamalar" konulu yazı yazdı. İşte o yazı...

kanalizasyon harcamaları Haberi

kanalizasyon harcamaları

Belediye harcamalara katılma payları yönetmeliği tam metni!

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik, kanalizasyon ve su tesisleri harcamalarına katılma paylarına ilişkin esaları düzenliyor. 


2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 94 ncü maddesine göre Maliye, Bayındırlık ve İmar ve İskan Bakanlıklarının görüşleri alınarak İçişleri Bakanlığınca hazırlanan Belediye harcamalara katılma payları yönetmeliği tam metni aşağıda yer alıyor.


2464 SAYILI BELEDİYE GELİRLERİ KANUNUNUN HARCAMALARA KATILMA PAYLARI İLE İLGİLİ HÜKÜMLERİNİN UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler

Amaç

Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı 26/5/1981 gün ve 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun üçüncü kısmında yer alan yol, kanalizasyon ve su tesisleri harcamalarına katılma paylarının uygulanmasına ilişkin esasları düzenlemektir.


Kapsam

Madde 2- Bu yönetmelik 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun

a) Yol harcamalarına katılma payı ile ilgili 86 ncı,

b)...