16 / 06 / 2024

kaniş beyliği

kaniş beyliği

Kayseri'deki Kültepe Höyüğü'nde yapılan kazılarda, günümüzden 4 bin 500 yıl öncesine ait Kaniş beyinin, kralının oturduğu ya da krallığını idare ettiği bir yapı olduğu tahmin edilen anıtsal bir yapı bulundu...

Aydın Koçarlı'da tarihi kule ve konak kamulaştırıldı! 

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde Cihanoğlu Beyliği döneminde inşa edilen tarihi kule ile konağın bulunduğu bölge kamulaştırıldı.

Alanya'daki Gülevşen Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın Alanya ilçesinde 14. yüzyılda Karamanoğlu Beyliği tarafından yaptırılan Gülevşen Camisi'nde restorasyon çalışması yürütülüyor.

Yelli Camisi 500 yıl sonra ibadete açılıyor!

Bir dönem Menteşeoğulları Beyliği'ne de başkentlik yapan Beçin Antik Kenti'nde bulunan ve bölgede son dönemlerde yaşanan depremlerin de etkisiyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi Yelli Camisi 500 sene sonra ibadete açılıyor

Hatuniye Medresesi 150 bin lira bedelle kiraya çıkarıldı!

Kayseri'de Dulkadiroğulları Beyliği döneminde Nasıreddin Mehmed tarafından 1432 yılında inşa edilen ve günümüzde bir kişinin mülkiyetinde yer alan Hatuniye Medresesi,  yıllık 150 bin lira bedel ile kiraya çıkarıldı. 

Pendik Göçbeyli Mahallesi imar planı askıda!

Pendik İlçesi'ne bağlı Göçbeyli Mahallesi'ndeki bazı parsellerde Nazım İmar Planı Değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıda..

Pendik Göçbeyli nazım imar planı değişikliği askıda!

Pendik İlçesi, Göçbeyli Mahallesi, Nazım İmar Planı Değişikliğine ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli planı askıya çıkarıldı.

Ordu Gençağa Kalesi turizme kazandırılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Hacıemiroğulları Beyliği döneminden kalma olduğu iddia edilen Gençağa Kalesi

İzmir'deki Emir Sultan Türbesi restore edildi!

İzmir'in fethinde şehit düşen ve halk arasında "Emir Sultan" adıyla bilinen Aydınoğulları Beyliği komutanlarından Seydi Mükeremeddin'in naaşının yer aldığı türbenin bahçesindeki mezarlık restore edildi.

Kastamonu Hanönü'nde tarihi hanın çevresi restore ediliyor!

Belediye Başkanı Serkan Uçar yaptığı açıklamada, ilçenin adını aldığı Tarihi Han’ın Candaroğulları Beyliği zamanında İskender Beyin eşi Tatlu Hatun tarafından 1437 yılında gelen geçen yolcuların dinlenmesi için yaptırıldığını söyledi.

Pendik Göçbeyli Mahallesi'nde yıkım gerginliği!

Pendik Göçbeyli Mahallesi'nde restoran olarak hizmet veren bina ve evin yıkımı sırasında vatandaşlar ile polis ve zabıta ekipleri arasında gerginlik yaşandı.

İşte Ödemiş'teki tarihi türk evlerinin mimari özellikleri!

Aydınoğulları Beyliği'ne başkentlik yaptığı dönemden bu yana mimari yapısını koruyan İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Birgi Mahallesi, yaklaşık 700 yıldır tarihi görüntüsünü bozmuyor.

İzmir Ödemiş Birgi'de içkili mekanlar bölge dışına taşınacak!

İZMİR’in Ödemiş İlçesi’nin Aydınoğulları Beyliği’ne başkentlik yapmış olan mahallesi Birgi, belediye meclisi kararıyla ’içkili yer bölgesinden’ çıkartıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın adı mı değişiyor?

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki; Kültür Sarayı, 4 milyon kitaplık halka açık kütüphane ve cami inşaatlarının tamamlanmasının ardından sarayın adının ‘Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ olarak değiştirilebileceğini söyledi.

kaniş beyliği Haberi

kaniş beyliği


Kayseri'deki Kültepe Höyüğü'nde yapılan kazılarda, günümüzden 4 bin 500 yıl öncesine ait çok büyük bir anıtsal yapı bulundu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kültepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, 2010 yılından itibaren Kaniş'te sürdürdükleri kazılarda günümüzden 4 bin 500 yıl öncesine ait büyük bir anıtsal yapıyla karşılaştıklarını söyledi.


Binanın şimdilik 75x60 metrelik bölümünün gün yüzüne çıkarıldığını ifade eden Kulakoğlu, "Bu binanın Anadolu ile Ortadoğu'da bu kadar büyüğü yok. Şu anda da yapının sadece bir köşesindeyiz. Tamamına ulaştığımızda olağanüstü büyük boyutlarda bir yapıyla karşılaşacağız. Bu yapı gerçek anlamda özel bir ev, ikametgah değil. Büyük olasılıkla bir idari yapı. Kaniş beyinin, kralının oturduğu ya da krallığını idare ettiği bir yapı olduğunu düşünüyoruz" dedi. Kulakoğlu,...