28 / 08 / 2024

Kanlıtaş Höyüğü kazı çalışmaları

Kanlıtaş Höyüğü kazı çalışmaları

Eskişehir 'in İnönü ilçesi yakınlarında yer alanMÖ 6 bin yılına ait Kanlıtaş Höyüğü 'nde ortaya çıkan mermer bilezikler, bölgenin bilezik ticaret alanı olduğunu kanıtladı.

ŞOK’ta hızlı şarj başlığı 399 TL’ye, yağ çözücü 17,95 TL’ye, 3’lü servis seti 14,95 TL’ye düştü!

ŞOK, çok beğenilen büyük indirim kampanyasının 15 Ağustos’ta sona ereceğini duyurdu. Bu doğrultuda, ŞOK’ta hızlı şarj başlığı 399 TL’ye, yağ çözücü 17,95 TL’ye, 3’lü servis seti 14,95 TL’ye düştü. İşte 15 Ağustos Salı ŞOK fiyat listesi...

Konya Hüyük TOKİ başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya Hüyük projesinde yer alan 11 adet konut bugün itibariyle satışa çıktı.

Konya Yalıhüyük Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Konya’nın Yalıhüyük ilçesinde yapılacak millet bahçesini ihalesi gerçekleştirildi.

TOKİ Yalıhöyük konutları 2021'de teslim edilecek! 

Yalıhüyük Kaymakamı Muhammed Deniz Kılınç ve Belediye Başkanı Hasan Koçer, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konut inşaatında incelemelerde bulundu. 59 konutun 2021 yılının başında teslim edileceği belirtildi...

TOKİ Konya Hüyük 142 konut ihalesi 24 Mart'ta!

Konya İli Hüyük İlçesi 142 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 24 Mart 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Trabzon, Rize ve Zonguldak'ta kıyıda sağlık tesisleri yapılabilecek!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile artık Trabzon, Rize ve Zonguldak'ta kıyıda sağlık tesisleri yapılabilecek...

Konya Hüyük Şehir Konağı’nın temeli atıldı!      

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Hüyük ilçesine kazandırılan yatırımlarda incelemeler yaparak ilçeye kazandırılacak şehir konağının temel atma törenine katıldı. 

Zonguldak’ta kıyı kenar çizgisindeki yapılar yıkılacak!

Zonguldak’ta kıyı kenar çizgisinde yer alan yapıların yıkımı için yetkililer Zonguldak Kapuz bölgesinde incelemeler yaptılar. Yapılan incelemeler sonucunda, Zonguldak’taki kıyı kenar çizgisindeki yapıların yıkılacağına karar verildi. 

TOKİ Konya Ahırlı ve Yalıhüyük Konutları'nın ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Konya’nın Ahırlı İlçesi’nde 121, Yalıhüyük İlçesi’nde 59 olmak üzere hayata geçirilecek olan toplam 180 konutun ihalesi gerçekleştirildi.

TOKİ Konya Ahırlı ve Yalıhüyük 180 konut ihalesi 12 Ekim'de!

TOKİ tarafından Konya'nın Ahırlı ve Yalıhüyük ilçelerinde toplam 180 daire inşa edilecek. TOKİ Konya Ahırlı ve Yalıhüyük 180 konut ihalesi 12 Ekim'de yapılacak.

TOKİ'den Konya Ahırlı ve Yalıhüyük'e 180 daire!

TOKİ tarafından Konya'nın Ahırlı ve Yalıhüyük ilçelerinde toplam 180 daireden oluşacak 2 yeni proje hayata geçirilecek.

Konya Hüyük TOKİ 88 konut ihalesi bugün!

Konya İli Hüyük İlçesi Hüyük Mahallesi, 88 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi bugün yapılacak.

TOKİ Hüyük 88 konut ihalesi yarın!

Konya İli Hüyük İlçesi Hüyük Mahallesi, 88 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi yarın gerçekleştirilecek.

Kanlıtaş Höyüğü kazı çalışmaları Haberi

Kanlıtaş Höyüğü kazı çalışmaları


Kazı çalışmalarını sürdüren Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Umut Türkcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl gerçekleştirdikleri Kanlıtaş Höyüğü kazılarına alanın tepe kısmından başladıklarını kaydetti.


Batı Anadolu'daki nadir höyüklerden biri olan Kanlıtaş'ın dik, 25 metrelik bağımsız bir kaya bloğunun üzerine dayandığını anlatan Türkcan, şöyle konuştu:


"Kanlıtaş Höyüğü'nün içinde bulunduğu ve Eskişehir'e ait bu kültüre 'Porsuk Kültürü' deniliyor. Kazılarda, yaklaşık 10-15 santimetre yüzey toprağının altından mimarının gelmesi bizi sevindirdi. Buradaki yapılarda kullanılan, taş üstüne kerpiç, dönemin bir Anadolu mimari inşaat  özelliği taşıyor. Anadolu'nun binlerce yıldır süregelen geleneksel mimarisinin öncülerinden olacak bir yapı. Bir mekanda üç düzineden fazla erken kalkolitik döneme ait mermer bilezik ve bu bileziklerin yapımına ait aletler bulduk. Kanlıtaş Höyüğü'nün, mermer bilezik üretim merkezi...