26 / 05 / 2024

kanuni ipoteğin sona ermesi

kanuni ipoteğin sona ermesi

Kanuni ipotekler, tescile tabi olmayan ve tescile tabi olan ipotek üzere ikiye ayrılıyor. Satıştan doğan alacağı için satılan taşınmaz üzerinde satıcı kanuni ipotek koyabiliyor. Peki, kanuni ipotek nasıl kaldırılır?

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kira gelir beyannameleri için başvuru süreleri uzatıldı!

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren 2023 yılı kira gelir beyannamesi için sona yaklaşıldı. 1 Nisan 2024 tarihinde sona ermesi beklenen başvurular 5 Nisan 2024 tarihine kadar uzatıldı. 

Kamuda çalışan 700 bin işçi için sona gelindi! Bu çalışanları çok sevindirecek talepler tek tek açıklandı!

Kamu kesiminde çalışan yaklaşık 700 bin işçiyi ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, toplu iş sözleşmesiyle ilgili çalışmanın önümüzdeki hafta başında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na teslim edileceğini bildirirken, taleplerini de sıraladı.

Ev alacaklara müjde! 0.69 faizli kredi faizleri için sona geliniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, orta gelirliler için hazırladığı bir kampanyanın olacağını duyurmuştu. 250 bin konut kampanyasının ardından faiz oranlarının 0.69-0.89-.0.99 olması beklenen konutlarda sona ulaşıldı. Peki orta gelirliler için konut yapılacak mı?

Çiftçiler dikkat! Çiftçi kayıt sistemi için sona yaklaşıldı! Hemen başvurun! 

Çiftçi kayıt sistemine e-Devlet üzerinden başvuruda bulunmak için son 1 buçuk ay kaldı. 31 Aralık tarihinde Çiftçi kayıt sistemine e-Devlet başvuruları sona erecek. Peki Çiftçi kayıt sistemi nedir? Çiftçi kayıt sistemi başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Memur maaşlarında 2023 depremi! Tüm maaşlar tek tek hesaplandı! Kimin maaşı kaç lira olacak? 

Milyonlarca emekli ve memurum beklediği yeni yıl zammı için sona yaklaşıldı. Peki en düşük memur ve memur emeklisi maaşı kaç lira olacak? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte memur Ocak zammı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır?

Gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması, borcun tamamının ve eksiksiz ödenmesiyle birlikte mümkün oluyor. Peki, Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır? Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Buğday fiyatlarındaki yükselişin sona ereceği tarih açıklandı! 4 aydır fiyatlar artıyordu

Son 4 aydır küresel jeopolitik riskler nedeniyle sürekli artan buğday fiyatları rekor seviyesi olan 13,63 doları gördükten sonra düşmeye başladı. Buğday tarihi zirvesinin ardından inişe geçti. Piyasa analistleri rakamların bu aydan itibaren düşüşe geçeceğini öngörüyor.

Konut sahipleri dikkat! 2 gün sonra sona eriyor!

Değerli Konut Vergisi'nin ödemeleri, ilk defa geçtiğimiz sene yapıldı. Bu sene 2'nci defa ödenecek olan Değerli Konut Vergisi’nin beyanları için sona geliniyor. Peki değerli konut vergisi ne kadar? Değerli konut vergisinde beyannameler nereye verilecek? İşte ayrıntılar...

Fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Konut kredisi alan kişiler kredi borcunu tamamen ödediğinde evin üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından fek yazısı alıyor. Peki, fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

1915 Çanakkale Köprüsü'nde tabliye montajı tamamlanıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde tabliye montaj işlemleri için sona gelindi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yarın köprüden yürüyerek geçecek.

Elazığ'da 20 bine yakın konut inşa edilecek!

Elazığ'da 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından, Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Ömer Bulut, deprem bölgesine yapılacak 80 konut için sona gelinen temel açma çalışmalarını inceledi. Bulut, deprem bölgesindeki köylere 20 bine yakın konut inşa edileceğini ifade etti...

Trabzon Ortahisar'daki 5 katlı ev yıkıldı!

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Boztepe Mahallesi Gözaçan Cami mevkiinde Kanuni Bulvarı inşaatı için bölgede yapılan yıkımlarda yıkılması planlanan 5 katlı evin yıkımı işlemi tamamlandı.

Konut kredisinde ipotek kaldırma!

Bankadan kredi çekildiğinde satın alınan konut bankanın teminatı oluyor. Kredi bittiğinde ise ipoteğin evin üzerinden kaldırılması gerekiyor. 

kanuni ipoteğin sona ermesi Haberi

kanuni ipoteğin sona ermesi

Kanuni ipotek nasıl kaldırılır?

Kanuni ipotekler, tescile tabi olmayan ve tescile tabi olan ipotek üzere ikiye ayrılıyor. Tescile tabi olmayan Kanunî ipotek haklarının doğumu, aksi kanunda öngörülmüş olmadıkça, tapu kütüğüne tescil edilmelerine bağlı değildir.


Aşağıdaki alacaklılar, kanunî ipotek hakkının tescilini isteyebilirler:

1. Satıştan doğan alacağı için satılan taşınmaz üzerinde satıcı,

2. Elbirliği ortaklığına giren taşınmazlarda paylaşmadan doğan alacakları için birlikte mirasçı olanlar veya diğer elbirliği ortakları,

3. Bir taşınmaz üzerinde yapılan yapı veya diğer işlerde malzeme vererek veya vermeden emek sarf ettikleri için malzeme ve emek karşılığı olarak malik veya yükleniciden alacaklı olan alt yüklenici veya zanaatkârlar.


Zanaatkârların ve yüklenicilerin kanunî ipotek hakları, çalışmayı veya malzeme vermeyi yüklendikleri andan başlayarak tapu kütüğüne tescil olunabilir.


Tescilin yüklenilen işin tamamlanmasından başlayarak üç ay içinde yapılmış olması gerekir.


Tescilin yapılması...