20 / 05 / 2024

kanuni ipotek harcı

kanuni ipotek harcı

Kanuni ipotek tesisinin nasıl ve kimler tarafından tescil edilebileceğine ilişkin yasal hükümler Türk Medeni Kanunu kapsamında yer alıyor. İşte Medeni kanun kanuni ipotek tesisi hükümleri...

Tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

Tapu dairesinde yapılan her işlemde olduğu gibi ipotek koydurma işlemlerinde de belli oranlarda ve miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Yeni yılda tapu ipotek harçlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

Tapu ipotek harcı 2018!

Bir kimsenin talebi üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek yapılan ipotek işlemi için harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu ipotek harcı 2018 ne kadar?

Tapu ipotek harcı 2017!

İpotek, bir kimsenin talebi üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek yapılıyor. Peki, tapu ipotek harcı 2017 ne kadar?

7 maddede giderlerini ödemeyen gayrimenkule ipotek konması!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 7 maddede ortak giderlerini ödemeyen bağımsız bölüme kanuni ipotek konması " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı..

9 maddede aidattan dolayı bağımsız bölüme ipotek konma süreci!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için 9 maddede ödenmeyen aidattan dolayı bağımsız bölüme kanuni ipotek konması sürecini ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı..

İpotek fekki harcı 2016!

Taşınmaz mal satın alma sürecinde, tüketiciler bankalardan kredi kullanabiliyor. Bu süreçte tapu üzerine ipotek konuluyor. Peki, ipotek fekki harcı 2016 var mı? Varsa ne kadar?

Tapu ipotek harcı 2016!

Bir alacak için tapuya ipotek koyulması için gerekli olan evrakların temin edilmesi ve bir talep dilekçesi ile tapu dairesine müracaat edilmesi ve tapu ipotek harcının ödenmesi gerekiyor. İşte tapu ipotek harcı 2016..

Tapuda ipotek harcı!

Konut kredisi kullanılarak alınan gayrimenkul üzerinden ipoteğin kaldırılması gerekiyor. Tapuya ipotek konulması kredi alırken banka tarafından yapılıyor. Peki, tapuda ipotek harcı ne kadar? İşte, tapuda ipotek harcı!

İpotek fek harcı ne kadar?

İpoteğin fek edilebilmesi için bankadan ipotek fek yazısının alınması gerekiyor. Kanunen bir gerekçesi olmamasına rağmen, ipotek fek yazısı için ücret talep edilebiliyor. Peki, ipotek fek harcı ne kadar?

Kanuni ipotek nasıl tesis edilir?

Kanuni ipotek, tescile tâbi olmayan kanunî ipotek ve tescile tâbi kanunî ipotekler olmak üzere ikiye ayrılıyor. Peki, kanuni ipotek nedir? Kanuni ipotek nasıl tesis edilir? İşte tescile tabi olan ve olmayan kanuni ipotek hakları..

İpotek kaldırma harcı 2015!

İpotek, borçlunun borcunu ödememesi ihtimaline karşın bir gayrimenkul üzerinde kurulan güvence oluyor. Borcun ödenmesi halinde ise bu ipotek tapudan kaldırılıyor. Peki, ipotek nasıl kalkar? İpotek kaldırma harcı 2015 ne kadar?

İpotek koyma harcı ne kadar?

İpotek ile mevcut olan veya ileride meydana gelecek yahut meydana gelmesi olası olan herhangi bir alacak güvence altına alınıyor. Peki, ipotek koyma harcı ne kadar? İşte ipotek harcı 2015..

Kanuni ipotek nasıl kaldırılır?

Kanuni ipotekler, tescile tabi olmayan ve tescile tabi olan ipotek üzere ikiye ayrılıyor. Satıştan doğan alacağı için satılan taşınmaz üzerinde satıcı kanuni ipotek koyabiliyor. Peki, kanuni ipotek nasıl kaldırılır?

kanuni ipotek harcı Haberi

kanuni ipotek harcı

Kanuni ipotek tesisi!

Türk Medeni Kanununda yer alan hükümlere göre kanuni ipotek tesisi, tescile tâbi olmayan kanunî ipotek ve tescile tabi kanuni ipotekler olmak üzere iki şekilde ele alınıyor. Kanuna göre, hangi alacaklıların kanuni ipotek hakkının tescilini isteyebilecekleri ve tescile tâbi olmayan kanunî ipoteklerin neler olduğu aşağıda sıralanıyor:


Kanuni ipotek hakkı

I. Tescile tâbi olmayan kanunî ipotek

Kanunî ipotek haklarının doğumu, aksi kanunda öngörülmüş olmadıkça, tapu kütüğüne tescil edilmelerine bağlı değildir.


II. Tescile tâbi kanunî ipotekler

Hâller

Aşağıdaki alacaklılar, kanunî ipotek hakkının tescilini isteyebilirler:


1. Satıştan doğan alacağı için satılan taşınmaz üzerinde satıcı,

2. Elbirliği ortaklığına giren taşınmazlarda paylaşmadan doğan alacakları için birlikte mirasçı olanlar veya diğer elbirliği ortakları,


3. Bir taşınmaz üzerinde yapılan yapı veya diğer işlerde malzeme vererek veya vermeden emek sarf ettikleri için malzeme ve emek...