22 / 11 / 2024
fuzul

kanuni ipotek nasıl kaldırılır

kanuni ipotek nasıl kaldırılır

Kanuni ipotekler, tescile tabi olmayan ve tescile tabi olan ipotek üzere ikiye ayrılıyor. Satıştan doğan alacağı için satılan taşınmaz üzerinde satıcı kanuni ipotek koyabiliyor. Peki, kanuni ipotek nasıl kaldırılır?

Fek yazısı nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

Fek yazısı, önemli bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi ve konut ipotek terimlerinden olan fek yazısının ne olduğunu bilmekte fayda var. Ev kredisi ve ipotekle ilgili olan bu kavramın ne olduğu merak edilir. Peki fek yazısı nedir, nereden, kaç günde ve nasıl alınır?

İpotek nedir? İpotek nasıl yapılır?

Banka ya da farklı alacaklı taraflar, alışveriş konusunda satılan ürünleri garanti altına almak için ipotek yöntemine başvururlar. Sıklıkla duyulan bir kavram olan ipotek, önemli bir işlemdir. Peki ipotek nedir, nasıl yapılır ve kaldırılır? İşte ipotek ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Ev alırken tapu ipotek sorgulama nasıl yapılır?

İpotek, bir borcun ödemesini garanti altına almak için taşınmazın teminat gösterilmesidir. Peki, ev alırken ipotek sorgulama nasıl yapılır? Tapuda ipotek nasıl öğrenilir? İşte detaylar…

Tapudaki ipotek nasıl kalkar?

Ödenmesi taahhüt edilmiş borçları güvence altına almak için taşınmazların üzerine ipotek koyulur. Peki, tapudaki ipotek nasıl kalkar? Tapudaki ipoteği kaldırma işlemi nasıl yapılır? Tapu ipoteği kaç günde kalkar?

İpotek fekki nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

İpotek fekki nedir? Fek yazısı nasıl alınır? Sorusu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte İpotek fekkine dair detaylar!

Tapuda ipotek olup olmadığı nasıl öğrenilir?

Gayrimenkul üzerinde tapu ipotek sorgulama işlemleri pek çok farklı durumda gerçekleştirilebiliyor. Peki, tapu üzerinde ipotek olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte tüm detaylar...

İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler?

Evini konut kredisi kullanarak alanların merak ettiği konulardan biri de fek yazısı oluyor. Peki, İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır?

Gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması, borcun tamamının ve eksiksiz ödenmesiyle birlikte mümkün oluyor. Peki, Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır? Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Reddi miras nasıl yapılır? Mirasın reddi için nereye başvurulur?

Reddi miras; kanuni veya atanmış mirasçının kendilerine geçmiş olan mirası kabul etmemek hususundaki irade beyanları olarak ifade ediliyor. Peki, Reddi miras nasıl yapılır? Mirasın reddi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

İpotek fekki nedir? İpotek fekki nasıl yapılır?

İpotek fekki, üstünde ipotek bulunan bir gayrimenkulün ipoteğinin kaldırılması işlemi anlamına geliyor. Peki, bu işlem nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Mirasın hükmen reddi nedir, nasıl yapılır? Mirasın hükmen reddi şartları nelerdir?

Reddi miras; bir kimsenin ölümünden sonra kalan mirasın tamamının kanuni mirasçılar ya da atanmış mirasçılar tarafından reddini ifade ediyor. Peki, Mirasın hükmen reddi nedir, nasıl yapılır? Mirasın hükmen reddi şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler..

Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İpotekli ev satılır mı?

Bankaların verdikleri kredi karşısında aldığı teminata ipotek denir. Kişinin aldığı krediyi ödememesi halinde konut satışa çıkarılarak banka borcu kapatılır. Peki, ipotekli ev satılır mı? Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı…

Gayrimenkul üzerindeki rehin nasıl kaldırılır?

Gayrimenkul üzerindeki ipotek kaldırıldıktan sonra gayrimenkul, krediyi alan kişi adına tahsis edilir. Peki İpotek borcu ödendikten sonra gayrimenkul üzerindeki rehin nasıl kaldırılır?

kanuni ipotek nasıl kaldırılır Haberi

kanuni ipotek nasıl kaldırılır

Kanuni ipotek nasıl kaldırılır?

Kanuni ipotekler, tescile tabi olmayan ve tescile tabi olan ipotek üzere ikiye ayrılıyor. Tescile tabi olmayan Kanunî ipotek haklarının doğumu, aksi kanunda öngörülmüş olmadıkça, tapu kütüğüne tescil edilmelerine bağlı değildir.


Aşağıdaki alacaklılar, kanunî ipotek hakkının tescilini isteyebilirler:

1. Satıştan doğan alacağı için satılan taşınmaz üzerinde satıcı,

2. Elbirliği ortaklığına giren taşınmazlarda paylaşmadan doğan alacakları için birlikte mirasçı olanlar veya diğer elbirliği ortakları,

3. Bir taşınmaz üzerinde yapılan yapı veya diğer işlerde malzeme vererek veya vermeden emek sarf ettikleri için malzeme ve emek karşılığı olarak malik veya yükleniciden alacaklı olan alt yüklenici veya zanaatkârlar.


Zanaatkârların ve yüklenicilerin kanunî ipotek hakları, çalışmayı veya malzeme vermeyi yüklendikleri andan başlayarak tapu kütüğüne tescil olunabilir.


Tescilin yüklenilen işin tamamlanmasından başlayarak üç ay içinde yapılmış olması gerekir.


Tescilin yapılması...