04 / 10 / 2024

kanuni ipotek tescili

kanuni ipotek tescili

Kanuni ipotek, tescile tabi olmayan ve tescile tabi ipotek olmak üzere karşımıza çıkıyor. Peki, kanuni ipotek nasıl yapılır? Kanuni ipotek nasıl tescil edilir? İşte yanıtı..

7 maddede giderlerini ödemeyen gayrimenkule ipotek konması!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 7 maddede ortak giderlerini ödemeyen bağımsız bölüme kanuni ipotek konması " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı..

9 maddede aidattan dolayı bağımsız bölüme ipotek konma süreci!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için 9 maddede ödenmeyen aidattan dolayı bağımsız bölüme kanuni ipotek konması sürecini ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı..

Kanuni ipotek nasıl tesis edilir?

Kanuni ipotek, tescile tâbi olmayan kanunî ipotek ve tescile tâbi kanunî ipotekler olmak üzere ikiye ayrılıyor. Peki, kanuni ipotek nedir? Kanuni ipotek nasıl tesis edilir? İşte tescile tabi olan ve olmayan kanuni ipotek hakları..

Kanuni ipotek nasıl kaldırılır?

Kanuni ipotekler, tescile tabi olmayan ve tescile tabi olan ipotek üzere ikiye ayrılıyor. Satıştan doğan alacağı için satılan taşınmaz üzerinde satıcı kanuni ipotek koyabiliyor. Peki, kanuni ipotek nasıl kaldırılır?

Konut kredisi ipotek fek yazısı ücreti ne kadar?

İpoteğin fek edilebilmesi için bankadan İpotek fek yazısının alınması gerekiyor. Kanunen bir gerekçesi olmamasına rağmen, ipotek fek yazısı için banka ücret talep edebiliyor. Peki, konut kredisi ipotek fek yazısı ücreti ne kadar?

İpotek fek ücreti iadesi dilekçesi!

Konut kredisi ödemesinin bitmesi halinde ilk olarak konut üzerindeki ipoteği kaldırması gerekiyor. Peki, konut üzerindeki ipotek kaldırılırken bankadan talep edilen fek ücreti geri alınır mı? İşte, ipotek fek ücreti iadesi dilekçesi!

Konut kredisi borcu bitince ipotek nasıl kaldırılır?

Kredi borcunuz bittikten sonra gayrimenkul üzerinde ipoteği kaldırmanız gerekiyor bu işlemlere ipoteğin fekki deniyor. Peki, konut kredisi borcu bitince ipotek nasıl kaldırılır?

Konut kredisi ipotek kaldırma işlemleri!

Konut kredisi kullanım sırasında banka taşınmaza ipotek koyuyor. Bankaya olan borcun bitmesi halinde, tapu dairesinde ipotek kaldırılabiliyor. Peki, konut kredisi ipoteği nasıl kaldırılır? İşte konut kredisi ipotek kaldırma işlemleri..

Üst hakkının tescili nasıl yapılır?

Bir üst irtifakına dayalı olarak başkasına ait bir arazinin altında veya üstünde sürekli kalmak üzere inşa edilen yapıların mülkiyeti, irtifak hakkı sahibine ait oluyor. Peki, üst hakkının tescili nasıl yapılır?

İrtifak hakkı tescili nasıl olur?

İrtifak hakkı, bir taşınmaz üzerinde diğer bir taşınmaz lehine konulmuş bir yük olarak nitelendiriliyor. İrtifak hakkının kurulması için tapu kütüğüne tescil edilmesi gerekiyor. Peki, İrtifak hakkı tescili nasıl olur?

Tapuya ipotek şerhi nasıl konulur?

İpotek şerhi, taşınmaz mal sahibinin tapusuna, haklarını kısıtlamak adına tapu kütüğüne yazılan kişisel haklar ve temlik hakları ile ilgili şerh olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapuya ipotek şerhi nasıl konulur?

Tapu ipotek harcı hesaplama 2015!

İpotek koyma işlemi, talep üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek harç karşılığında yapılıyor. İşte tapu ipotek harcı hesaplama 2015...

Kanuni Sultan Süleyman'ın Bozüyük'te yaptırdığı değerlerin ihalesi 779 bin lira!

Kanuni Sultan Süleyman'ın 1522 yılındaki Rodos seferi sırasında Muğla'nın Yatağan ilçesinde, birkaç yıl önce defineciler tarafından talan edilen mescit, han ve köprü, bölge turizminin canlandırılması amacıyla restore edilecek.

kanuni ipotek tescili Haberi

kanuni ipotek tescili

Kanuni ipotek nasıl tescil edilir?

Kanuni ipotek, tescile tabi olmayan ve tescile tabi ipotek olmak üzere karşımıza çıkıyor. Kanuni ipotek haklarının doğumu, aksi kanunda öngörülmüş olmadıkça, tapu kütüğüne tescil edilmelerine bağlı değildir.


Tescile tâbi kanunî ipotekler

Aşağıdaki alacaklılar, kanunî ipotek hakkının tescilini isteyebilirler:

1. Satıştan doğan alacağı için satılan taşınmaz üzerinde satıcı,


2. Elbirliği ortaklığına giren taşınmazlarda paylaşmadan doğan alacakları için birlikte mirasçı olanlar veya diğer elbirliği ortakları,


3. Bir taşınmaz üzerinde yapılan yapı veya diğer işlerde malzeme vererek veya vermeden emek sarf ettikleri için malzeme ve emek karşılığı olarak malik veya yükleniciden alacaklı olan alt yüklenici veya zanaatkârlar.

Alacaklıların, bu kanunî ipotek hakkından önceden feragat etmeleri geçerli değildir.


2. Satıcılar, mirasçılar ve diğer elbirliği ortakları bakımından

MADDE 894.- Satıcıların, mirasçıların ve diğer elbirliği ortaklarının kanunî ipotek haklarının,...