06 / 05 / 2024

Kanuni ipotek tesis edilmesi

Kanuni ipotek tesis edilmesi

Kanuni ipotek, tescile tâbi olmayan kanunî ipotek ve tescile tâbi kanunî ipotekler olmak üzere ikiye ayrılıyor. Peki, kanuni ipotek nedir? Kanuni ipotek nasıl tesis edilir? İşte tescile tabi olan ve olmayan kanuni ipotek hakları..

Pera GYO, Skycity'deki 6 bağımsız bölümü Ziraat Katılım Bankası'na 44.3 milyon TL'ye ipotek etti!

Pera GYO, Skycity projesinde yer alan 2-4-5-6-8-24 numaralı altı adet bağımsız bölüm üzerine Ziraat Katılım Bankası lehine ipotek tesis edildiğini açıkladı. İşte detaylar...

Körfez GYO Tuzla arsasının tapusunu resmen aldı! 

Körfez GYO, Tuzla arsası kapsamında Emlak Konut GYO lehine 10 milyon 313 bin 365,86 TL ipotek tesis edildiğini açıkladı. Körfez GYO Tuzla arsasının tapusunu aldı. İşte ayrıntılar...

Alarko GYO, Bodrum Gündoğan'daki otel yatırımı için düğmeye bastı! 

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Bodrum Otel Yatırımına İlişkin 624 milyon TL'lik kredi sözleşmesi kapsamında bankanın teminat amacıyla ipotek tesis ettiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Torunlar GYO'nun Paşabahçe arazisindeki ipotek kaldırıldı!

Torunlar GYO portföyünde yer alan Paşabahçe arazisinde Akbank T. A.Ş. lehine 5 Temmuz 2013 tarihinde 375 milyon USD tutarında ipotek tesis edildi. Bahse konu ipotek 5 Kasım 2021 tarihinde fek edildi.

Torunlar GYO 750 milyon TL'lik kredi kullanacak!

Torunlar GYO Yönetim kurulu tarafından T. Halk Bankası A.Ş.'den 750 milyon TL'lik kredi kullanılmasına ve kredinin teminatı için şirketin maliki olduğu Torun Tower isimli taşınmazın üzerinde T. Halk Bankası A.Ş. lehine 2.dereceden 2 milyar TL ipotek tesis edilmesine karar verildi.

İş Kuleleri Kule 3'ün üzerine 444 milyon TL'lik ipotek konuldu!

İş GYO, Kuleleri Kule 3'ün üzerine ilgili İş Bankası'nın lehine 444 milyon TL tutarında ipotek tesis edilmesine karar verdi.

İpotek işlemlerinde e-İpotek dönemi!

Yapı Kredi, ipotek işlemlerinde dijitalleşme hedefi doğrultusunda Elektronik İpotek Tesisi’ni (e-İpotek) hayata geçirdi. Uygula ile ipotek tesis sürecinin sadece 1 günde tamamlanması hedefleniyor.

Referans Kartal Kordonboyu'ndaki 120 milyon TL'lik ipotek kaydı kaldırıldı!

Referans Kartal Kordonboyu projesi kapsamındaki bağımsız bölümler üzerinde tesis edilmiş olan 120 milyon TL tutarındaki ipotek kaydı kaldırıldı...

Mistral İzmir Çarşı ipotek açıklaması!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Mistral İzmir Çarşı projesi üzerinde tesis edilmiş olan ipoteğin fekki ve yeni ipotek tesisi hakkında açıklama yaptı.

Akiş GYO, Akbatı AVYM'yi ipotek etti!

Akiş GYO ile Saf GYO'nun birleşmesinden doğan ayrılma haklarının finansmanı için Yapı ve Kredi Bankası'ndan kullanılacak kredinin teminatı için Esenyurt' Akbatı AVYM'deki tüm bağımsız bölümleri ipotek tesis edildi.

7 maddede giderlerini ödemeyen gayrimenkule ipotek konması!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 7 maddede ortak giderlerini ödemeyen bağımsız bölüme kanuni ipotek konması " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı..

9 maddede aidattan dolayı bağımsız bölüme ipotek konma süreci!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için 9 maddede ödenmeyen aidattan dolayı bağımsız bölüme kanuni ipotek konması sürecini ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı..

Akfen GYO'nun gayrimenkullerine 1. derece ipotek!

Akfen GYO portföyünde bulunan Esenyurt, Kayseri, Trabzon, Gaziantep, Bursa, Adana, Zeytinburnu, Ankara Esenboğa ve Tuzla'da yer alan taşınmazların üzerine Banka lehine 173.052.185 Avro bedelinde müşterek 1. derece ipotek tesis edildi.

Kanuni ipotek tesis edilmesi Haberi

Kanuni ipotek tesis edilmesi

Kanuni ipotek nasıl tesis edilir?

Kanuni ipotek, tescile tâbi olmayan kanunî ipotek ve tescile tâbi kanunî ipotekler olmak üzere ikiye ayrılıyor. Tescile tâbi olmayan kanunî ipotekte; Kanunî ipotek haklarının doğumu, aksi kanunda öngörülmüş olmadıkça, tapu kütüğüne tescil edilmelerine bağlı değildir.


Tescile tâbi kanunî ipotekler

Aşağıdaki alacaklılar, kanunî ipotek hakkının tescilini isteyebilirler:

1. Satıştan doğan alacağı için satılan taşınmaz üzerinde satıcı,

2. Elbirliği ortaklığına giren taşınmazlarda paylaşmadan doğan alacakları için birlikte mirasçı olanlar veya diğer elbirliği ortakları,

3. Bir taşınmaz üzerinde yapılan yapı veya diğer işlerde malzeme vererek veya vermeden emek sarf ettikleri için malzeme ve emek karşılığı olarak malik veya yükleniciden alacaklı olan alt yüklenici veya zanaatkârlar.


Alacaklıların, bu kanunî ipotek hakkından önceden feragat etmeleri geçerli değildir.


2. Satıcılar, mirasçılar ve diğer elbirliği ortakları bakımından

MADDE 894.- Satıcıların,...