26 / 11 / 2024

Kanuni ipotek ve Çeşitleri

Kanuni ipotek ve Çeşitleri

Bir borç için bir taşınmaz malın teminat gösterilmesi ipotek olarak ifade ediliyor. Peki ipotek kaç şekilde kurulabiliyor? İpotek çeşitleri nelerdir? Diye soruyorsanız, yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Uzmanı uyardı! Konut kredisi ile geleceğinize ipotek koymayın!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut kredisi ile geleceğinize ipotek koymayın uyarısı yaptı. İşte Arif Güdül’ün o paylaşımı…

Euro Bölgesi bankaları açıkladı! Mortgage başvuruları toparlanabilir

Euro Bölgesi bankaları, ipotek ve firmalara verilen krediler ile ilgili olarak talepte toparlanma beklediği açıklamasında bulunuldu.

Zirai ipotek nedir?

Zirai ipotek tarımsal faaliyet yapan bireyler ve kurumlar için önemli bir kavramdır. Kredi ihtiyaçlarını giderirken çiftçilerin karşılaştığı zirai ipotek terimini bilmek önemli. Peki zirai ipotek nedir, nasıl alınır, nasıl kaldırılır? İşte zirai ipotekle ilgili detaylı bilgiler...

Fahiş inşaat maliyetlerine ilişkin şok açıklama! Gerekirse kanuni düzenleme ile bu fırsatçılığın önüne geçilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki inşaat maliyetlerinin artışını nasıl engelleneceğine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Özhaseki kanuni düzenlemeyi işaret etti.

İpotek varken kredi çekilebilir mi?

Alacak ve borç ilişkilerinde iktisadi terimlerin bilinmesi, her iki tarafın güvenliğini sağlamak için önemlidir. Bu terimleri bilmek hem borç verenin hem de borç alanın rahat bir şekilde işlem yapabilmesini sağlar. Peki ipotek nedir ve ipotek kredi çekilmesine engel mi?

İpotek nedir? İpotek nasıl yapılır?

Banka ya da farklı alacaklı taraflar, alışveriş konusunda satılan ürünleri garanti altına almak için ipotek yöntemine başvururlar. Sıklıkla duyulan bir kavram olan ipotek, önemli bir işlemdir. Peki ipotek nedir, nasıl yapılır ve kaldırılır? İşte ipotek ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Kanuni motosikletlere yüzde 25 peşinat ve 60 ay senetli taksit imkanı İşte 28 Eylül 2022 Kanuni fiyat listesi

Kanuni motosiklet Cafe Racer tarzı yüzde 100 elektrikli modelleri Süper Soco TC ve Süper Soco TC MAX ile hem elektrikli motosiklet teknolojisini hem de yolların liderliğini yapıyor. İşte Kanuni Süper Soco TC’nin güncel satış fiyatı.

Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır?

Gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması, borcun tamamının ve eksiksiz ödenmesiyle birlikte mümkün oluyor. Peki, Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır? Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Evini ipotek ettirenlere büyük şok! Resmen açıklandı! 

Gayrimenkulün satışında ipotek konusunun detayları merak ediliyor. Peki bir evde ipotek varsa tahsilat nasıl yapılır? İşte ayrıntılar ve Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'in okuyucusunun sorusuna verdiği o yanıt...

Asgari ücrete zam sinyali! Kanuni düzenleme yapılabilir! 

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, asgari ücretle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve bu konuya ilişkin kanuni düzenleme yapılabileceğinin altını çizdi.

Kripto para borsası saldırıya uğradı:34 milyon dolarlık BTC ve Ethereum çalındı!

Kripto para sektörü Türkiye'de olduğu gibi bütün dünyanın gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Kripto para sektörü hemen herkesin ilgi duyduğu bir alan olmasının yanında bildiğimiz geleneksel piyasalardan değişik ve tam kanuni altyapıları olmadığı sebebiyle zaman zaman mağdur haberlerini duyuyoruz.

Tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

Tapu dairesinde yapılan her işlemde olduğu gibi ipotek koydurma işlemlerinde de belli oranlarda ve miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Yeni yılda tapu ipotek harçlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

Tapu müdürlükleri tarafından yapılan ipotek işlemlerinde yeni dönem!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, resmi senet düzenlenmeden yapılacak ipotek işlemlerinde düzenleme yaptı.

Kanuni ipotek ve Çeşitleri Haberi

Kanuni ipotek ve Çeşitleri

İpotek çeşitleri nelerdir?

İpotek, var olan ya da ileride var olması muhtemel bir borç için bir gayrimenkulün teminat olarak gösterilmesine deniyor. Peki ipotek hangi hallerde kuruluyor, ipotek çeşitleri nelerdir diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


İpotek çeşitleri; doğmuş bir borç için ipotek, ileride doğabilecek bir borç için kurulacak ipotek ve kanuni ipotek olmak üzere 3 şekilde kurulabiliyor.


İpotek çeşitleri

1- Doğmuş bir borç için ipotek

Halen mevcut olan yani malikin veya diğer bir kişinin almış olduğu borç para için taşınmazın teminat olarak gösterilmesine deniyor.


2- İleride doğacak bir borç için kurulacak ipotek

Henüz doğmamış, ileride doğması muhtemel bir alacak için dahi ipotek tesis edilebiliyor. Ancak ileride doğması muhtemel bu ipoteğin tahmini miktarının ipotek miktarı sütununa yazılması gerekiyor.


3- Kanunu ipotek

Medeni Kanun'da veya diğer kanunlarda sınırlı olarak sayılmış bulunan ve...