08 / 05 / 2024

Kapadokya arkeoloji

Kapadokya arkeoloji

Kapadokya Topakhöyük ve Yassıhöyük'te kazı çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık bin 250 metre uzunluğunda bir surla çevrili antik kentlerden birinde yürütülen kazıda ilk olarak Eski Hitit dönemine ulaşılması planlanıyor...

Kapadokya'da balonlar uçamıyor!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da sıcak hava balonu uçuşları olumsuz hava şartları nedeniyle 3 gündür yapılamıyor. Bölgede uçuş kararları anlık hava tahmin raporlarına göre yönlendiriliyor.

Kapadokya'daki oteller yüzde yüz doluluk oranına ulaştı!

Deniz kıyısındaki tatil beldelerinde sezonun sona ermesiyle Kapadokya'nın ön plana çıktığını belirten Tok, "Yerli turist, deniz sezonunun sona ermesiyle tatil ve bayramlarda Kapadokya'yı tercih ediyor

RE/MAX Türkiye franchiseları Kapadokya’da buluşuyor!

RE/MAX Türkiye franchiseları Kapadokya’da buluşuyor. Türkiye'de gayrimenkul sektörüne başarılı girişimciler kazandıran RE/MAX Türkiye, gelenekselleşmiş broker kampını 25 - 26 ve 27 Eylül tarihlerinde Kapadokya’da gerçekleştirecek.

Kapadokya Meslek Yüksekokulu turist rehberliği uzaktan öğretim programı başlattı!

Kapadokya Meslek Yüksekokulu, Türkiye'nin ilk turist rehberliği uzaktan öğretim programını açtı. Ğek çok sektör için kalifiye eleman yetiştiren Kapadokya Meslek Yüksekokulu, turist rehberliği uzaktan öğretim programı başlattı.

Mersin Yeni Arkeoloji Müzesi yapım ihalesi 9 Ekim'de!

Anada Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü; Mersin Yeni Arkeoloji Müzesi yapımını 9 Ekim 2014 tarihinde saat 10.30'da ihaleye çıkarıyor. Müzenin yapımı toplam 650 günde tamamlanacak.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı kiralanıyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Nevşehir Kapadokya Havalimanının kiralanmak suretiyle işletme hakkı devri için ihale açtı. Geçici teminat tutarı 50,000 euro olarak belirlenen ihaleye 7 Kasım'a kadar teklif verilebilecek.

Kapadokya futbolda kamp merkezi olma yolunda!

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya ' nın son dönemlerde futbol takımlarının kamp merkezi haline geldiğini söyledi...

Kapadokya'nın ziyaretçi sayısı 2 milyona ulaştı!

Türkiye'nin önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesini bu yılın Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 916 bin 696 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Kapadokya'ya 8 ayda 1 milyon 916 bin ziyaretçi!

Türkiye'nin önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesini bu yılın Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 91 6 bin 696 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Kapadokya’da balonlar yağış engeline takıldı!

Kapadokya'da yağışlı ve de sisli hava nedeniyle balon turları yapılamadı.Sabah erken saatlerinde balon turlarına katılmak için kalkış ofislerine giden turistler, olumsuz hava sürpriziyle karşılaştı.

Kapadokya Mobese kameralarıyla izleniyor!

Yılda yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesi, 3G sistemiyle HD kalitede 24 saat izleniyor. Nevşehir Valiliği öncülüğünde başlatılan proje kapsamında ilk etapta 7 ayrı noktaya 22 kamera yerleştirilirken kamera sayısı arttırılacak.

Kapadokya'nın tarihini değiştirecek Ovaören kazıları devam ediyor!

Türkiye’nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya Bölgesi'nin bilinmeyen tarihi kimliğinin bilimsel çalışmalarla ortaya konulmaya çalışıldığı Ovaören'de kazı çalışmaları son hızla devam ediyor..

Kapadokya'da vadilere kamera sistemi!

Kapadokya Bölgesindeki vadiler ilk planda 7 ayrı noktada oluşturulan 3G'li 22 kamera sistemi sayesinde Jandarma Komutanlığı bünyesinde yer alan Harekat Merkezi'nde 24 saat takip ediliyor.

Kapadokya arkeoloji Haberi

Kapadokya arkeoloji

Nevşehir ve Kapadokya'nın tarihini 8 bin 500 yıl öncesine götürecek Ovaören beldesindeki kazılarda, bu yıl bir antik şehrin önemli bölümünün ortaya çıkarılması planlanıyor.


Kazı Başkanı Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gülşehir'e bağlı Ovaören beldesinde bulunan Yassıhöyük ve Topakhöyük'de 2013 yılı kazılarına üniversiteden 20 kişilik teknik ekip ve 30 işçiyle 1 Ağustos'ta başladıklarını söyledi.


Eylül ayı sonuna kadar sürecek çalışmalarda toprak altındaki mimarileri ve surları gün ışığına çıkarmaya devam edeceklerini anlatan Şenyurt, bu yılki kazılarda yazılı bir belge bulmayı umut ettiklerini dile getirdi.  


Şenyurt,  bu yıl çalışmaların sonunda Ovaören'de antik bir kentin önemli kısmının görüleceğini ifade etti.


- “Kapadokya'nın en eski yerleşimleri”


Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Atakan Akçay...