11 / 05 / 2024

Kapadokya hava balon turları

Kapadokya hava balon turları

Peribacaları, kayadan oyma ev ve kiliseleriyle Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini gökyüzünden izlemek isteyen turistlerin tercih ettiği sıcak hava balon turları, hem bölge turizmine hem de ekonomiye katkı sağlıyor...

Kapadokya'da balon fiyatları 100 Euro'dan başlıyor! Yabancılar akın akın gidiyor! 

Sıcak hava balonlarıyla bilinen Kapadokya'da en ucuz uçuş fiyatı 100 Euro olunca yerli turistler fiyatlara tepki gösterdi. Türkler, balonları yalnızca izlemekle kaldıklarını söyledi. 

RE/MAX sıcak hava balonuyla Kapadokya'daydı!

Kapadokya’nın muhteşem manzarası eşliğinde düzenlenen Balon Festivali’nde rengarenk balonuyla RE/MAX de yerini aldı.

Kapadokya'ya 8 ayda 1 milyon 927 bin ziyaretçi!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini, bu yılın Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 927 bin 654 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Niğde, soğuk hava depolama merkezi olacak!

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde’ye 100 bin tonluk yeraltı soğuk hava deposu yapacaklarını belirterek, Niğde’nin depolama merkezi olacağını söyledi. Yeraltı depoları binlerce yıldır Kapadokya'da kullanılıyor.

Kapadokya'da yabancı turist ilgisi yoğunlaştı!

Dünyanın en önemli kültür, doğa, manzara ve sıcak hava balonculuğu merkezlerinden Kapadokya'da, önceki gün yapılan milletvekili seçimleri nedeniyle yerli turist bulunmazken, yabancı turistler açığı kapattı.

Kapadokya'da turizm gelirinin yüzde 14'ü balondan geliyor!

Kapadokya’da 2002 yılında 6 işletmede 31 balon çalışırken bugün işletme sayısı 25’e, balon sayısı 195’e çıktı. Artık Kapadokya’nın 600 milyon dolarlık turizm gelirinin 85 milyon eurosu balondan geliyor.

Kapadokya'da turist sayısı azaldı!

Peribacaları, vadileri, yeraltı şehirleri ve sıcak hava balonculuğu ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini, bu yılın ilk üç ayında 364 bin 563 turist ziyaret etti.

Kapadokya Göreme Açık Hava Müzesi'ne ziyaret arttı!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu,yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini ziyaret eden turist sayısı ilk üç ayda 364 bin 563 oldu.

Kapadokya'da balon turları sektör oluşturdu!

PERİ bacaları, kayadan oyma evleri ve kiliseleriyle çok sayıda turist çeken Kapadokya'da düzenlenen balon turları, bölge turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

Kapadokya'ya balon turundan 85 milyon avro geldi!

Peribacaları, kayadan oyma evler ve tarihi alanlarıyla çok sayıda turist çeken Kapadokya'da sadece balon turları bile turizme büyük katkı sağıyor.

Kapadokya'da turist rekoru kırıldı!

PERİBACALARl ile ünlü, Türkiye'nin önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya'yı Ocak ayında 91 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Bölgede turistlerin en fazla ilgi gösterdikleri yer ise Göreme Açık Hava Müzesi oldu.

Kapadokya'da turizm balon turları ile büyüyor!

Yılda yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da, Göreme Açık Hava Müzesi, Paşabağı ve Zelve ören yerleri, Uçhisar, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı şehirleri, Ürgüp ve Avanos en fazla ziyaret edilen merkezler içinde yer alıyor.

Kapadokya turist ziyaretçi sayısı 3 milyona yaklaştı!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya Bölgesi'ni 2014 yılı içerisinde 2 milyon 852 bin 552 tatilci ve turist ziyaret etti.

Kapadokya hava balon turları Haberi

Kapadokya hava balon turları

Milyonlarca yıl önce Erciyes ve Hasan dağlarının püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu tüf tabakanın yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkan doğa harikası peribacalarına, dünyanın bir çok ülkesinden ziyaretçi ilgi gösteriyor.


Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Nevşehir Temsilcisi Sinan Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl 300 bin kişinin Kapadokya bölgesinin doğal güzelliğini sıcak hava balonuyla havadan görme fırsatı yakaladığını söyledi.


Çetinkaya, bu yıl sayının 330 bine ulaşmasını beklediklerini ifade ederek, "Kapadokya bölgesini sıcak hava balonu ile görmek isteyen ziyaretçilerin bu yıl bölge ekonomisine 220 milyon lira gelir getirmesini bekliyoruz" dedi.


SHGM Nevşehir Temsilciliğinin geçen yıl faaliyete geçtiğini hatırlatan Çetinkaya, "Kapadokya bölgesinin doğal güzelliklerini gökyüzünden seyretmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği sıcak hava balonları, sıkı denetimimiz altında olacak. Böylece balonlar,...