03 / 05 / 2024

Kapadokya kültür turizmi

Kapadokya kültür turizmi

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, turizm konusunda Kayseri ve Nevşehir işbirliğinin sağlanması ve her iki ilin turizm imkanlarının entegre edilmesi için düzenlenen toplantıya katıldı. Düzgün turizm avantajlarının daha iyi değerlendirilmesi gerektiğine işaret e

Morgan Kültür Turizmi Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Morgan Kültür Turizmi Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi Bahçelievler’de 100bin TL sermaye bedeli  ile Zeki    Zhang tarafından kuruldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla alakalı yönetmelik çıkarabilecek!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildi. Turizmi Teşvik Kanunu'nda yapılan değişiklik kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca tahsisi iptal edilen taşınmazların üzerinde yargılama yapabilecek…

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir'in Avanos ilçesinde hayata geçirilen Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi.

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir Avanos'ta yaptırılan Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm alanları için tahsis ihalesine çıktı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, termal, kış sporları ve deniz turizmi alanında toplam 7 bin 950 yatak için tahsis ihalesine çıktı. Başvurular 17 Mayıs'ta sona erecek. Taşınmazlar 49 yıla kadar tahsİs edilecek.

Kastamonu'da kültür turizmi canlanacak!

Kastamonu Belediye turizmi canlandırmak için çalışmalar başlattı. arihi konaklar, çarşılar, sokak sağlıklaştırmaları ve meydan projeleriyle kültür turizmi yeniden hayat bulacak.

İzmir Beydağ Kültür Merkezi için ilk kazma haftaya vurulacak!

İzmir’de, Beydağ Barajının turizmi için yapılan projenin 1 milyon TL hibe almaya hak kazanmasının ardından, kültür merkezi için çalışmaların haftaya başlayacağı duyuruldu.

Kapadokya'da kültür merkezi açıldı!

Binlerce yıllık toprağa yazılan büyülü tarihi ve etkileyiciliği ile dünya çapında bir kültür mirası olan Kapadokya’nın artık bir sanat ve kültür merkezi var.

11 il kültür turizmi için toplandı!

11 ilin İl Kültür ve Turizm Müdürleri 'nin yanı sıra, seyahat acenteleri, sivil toplum kuruluşları, yerel, ulusal ve turizm basınının da katıldığı toplantı düzenlendi.

Adana'da kültür turizmi canlandırılacak!

Yaklaşık 270 arkeolojik sit alanı bulunan Adana'da kültür turizmini canlandıracak Anavarza, Magarsus, Aigeai antik kenti ile Tepebağ, Sirkeli, Misis ve Tatarlı höyük kazıları devam ediyor.

Kayaköy, kültür turizmi ile kazandırılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, geçmişi MÖ 3000 'li yıllara uzanan ve antik dönemlerde "Karmylassos' olarak bilinen Kayaköy Ören yerinin kültürr turizmine kazandırması için çalışma yürütülüyor.

Mehmet Gönenç: Bergama kültür turizminin başkenti olacak!

Mehmet Gönenç, bu durumun ilçesi için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, ilçenin rotasını kültür başkenti olarak belirledi: Tarım ve sanayi de olacak ancak lokomotifimiz kültür turizmi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Adıyaman turizmine yol haritası çiziyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Adıyaman’da turizmi canlandırmak ve insanlığa sunmak için Adıyaman’daki tarihi ve turistik yerleri yakın markaja aldı. Adıyaman, 200’ün üzerindeki tarihi ve turistik yerleri ile ‘açık hava müzesi’ konumunda bulunuyor...

Kapadokya kültür turizmi Haberi

Kapadokya kültür turizmi

Vali Düzgün, Erciyes ve Kapadokya'yı ortak bir platformda buluşturmayı hedefleyen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'ye gelen turist profilinin ve turizm gelirlerinin geliştirilmesi için deniz turizminin yanında, kültür turizmi, kış turizmi ve diğer turizm dallarının daha etkin hale getirilmesi'gerektiğini belirtti. 


Kayseri'yi de içine alan Kapadokya bölgesinin turizm avantajlarının daha iyi değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Vali Düzgün, Erciyes'in kış turizmi ve Kapadokya kültür turizminin birbirine entegre edilmesinin sağlayacağı faydalara değinerek, "Dünyada her yıl 1 milyar insan dolaşıyor. Bunun 35 milyonu ülkemize geliyor. Biz bölge olarak bu pastadan daha fazla pay almalıyız"...