28 / 04 / 2024

kapadokya turları

kapadokya turları

Kapadokya bölgesi, butik otel olarak turizme kazandırılması ile birlikte tarihi dokunun en gerçekçi korunduğu dünyanın sayılı turizm merkezlerinden biri haline geliyor.

Erciyes'te kayak, Kapadokya'da kültür turizmi!

Peri bacaları ve balonlarıyla ünlü Kapadokya ile 300 milyon avroluk master planının hayata geçirildiği Erciyes Dağı Kayak Merkezi aynı turizm paketi içinde de pazarlanmaya başlandı.

Kapadokya'da balon turlarına hava muhalefeti engeli!

Peribacaları ve kayadan oyma evleriyle dünyanın gözde turizm merkezlerinden biri olan Nevşehir Kapadokya'da sıcak hava balonu uçuşları, olumsuz hava şartları nedeni ile 4 gündür yapılamıyor.

Kurban Bayramı yurt içi turlarına ilgi yüzde 70 civarında!

Kurban Bayramı tatilinin kısa olması ve hafta içine denk gelmesi nedeniyle tatilciler, yakın yerler ve yurt içi turlara ilgi göstermeye başladı. Kurban Bayramı rezervasyonlarına şu ana kadar ilgi yüzde 70 civarında...

Kapadokya'da balon turizmi patladı!

Dünyanın en önemli sıcak hava balonu merkezleri arasında yer alan Kapadokya'da, bayram tatilinde balon turları yoğun ilgi görüyor. Sıcak hava balonu firmaları, bayram tatilinde artan talebi karşılamak için ek turlar düzenliyor.

Eşekle Kapadokya turu turistlerin ilgisini çekiyor!

Kapadokya'yı görmek isteyen turistlere yönelik aktivitelere eşekli turlar da eklendi. Eşekle Kapadokya turuna turistlerden genellikle gençler ve çocuklar ilgi gösteriyor. Sezonun açılmasıyla birlikte özellikle hafta sonları ziyaretçi sayısı artıyor.

Kapadokya'da balon turları sektör oluşturdu!

PERİ bacaları, kayadan oyma evleri ve kiliseleriyle çok sayıda turist çeken Kapadokya'da düzenlenen balon turları, bölge turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

Kapadokya'ya balon turundan 85 milyon avro geldi!

Peribacaları, kayadan oyma evler ve tarihi alanlarıyla çok sayıda turist çeken Kapadokya'da sadece balon turları bile turizme büyük katkı sağıyor.

Kapadokya'da turizm balon turları ile büyüyor!

Yılda yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da, Göreme Açık Hava Müzesi, Paşabağı ve Zelve ören yerleri, Uçhisar, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı şehirleri, Ürgüp ve Avanos en fazla ziyaret edilen merkezler içinde yer alıyor.

Kapadokya'da kış mevsiminde balon turları devam ediyor!

Türkiye'nin önemli turizm merkezleri içinde yer alan, doğa harikası peribacalarıyla ünlü Kapadokya bölgesine gelen yerli ve yabancı turistler, kış mevsiminde katıldıkları balon turlarında karla kaplı eşsiz manzarayı seyredebiliyor.

Kapadokya'da balon turlarına ilgi artıyor!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri Kapadokya'da geçen yıl sıcak hava balonuyla 300 bin yolcu uçtu. Ocak - Kasım döneminde bu sayı, 414 bin yolcu olarak kayıtlara geçti.

Balon turlarına turistler tarafından ilgi artıyor!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da balon turlarına ilgi giderek artıyor. Peribacaları, kayadan oyma evleri ve kiliseleriyle ziyaretçilerin dikkatini çeken Kapadokyada balon turları, turistlerden rağbet görüyor.

Kapadokya'da balon turlarına ilgi artıyor!

Peribacaları, kayadan oyma evleri ve kiliseleriyle ziyaretçilerin dikkatini çeken Kapadokya'da balon turları, turistlerden rağbet görüyor. Sıcak hava balonuna binen turistler, Kapadokya'nın eşsiz güzelliklerini havadan izleme fırsatı buluyor.

Kapadokya'da balon turlarına hava muhalefeti engeli!

Peribacaları ve kayadan oyma evleriyle dünyanın gözde turizm merkezlerinden biri olan Nevşehir Kapadokya'da sıcak hava balonu uçuşları, olumsuz hava şartları nedeni ile 4 gündür yapılamıyor.

Kapadokya’da balonlar yağış engeline takıldı!

Kapadokya'da yağışlı ve de sisli hava nedeniyle balon turları yapılamadı.Sabah erken saatlerinde balon turlarına katılmak için kalkış ofislerine giden turistler, olumsuz hava sürpriziyle karşılaştı.

Kapadokya Mobese kameralarıyla izleniyor!

Yılda yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesi, 3G sistemiyle HD kalitede 24 saat izleniyor. Nevşehir Valiliği öncülüğünde başlatılan proje kapsamında ilk etapta 7 ayrı noktaya 22 kamera yerleştirilirken kamera sayısı arttırılacak.

Kapadokya'nın tarihini değiştirecek Ovaören kazıları devam ediyor!

Türkiye’nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya Bölgesi'nin bilinmeyen tarihi kimliğinin bilimsel çalışmalarla ortaya konulmaya çalışıldığı Ovaören'de kazı çalışmaları son hızla devam ediyor..

Kapadokya'da vadilere kamera sistemi!

Kapadokya Bölgesindeki vadiler ilk planda 7 ayrı noktada oluşturulan 3G'li 22 kamera sistemi sayesinde Jandarma Komutanlığı bünyesinde yer alan Harekat Merkezi'nde 24 saat takip ediliyor.

Kapadokya'da kazı çalışmaları devam ediyor!

Yassıhöyük ve Topakhöyük'teki bu yılki kazı çalışmalarında çok sayıda tarihi eserin yanı sıra, önemli kalıntılar ortaya çıkartıldı. Topakhöyük, Kapadokya tarihinin de yeniden şekillendirilmesinde önemli bir katkı sağlayacak.

kapadokya turları Haberi

kapadokya turları

1990'lı yıllarda merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde Alman bir ailenin bölgeye yerleşmesi ve bunun ardından Fransız uyruklu turistlerin eski yapıları satın alması ile başlayan bölgedeki butik otel geleneği hızla yaygınlaşıyor. Bölgenin önemli turistik merkezlerinden biri olan Uçhisahn Belediye Başkanı Osman Süslü, belde de 1995'li yıllarda başlayan eski yapıların butik otel başta olmak üzere restaurant gibi turistik mekanlar haline dönüşmesi ile birlikte, yıkılmakta olan tarihi dokunun taze bir kana kavuştuğunu belirtti. Bölgede 400 e yakın küçük ve büyük eski yapının 2000'li yılların başında Türk turizmcilerinin de bu alanda kendilerini göstermesi ile daha sağlıklı bir şekilde gelecek kuşaklara aktarılabilir hale getirildiğini vurgulayan Süslü, böylelikle hem tarihi dokuların yıkılıp tarihe karışmaktan kurtarıldığını, hem de turizm sektöründe etkin kullanımı ile birlikte bölgenin en...