28 / 04 / 2024

Kapadokya uydu yıkımı

Kapadokya uydu yıkımı

Peribacalarıyla ünlenen turizm bölgesi Kapadokya’da, kaçak yapılaşmanın önlenmesi için denetimler artırıldı. Bölgede uydu görüntülerine göre yıkım yapılacak.

İzmir depremi sonrası yıkım uzaydan görüntülendi!

İTÜ Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama Merkezi (UHUZAM), merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi olan 6,6 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkımı uydu aracılığıyla uzaydan görüntüledi. 

Antalya'da kaçak yapıların yıkımına devam ediliyor!

Antalya Kaş'ta kaçak olması nedeniyle yapıların yıkımına devam ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müfettişleri, uydu üzerinden ve sahada incelemeler gerçekleştirdi.

Kapadokya için başkanlığa yıkım yetkisi verildi!

Kültür Bakanı Nuri Ersoy, “Kapadokya Alan Başkanlığı’yla birlikte sanki bölgenin koruma statüsü azaltılmış gibi bir söylem var. Oysa Alan Başkanlığı’na yıkım yetkisi verildi” diye konuştu.

Kapadokya'da kaçak yapıların yıkımı denetlenecek!

Hafta sonu Kapadokya'da gerçekleşen kaçak yapıların yıkımını denetlemek için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Nevşehir'e gidecek.

Kapadokya'daki baraka tarzı 41 iş yeri yıkıldı!

Nevşehir Kapadokya'da yıkımına karar verilen 41 baraka tarzı iş yeri kaldırıldı. 

Kapadokya'da yıkım devam ediyor!

Kapadokya'da, peribacalarının yakınında bulunan ve yıkım kararı alınan yapıların yıkılması çalışmalarına devam ediliyor...

Peribacaları'nda yıkım sürüyor!

Nevşehir'in Kapadokya bölgesinde, kaçak yapıların yıkımına yönelik 5 gün önce başlatılan çalışmalara bugün de devam ediliyor.

Kapadokya’da uydu görüntülerine göre yıkım yapılacak!

Peribacalarıyla ünlenen turizm bölgesi Kapadokya’da, kaçak yapılaşmanın önlenmesi için denetimler artırıldı. Bölgede uydu görüntülerine göre yıkım yapılacak.

Havza'daki bina için yıkım kararı çıktı!

Tahtalı Barajı Koruma Havzası'nda bulunan Özkul Giyim'e ait bina için yıkım kararı çıktı

İnönü Stadı'nın altından tarihi kalıntı çıkarsa yıkım durdurulacak!

Haziran ayında başlanacak olan İnönü Stadı'nın yıkım çalışmalarının stadın altından tarihi kalıntı çıkığı takdirde durdurulacağı açıklandı...

Taksim İlkyardım Hastanesi'nin yıkımı tepkiye neden oldu!

Hakkında yıkım kararı verilen Taksim İlkyardım Hastanesi ile ilgili Beyoğlu halkından tepki geldi...

Emek Sineması'nın yıkımına çift buldozerle devam ediliyor!

Yıkım çalışmalarına başlanan Emek Sineması'nda çalışmalara hız verildi. Yıkıma çift buldozerle devam ediliyor...

Turistik tesiste hukuksuz yıkım iddiası!

Samsun'da bulunan turistik tesiste hukuka aykırı yıkım yapıldığı iddia edildi

Kapadokya uydu yıkımı Haberi

Kapadokya uydu yıkımı

Kapadokya’da, kaçak yapılaşmanın önlenmesi için sıkı bir takip başladı. Bölgede uydu görüntüleri ile yeni görüntülerinin karşılaştırılmasıyla 100’ün üzerinde kaçak yapı olduğu tespit edildi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın gönderdiği Kapadokya bölgesinde uyduyla belirlenen yapıların yıkımıyla ilgili süreç başlatıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan, Kapadokya bölgesinin 31 Aralık 2017'den önceki uydu görüntüleri ile yeni görüntüleri geçen ay Nevşehir'e ulaştı. Bu görüntülerin karşılaştırılıp değerlendirme yapıldığını belirten, valilik açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "İki görüntünün birebir örtüşmesi gerekiyor. Örneğin, 31 Aralık 2017’den önceki görüntüde yer almayan bir yapı, yeni görüntüde varsa, bu yapı kaçak olarak değerlendiriliyor. Belirlenen kaçak yapıyla ilgili Tapu Kadastro Müdürlüğü’ne, bu yapının tescilinin yapılmayıp tapusunun verilmemesi, ilgili belediyelere de kaçak yapıyla ilgili yıkım sürecinin başlatılması konusunda yazı...