17 / 05 / 2024

kapalı fuar alanları nelerdir

kapalı fuar alanları nelerdir

Fuar düzenlenebilecek alanlar nelerdir? Fuar Alanları Yönetmeliğine göre açık fuar alanları brüt kaç metrekareden küçük olamıyor? İşte fuar düzenlenebilecek alanlar ile ilgili esaslar bu haberde...

İstanbul Fuar Merkezi’nin kapalı alanı 225 bin metrekare olacak! Resmen düğmeye basıldı!

İstanbul Yeşilköy'de 11 salonun yer aldığı İstanbul Fuar Merkezi’nin (İFM) kapalı fuar alanı 225 bin metrekareye yükseltiliyor. Tüm ayrıntılar resmen belli oldu. İşte detaylar...

Yaşamkent Ticaret Merkezi, tarihi Kapalı Çarşı kültüründen esinlendi!

Aura Design Studio tarafından tarihi Kapalı Çarşı kültüründen ilham alınarak yapılan Yaşamkent Ticaret Merkezi, stratejik konumu, ticari alanların yanı sıra sahip olduğu kamusal ve çok amaçlı açık alanları ve kent yaşamına uyum sağlayan mimarisiyle ilgi odağı oluyor.

Ordu sahiline Deniz Yıldızı projesi geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi kent meydanı, tören alanı, Atatürk meydanı ve Atatürk yolu, açık ve kapalı etkinlik alanları, Ordu maketi sergisi, satış büfeleri, restoran, kafeler ve yamaç paraşütü iniş alanının bulunduğu bir tesis inşa edecek.

Riskli kentsel dönüşüm alanları tespit edilmeli!

42. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da konuşan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Öncelikli en riskli kentsel dönüşüm alanları ve binaları hızlıca tespit edilmeli'' diye konuştu.

Erzurum İnşaat Fuarı kentte yeni iş alanları oluşturdu!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş.’nin işbirliğinde düzenlenen Doğu Anadolu Erzurum İnşaat, Gayrimenkul ve Kent Fuarları kentte yeni iş alanları oluşturdu.

İbrahim Gülle: İstanbul daha büyük fuar merkezini hak ediyor!

TİM Başkanı İsmail Gülle, Atatürk Havalimanındaki kapalı alanların uluslararası bir fuar merkezine dönüştürülmesi kararı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Gülle buradaki fuar işletilmesine TİM olarak talip olduklarını belirtti.

Avcılar Belediyesi Tahtakale'de fuar ve sergi alanı yaptırıyor!

Avcılar Belediyesi, Tahtakale Mahallesi'nde İrtifak/İntifa hakkı: Fuar ve sergi alanı, işyerleri inşası ile Fuar ve sergi alanı vb. alanların işletilmesi işi için ihale düzenliyor...

Sultangazi Kapalı Yüzme Havuzu hizmete açıldı!

İstanbulluların spor yapabilmeleri için kentin dört bir yanına yeni tesis ve sportif alanlar inşa eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sultangazi Kapalı Yüzme Havuzu'nu hizmete açtı.

Avcılar Belediyesi fuar alanı irtifak karşılığı işletme ihalesi 25 Eylül'de!

Avcılar Belediye Başkanlığı tarafından fuar ve sergi alanı, işyerleri inşası ile Fuar ve sergi alanı stant vb. alanların işletilmesi işi ihale ediliyor..

İstanbul Park’ın yerine dev fuar merkezi planlanıyor!

İstanbul Ticaret Odası'nın gündeminde fuar alanları bulunuyor. Konu hakkındaki dava bitince Yeşilköy’deki fuar alanı büyütülecek. 

Ataşehir Belediyesi'nden sosyal donatılı kapalı pazar alanı!

Ataşehir Belediyesi, Esatpaşa ve Örnek mahallelerinde yarı kapalı pazar alanı inşa ediyor. Kapalı pazar alanları ile vatandaşlar yaz ve kış aylarının hava şartlarından etkilenmeden alışveriş yapabilecek.

Vişne Han Kapalı Çarşısı ile ticaretin kalbi Yıldırım'da atacak!

Yıldırım Belediyesi'nin Vişne Caddesinde yapacağı ve 128 bin 292 metrekare kullanım alanına sahip olacak Vişne Han Kapalı Çarşısı'nın bünyesinde ticari alanlar, kongre salonu, çok amaçlı salonlar ve kapalı otopark bulunacak.

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 23-27 Mayıs'ta!

23 - 27 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlenecek ve bu yıl 40. yılını kutlayacak olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, ürün gruplarına göre ayrılmış 100 bin metrekare açık ve kapalı alanda, 1.250 katılımcı firmanın en son ürün, hizmet ve teknolojisini 111 bin ziyaretçiyi buluşturacak.

kapalı fuar alanları nelerdir Haberi

kapalı fuar alanları nelerdir

Fuar düzenlenebilecek alanlar nelerdir?

Fuar düzenlenebilecek alanlar ile ilgili esaslar, Fuar alanları yönetmeliği olarak da bilinen Yurt İçinde Fuar Düzenlenmesine Dair Yönetmelik kapsamında yer alıyor.


Yönetmelikte fuar düzenlenebilecek alanlar hangileridir sorusunun yanıtı madde 19'da şu şekilde açıklanıyor:


Fuar Düzenlenebilecek Alanlar :

Madde 19- Fuar düzenlenecek alanlarda; 


a) Ziyaretçiler için ayrı giriş-çıkış ile sergilenen ürünler için tahmil-tahliye kapılarının, 


b) Aydınlatma ve gereğinde güç kullanımı için yeterli kapasitede elektrik donanımının ve temel işlevler için yeterli sayıda jeneratörün, 


c) Kapalı alanlar için çalışır durumda ısıtma ve havalandırma sistemlerinin, 


d) İletişim için gerekli araç ve gereçlerle yeterli alt yapının, 


e) Fuar alanına uygun sayıda lavabo ve tuvaletlerin, 


f) İhtiyaç ölçüsünde büfe, kafeterya ve lokantanın, 


g) Düzenleyici ve görevlendireceği personele ait bir danışma, yönetim, gözetim ve denetim bürosunun, 


h) Güvenlik ve ilk yardım hizmetleri için gerekli...