03 / 05 / 2024

Kapalıçarşı çatı restorasyonu

Kapalıçarşı çatı restorasyonu

AK Parti’li Başkan Mustafa Demir, Posta Gazetesi'ne verdiği röportajda Kapalıçarşı'yla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o röportaj..

Kapalıçarşı'nın restorasyonu 2022 yılının yazında tamamlanacak!

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş yaptığı açıklamada Kapalıçarşı'daki restorasyon çalışmalarının 2022 yılının yazında bitirilmesinin planlandığını belirtti.

Kapalıçarşı'nın çatısı ve altyapısı tamamlandı!

Toplam 630 iş günü süren çalışmalar sonunda Kapalıçarşı'nın çatısındaki su depoları, uydu antenleri, klima üniteleri tek tek kaldırıldı, kiremitleri yenilendi, hak ettiği bir yüze kavuştu. Çatıya gelenlerin görüntü alabilmeleri için bir "seyir terası" planlanıyor

Tarihi Kapalıçarşı'nın çatısı onarıldı!

Dünyanın en büyük ve en eski çarşısı olan, 558 yıllık Kapalıçarşı'nın çatısı yenilendi. Kapalıçarşı'ya ayrıca bir 'seyir terası' eklenmek isteniyor.

Binali Yıldırım, Kapalıçarşı çatısında restorasyonu inceledi!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Kapalıçarşı’nın çatısına çıkıp restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Kapalıçarşı'daki tahribat pes dedirtti!

İstanbul’a gelen turistlerin uğramadan gitmediği Kapalıçarşı, çatısında bulunan klima ve baz istasyonları ile eziliyor. 558 senelik yapının iç kısımlarındaki tahribat ise pes dedirtiyor...

Kapalıçarşı'nın restorasyonu büyük ölçüde tamamlandı!

İstanbul'daki Kapalıçarşı’da devam eden çatı ve alt yapı restorasyonunda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.  Kapalıçarşı'daki restorasyon çalışmaları  Nisan ayında sona erecek.

Kapalıçarşı restorasyon çalışmalarında son durum ne?

558 yıllık Kapalıçarşı’nın çatı izolasyonunun yüzde 85’i tamamlandı. Peki, Kapalıçarşı'da restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Kapalıçarşı'nın altyapısı kazısız yenileniyor!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce (İSKİ), Kapalıçarşı'nın yeraltı atık su hattının yenilenmesi ve içme suyu hattı döşenmesi işlemi kazı yapılmadan gerçekleşiyor.

Kapalıçarşı'nın çatısına son kiremitler konuluyor!

Kapalıçarşı'da 3 aşamada gerçekleştirilecek restorasyonun çatı ve alt yapı çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. Kapalıçarşı'nın çatısında artık kırmızı kiremitler bulunuyor...

Tarihi Kapalıçarşı’nın çatısında restorasyon başladı!

554 yıllık Kapalıçarşı’nın çatısı yenileniyor. Çalışmalara başlanan restorasyon Fatih Belediyesi'nin işbirliği ile gerçekleşecek.

Kapalıçarşı’da ilk kiremitler döşenmeye başladı!

554 yıllık Kapalıçarşı’nın 7 ay önce başlayan restorasyonunda ilk kiremitler döşenmeye başladı. 3 aşamada gerçekleştirilecek restorasyonun çatı ve alt yapı çalışmalarının bu yılın sonunda bitirilmesi planlanıyor.

Kapalıçarşı'nın çatı restorasyonu 2017'de tamamlanacak!

AK Parti’li Başkan Mustafa Demir, Posta Gazetesi'ne verdiği röportajda Kapalıçarşı'yla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o röportaj..

Kapalıçarşı, Anıtlar Kurulu'nun onayıyla restore ediliyor!

Dünyanın en eski alışveriş merkezi olarak bilinen ve yılda 92 milyon kişinin ziyaret eden Kapalıçarşı’nın restorasyonu çatıda yapılan onarım çalışmasıyla başladı.

Kapalıçarşı çatı restorasyonu Haberi

Kapalıçarşı çatı restorasyonu

AK Parti’li Başkan Mustafa Demir, Posta Gazetesi'ne verdiği röportajda Kapalıçarşı'yla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o röportaj..


Dünyanın en büyük ve en eski alışveriş merkezi Kapalıçarşı sizinle tekrar hayat buldu. Restorasyon çalışmaları nasıl gidiyor? 


Kapalıçarşı, bizim için hayati önem taşıyor. Yılda 92 milyon 200 bin ziyaretçisi olmasına rağmen sıkıntıları vardı. 2009’da Eminönü bize bağlandığında ilk üzerine gittiğimiz yer burası oldu. O yıllarda bu sorunların çözümü için araştırmalar ve projeler yaptık. Başkanlıkta üçüncü dönemim. Restorasyon konusunda tecrübe sahibiyiz. Biz başladık, çok çalıştık ama yine de kanun gerekiyordu.


O dönem başbakanımız olan Tayyip Bey önümüzü açtı. Tüm bunları üst üste koyduğumuzda, Kapalıçarşı kurtuldu diyebilirim. Buranın projelerini yapmak çok zordu ama yaptık. Fatih’te orta ölçekli bir tarihi eserin bile projelerinin yapılıp, Anıtlar Kurulu’ndan onay alınması 3...