10 / 05 / 2024

kapalıçarşı restore edilecek mi

kapalıçarşı restore edilecek mi

Demofis’in sahibi ve Uluslararası Finans ve Akaryakıt istasyonları yatırım uzmanı- Hukuk Müşaviri -Yüksek Mimar Araştırmacı yazar Hüseyin Demir, Kapalıçarşı'ya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hüseyin Demir, Kapalıçarşı'nın restorasyona ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Denizli'deki 800 yıllık tarihi çarşı restore ediliyor!

Denizli'de 800 yıllık geçmişe sahip olan Kaleiçi Çarşısı, turizme kazandırılmak amacıyla aslına uygun olarak restore edilecek. 

Kapalıçarşı el birliğiyle restore edilmeli!

Demofis’in sahibi ve Uluslararası Finans ve Akaryakıt istasyonları yatırım uzmanı- Hukuk Müşaviri -Yüksek Mimar Araştırmacı yazar Hüseyin Demir, Kapalıçarşı'ya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hüseyin Demir, Kapalıçarşı'nın restorasyona ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Bab'daki tarihi cami ve çarşı restore ediliyor!

Terörden temizlenen Bab ilçesindeki tarihi cami ve kapalı çarşı, Türkiye'nin desteğiyle restore ediliyor...

Bursa'ya Vişne Han Kapalı Çarşısı inşa edilecek!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Vişne Caddesi’nde inşa edilecek Vişne Han Kapalı Çarşısı'nın öneminden bahsetti. Edebali, yeni konutlar inşa etmenin kentsel dönüşümün sadece bir yönü olduğunu belirtti.

İzmir Bergama Bedesteni restore edilecek!

İzmir Bergama Belediyesi tarafından tarihi arasta çarşısı içerisinde yer alan Bergama Bedesteni restore edilecek. 16. yüzyıla ait olduğu tahmin edilen bina turizme kazandırılacak.

Kapalıçarşı, Anıtlar Kurulu'nun onayıyla restore ediliyor!

Dünyanın en eski alışveriş merkezi olarak bilinen ve yılda 92 milyon kişinin ziyaret eden Kapalıçarşı’nın restorasyonu çatıda yapılan onarım çalışmasıyla başladı.

Kapalıçarşı Sandal Bedesteni restore edildi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce, Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edilen Kapalıçarşı'nın ilk bedesteni olma özelliği taşıyan 554 yıllık Sandal Bedesteni, aslına uygun restore edildi.

Bursa'daki Kapalı Çarşı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 10 Ekim'de tarihi Kapalı Çarşı'da çıkan ve 52 dükkânın zarar gördüğü yangının ardından, mobilya ve yorgancılar bölümünde restorasyon çalışması başlattı.

Kapalıçarşı'nın restorasyonunda sona yaklaşıldı!

Osmanlı'nın AVM'sini yeni çehresine kavuşturacak olan projede sona yaklaşıldı. Kapalıçarşı, aslına uygun restore edilerek, eski ihtişamına kavuşacak. 5 etap şeklinde restore edilen Kapalıçarşı 45 bin metrekarelin alana sahip.

1984 yılında Yerebatan ve Binbirdirek ''kapalıçarşı'' olacakmış!

1984 yılında Yerebetan ve Binbirdirek sarnıçları restore edildikten kapalıçarşı haline getirilecekmiş. Sarnıçlar pis sulardan ve tabanındaki pis tabakadan temizlendikten sonra restore edilecekmiş. Çalışmalardan sonra İstanbul, iki kapalıçarşı kazanacakmış

1979 yılında Kapalıçarşı restore edilecekmiş!

1979 yılında Kapalıçarşı, Bayındırlık Bakanlığı'nca verilen 18 milyon liralık kredi ile restore edilecekmiş. Tarihi çarşının çatısı tamamen kiremitle örtülecekmiş ve çatısına prefabrik restoran ve dinlenme yerleri yapılacakmış.

Kapalıçarşı 300 milyon TL'ye restore edilecek!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 554 yıllık Kapalıçarşı’nın harap duruma geldiğini belirterek, “300 milyon liralık restorasyonla orijinaline sadık şekilde yenilenecek” dedi..

Tokat Sık Dişini Helası restore edilecek!

Tokat'ta uzun yıllar umumi tuvalet olarak kullanıldığı belirtilen ve de halk arasında " Sık Dişini Helası " diye bilinen, 16. yüzyıldan kalma yapı, restore edilecek.

kapalıçarşı restore edilecek mi Haberi

kapalıçarşı restore edilecek mi

Dünyanın en fazla ziyaret edilen turistik mekanı olan ve yılda 91 milyon turisti ağırlayan Laleli Kapalıçarşı esnafınının zor günler geçirdiğini belirten Laleli esnaflarından Demofis’in sahibi ve Uluslararası Finans ve Akaryakıt istasyonları yatırım uzmanı- Hukuk Müşaviri -Yüksek Mimar Araştırmacı yazar Hüseyin Demir, Kapalıçarşı'ya ilişkin önemli açıklamalar yaptı.  

‘Kapalıçarşı esnafı zorda, Destek Şart’ 

500 yılı aşkın süredir ticaretin merkezi olan Kapalıçarşı'nın, Kovid-19 salgını döneminde büyük yaralar aldığına dikkat çeken Araştırmacı yazar Hüseyin Demir, "Kapalıçarşı’da bugün 1000’den fazla kuyumcu dükkânı bulunmakta ve sektör olarak müşterilerin görüp denemesi gereken bir işgaliye alanı olmasından dolayı, Kapalıçarşı esnaflarından, koronavürüs sürecinde en büyük yarayı alanlardan biri, şüphesiz ki kuyumcu esnafı olmuştur. Normal süreçte ülkenin döviz girdisine büyük katkılar sağlayan Kapalıçarşı’nın koronavürüs sürecinde yaşadığı kayıplar ülkenin...