02 / 05 / 2024

Kapanan yollar ifraz edilebilir mi

Kapanan yollar ifraz edilebilir mi

Kapanan yollar ifraz edilebilir mi? Sorunuzun yanıtı ve Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında kapanan yollar ile ilgili yer alan hükümler için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Depremden sonra hangi yollar kapalı? Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman KGM kapalı yollar haritası

Depremden sonra hangi yollar kapalı sorusu merakla sorulmaktadır. Kahramanmaraş merkezli 7.7 şiddetindeki deprem sonrası kapanan yollar araştırılıyor. İşte detaylar!

Ordu'da yol yatırımları hız kesmiyor!

Ordu’da, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yaptığı çalışmalar kapsamında heyelan nedeniyle kapanan yollar açılıyor. Kar temizleme çalışmaları ve yağmur suları nedeniyle bozulan yollar onarılıyor.

İzmir'de kapanan yollar ulaşıma açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı bilgiye göre, Kemalpaşa, Bayındır, Bergama, Kınık, Menemen, Karaburun ilçelerinin yüksek kesimlerinde dün akşam başlayan kar yağışı, bazı mahalle yollarında ulaşımı etkiledi.

TCDD Çerkezköy depo yolları ve Çatalca ofis yollarının altyapı yenileme ihalesi 12 Ağustos'ta!

TCDD 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Çerkezköy Depo Yolları ve Çatalca Ofis Yollarının Altyapısı ile Yenilenmesi işi ihalesi 12 Ağustos 2014 tarihinde saat 10:00'da yapılacak...

İstanbul'da yağmur nedeniyle altyapı patladı, yollar çöktü!

İstanbul’da dün öğle saatlerinde aniden bastıran sağanak yağmur, hayatı felç etti. İstanbul bir ayda üçüncü kez yağmura teslim oldu. Dev binaların yükünü taşıyamayan altyapı patladı, yollar çöktü

Mamak'a yeni yollar yapılacak!

Başkent Ankara Mamak'a yeni yollar yapılacak. İmar yapılaşması devam eden bölgelerde iş makineleri eşliğinde bir taraftan yol açma işlemleri, diğer yandan da hafriyat çalışmaları sürdürüyor.

Başiskele köy yolları yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yol bakım çalışmalarına devam ediyor. Kocaeli Başiskele bölgesinde çalışma gerçekleştiren Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, köy yollarında yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Tatil dönüşleri başladı, kara ve deniz yollarında alarm verildi!

Tatilcilerin dönüşünde oluşacak yoğunluk sebebiyle kara ve deniz yollarında alarm verildi. Kocaeli'nde trafik polislerinin tüm izinleri kaldırılırken, İDO Yalova Topçular hattını ek feribotlarla takviye etti.

Kocaeli Başiskele köy yolları yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yol bakım çalışmalarına devam ediyor. Kocaeli Başiskele bölgesinde çalışma gerçekleştiren Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, köy yollarında yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Türk Hava Yolları İstanbul-Gazipaşa seferleri başladı!

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, son 12 yılda havacılıkta atılan adımlarla hava yolunu halkın yolu haline getirdiklerini, bunda Türk Hava Yolları'nın (THY) da büyük katkısı olduğunu söyledi...

Tapuda ifraz harcı oranı nedir?

Tapuda ifraz işlemi tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesine deniyor.Peki, tapuda ifraz harcı oranı nedir?

Tapuda ifraz işlemi nedir?

İfraz sözlük anlamıyla ayrıma anlamına geliyor. Tapu üzerinde gerçekleşen ifraz işlemi nasıl yapılır? Tapuda ifraz işlemi için gerekli belgeler neler? Tapuda ifraz işlemi nedir?

Haziran ayında kapanan şirket sayısı 964 oldu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), haziran ayına ilişkin kurulan-kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Buna göre, haziranda kurulan şirket sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21,69 artarak 4 bin 774 oldu.

Kapanan yollar ifraz edilebilir mi Haberi

Kapanan yollar ifraz edilebilir mi

Kapanan yollar ifraz edilebilir mi?

Kapanan yollar ve imar adası ortasında kalan yola cephesi bulunmayan parseller ifraz edilemiyor. Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğine göre, ayrıca, bu yollar komşu parsellere tevhit edilemiyor, veya ayrı bir parsel olarak değerlendirilip uygulama yapılamıyor.


Konu ile ilgili hükümler, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında 22. maddede şu şekilde ele alınıyor;


Kapanan yollar

Madde 22 – 

(Değişik fıkra:RG-1/6/2013-28664) İmar planı kararı nedeniyle mahreç aldığı yolu kapanan ve imar adası ortasında kalan yola cephesi bulunmayan parseller ifraz edilemez. Bu alanda yola cephesi olmayan parsellere imar yoluna cephe sağlayacak şekilde arazi düzenlemesi yapılmadığı veya 20 nci maddeye göre uygulama yapılmadığı takdirde kapanan yollar, ifraz edilemez, komşu parsellere tevhit edilemez, veya ayrı bir parsel olarak değerlendirilip uygulama yapılamaz, yapı ruhsatı düzenlenemez. Sorumluluk ilgili...