29 / 04 / 2024

Kapatılan maden ocaklarının ismi

Kapatılan maden ocaklarının ismi

Zonguldak'ta,"torba kanun"un ortalama yüzde 50 maliyet artışı getirdiğini savunarak kömür üretimini durdurma kararı veren 22 işletme, 1989'dan itibaren 8 milyon tonun üzerinde kömür çıkarttı.

İtalyan gazeteciden çarpıcı açıklama! Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlası Türkiye'de!

Yabancılara en az 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alarak verilen Türk vatandaşlığı dünya basınına da yansıdı. İtalyan gazeteci ve sosyolog Marco D'Eramo Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlasını Türkiye'nin yaptığını açıkladı.

Yastık altında 8 bin 50 TL'si olana Milli Emlak'tan arazi fırsatı! Bu ilde satışa çıkarılan araziyi sakın kaçırmayın!

Yastık altında 8 bin 50 TL'si olana Milli Emlak'tan arazi fırsatı... Milli Emlak tarafından bu ilde satışa çıkarılan araziyi sakın kaçırmayın...

Gaziantep`te yıkılan Bahar Apartmanı'nın müteahhitti gözaltında! 9 vatandaş hayatını yitirmişti...

Gaziantep'te deprem nedeni ile yıkılan Bahar Apartmanı'nın enkazında gerçekleşen teknik incelemenin ardından ihmali bulunduğu onaylanan müteahhit İbrahim Mustafa Uncuoğlu İstanbul'da gözaltına alındı.

Kapatılan Instagram hesabı nasıl geri alınır?

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’a giriş yapmak isteyen kişiler bazı durumlarda “hesabın kapatıldı” ikazıyla karşılaşabiliyorlar.

TMSF'den kapatılan 'evim şirketleri' için 698 milyon lira! 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kapatılan evim şirketlerinin tasfiye komisyonlarına 698 milyon Türk Lirası aktarıldı. İşte detaylar...

Salgın nedeniyle kapatılan gıda devinin fabrikası yeniden faaliyete girecek

Dünyaca ünlü İtalyan çikolata üreticisi Ferrero'nun salmonella hastalığı nedeniyle kapatılan Belçika'daki fabrikasının yeniden açılmasına izin çıktı.

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı! Sürücüler dikkat! İşte trafiğe kapatılan o yollar...

İstanbul'da, 57'inci Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun son etabı bugün gerçeleştiirliyor. Bu nedenle megakent İstanbul'da bazı yolların trafiğe kapatıldığı açıklandı. Peki İstanbul'da hangi yollar trafiğe kapatıldı? İşte trafiğe kapatılan o yollar...

Pandemi sebebiyle kapatılan iş yerleri kira ödemeyebilir!

BAU Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Kahraman, pandemi sebebiyle geçici olarak kapatılan iş yerlerinin kirayı ödemekten kurtulacağını belirtti.

İzmir depreminde yıkılan bazı konutların Hazine'ye devri mecliste!

İzmir depreminde yıkılan bazı konutların Hazine'ye devir işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adana'da özelleştirilen, satılan, kapatılan işletmeler için araştırma önergesi verildi!

Adana'nın İmamoğlu ilçesinde özelleştirilen, satılan, kapatılan kamu kurumu ve kuruluşları ve işletmelerden istihdama ve ekonomiye katkı sağlayabilecek olanların yeniden açılması konusunda Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

İzmir'de yıkılan bazı konutların Hazineye devir işlemleri TBMM'de!

İzmir depreminde yıkılan bazı konutların Hazineye devir işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara'da şehir hastaneleri nedeniyle kapatılan hastaneler TBMM'de!

Ankara'da açılan ve açılması planlanan şehir hastaneleri nedeniyle kapatılan hastaneler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yeşil, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Laboratuvar İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğ!

Laboratuvar İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğ 31372 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kapatılan maden ocaklarının ismi Haberi

Kapatılan maden ocaklarının ismi

Zonguldak'ta,"torba kanun"un ortalama yüzde 50 maliyet artışı getirdiğini savunarak kömür üretimini durdurma kararı veren 22 işletme, 1989'dan itibaren 8 milyon tonun üzerinde kömür çıkarttı.


Kentte, 1989'dan itibaren yaptıkları üretim, Maden Yasası'nın 2004'te yürürlüğe girmesiyle yasal güvenceye kavuşan özel işletmeler, bu süreçte havzada yatırımlarını arttırdı.


TTK'nın kiraladığı sahada faaliyet gösteren ve üretimleri oranında kuruma rödevans (katkı, kira) payı veren 22 kömür işletmesi, yaklaşık 250 kilometrelik galeri açıklığında sürdürdükleri üretimi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı "İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun"un getirdiği hükümler nedeniyle maliyetleri yüzde 50 oranında arttığı gerekçesiyle durdurdu.


Ocaklarının yapısı gereği makineyle üretim yapılamayan ve emek yoğun çalışılan havzadaki kömür ocaklarında istihdam edilen madenciler, kanunla kendilerine verilen...