05 / 05 / 2024

Kapıcıdan yakıt parası alınması

Kapıcıdan yakıt parası alınması

Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, görevi nedeniyle verilmiş olan konut için iş sözleşmesinin devamı süresince kira istenemez. Peki, kapıcıdan yakıt parası alınır mı? İşte Konut Kapıcıları Yönetmelik esasları..

Apartmanda kullanılmayan kapıcı dairesi satılabilir mi?

Apartmanlarda yer alan kapıcı dairelerinin satışına dair yasal mevzuatvatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, bazı apartmanlarda yer alan kapıcı çalıştırılmazken kapıcı dairelerinin satışına dair bir takım yollar araştırılmaktadır. 

Yakıt cimrisi Citroen C-Elysee ne kadar oldu? İşte Kasım 2023 güncel fiyat listesi

Yakıt cimrisi olarak adlandırılan Citroen C-Elysee'nin Kasım ayı fiyatı açıklandı. İşte detaylar...

İşte, otomobilde en gözde modeller! Yakıt tüketimi, fiyat/performans ve yatırım açısından en favori araçlar hangisi?

Şikayetvar Türkiye genelinde 43 marka ve 995 otomobil modeline ilişkin tüketicilerin memnuniyet seviyesini araştırdı. 50 bini aşkın kullanıcı ile yapılan anket sonucu ile sürücülerin tasarım, yakıt tüketimi, fiyatı, performansı ve çeşitli kriterler açısından en gözde olan modeller ortaya çıktı.

Yakıt cimrisi ve tam bir aile otomobili... Citroen C-Elysee'nin 2023 model Nisan ayı fiyatları açıklandı! 

Adeta bir yakıt cimrisi olan ve tam bir aile aracı özelliklerine sahip Citroen C-Elysee'nin 2023 model Nisan fiyatları açıklandı. İşte Citroen C-Elysee'nin 5 Mart 2023 fiyat listesi...

Yakıt cimrisi Hattat T4000 Eylül fiyatları ile hasata bereket getiriyor. İşte 21 Eylül 2022 Hattat T4000 fiyat listesi

Hattat traktör, T4000 serisinde kullandığı Perkins motor ile az yakıt ile maksimum güç özelliği ile çiftçinin gözdesi oldu. Yüksek beygir gücü ve tork gerektiren durumlarda maksimum performans sağlayan T4000 bakım maliyetini de minimize ederek anahtar değmeden yüzlerce saat kusursuzca çalışıyor.

Kapıcının tazminatı nasıl hesaplanır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda 11 yıldır kapıcılık yaptığını söyleyen bir okuyucu ne kadar tazminat alacağını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

Sigortasız kapıcı çalıştırılır mı?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Kapıcı dairesinde oturduğum apartmanın çöp alma ve temizlik işlerini yapıyorum. Sigortasız çalışmam  yasal mı, sigortamın bildirilmesi gerekmez mi?'' sorusunu yanıtlandırdı.

İşten ayrılmak isteyen kapıcının hakları nelerdir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir sitede kapıcılık yapıyorum. Hiçbir resmi tatilde izin verilmedi, sürekli çalıştım. Ayrıca site, kalmam için ev tahsis etti. Bu şartlarda ben ne kadar tazminat alırım?' sorusunu cevapladı.

Apartman yakıt giderleri için dava açılabilir mi?

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında  yakıt parasını kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Apartmanlarda kapıcı çalıştırmanın kuralları neler?

Sitelerde kapıcı çalıştırmanın bazı kuralları bulunuyor. Peki, sitelerde çalıştırılan kapıcılar konusunda yasal düzenlemeler neler? İşte detaylar...

Kapıcının tazminatından kim sorumlu?

Yirmi yıl çalışan kapıcının tazminatından eski mal sahibi mi, yenisi mi sorumlu olur? İşte yanıtı...

Marmomac 2019 Doğal Taş Fuarı kapılarını açtı!

İtalya’da 54. kez düzenlenen Marmomac 2019 Doğal Taş Fuarı kapılarını açtı. Demmer Mermer, Dolamit ürününü ilk kez fuarda görücüye çıkardı.

Kapıcı dairesi kiraya verilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '10 daireli bir binada daire satın aldım. Binanın girişinde bir daire var ve burası kapıcı dairesi.Müteahhit bu yeri kiraya vermiş, kiraları da kendisi alıyor. Biz kapıcı dairesinin elektrik ve su parasını ödüyoruz. Biz ne yapabiliriz? ' sorusunu yanıtladı.

Kapıcıdan yakıt parası alınması Haberi

Kapıcıdan yakıt parası alınması

Kapıcıdan yakıt parası alınır mı?

Kapıcılar, Anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi, güvenliklerinin sağlanması, kaloriferin yakılması ve bahçenin düzenlenmesi ve bakımı ve benzeri hizmetleri görüyor.


Konut Kapıcıları Yönetmeliğine göre, kapıcı ile yapılan iş sözleşmesinde; İş sözleşmesinin türü ve çalışma biçimi ile işveren ve işyeri adı ve adresi, kapıcının kimliği, işe başlama tarihi, yapacağı işler, temel ücreti ve varsa ücret ekleri, ücret ödeme şekli ve zamanı, çalışma süresi ve ara dinlenmesi, varsa özel hükümler, düzenleme tarihi ve tarafların imzası hususlarının bulunması gerekiyor.


Kapıcıya yapacağı işler için maaş da verilebileceği gibi, kira bedeli alınmaksızın konut da tahsis edilebiliyor. Ancak kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu olmuyor.


Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194...