27 / 04 / 2024

kapıcılar kaç yılda emekli olur

kapıcılar kaç yılda emekli olur

İş Kanununda belirtilen haklara sahip olan kapıcıların çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saat oluyor.. Bu süre çalışma biçimine göre sözleşme ile azaltılabiliyor. Peki, kapıcı kaç yılda emekli olur?

Bist Temettü 25 Endeksi’ndeki şirketler son 5 yılda kaç kere temüttü ödedi?

Borsada işlem gören bir şirketin temettü ödemesi yatırımcıların birçoğu için tercih nedeni. Peki Borsa İstanbul’da işlem gören şirketler son 5 yılda kaç kere temettü ödedi?  

Son 4 yılda hangi hisse kaç kat kazandırdı?

Borsa yatırımcıları hangi hissenin ne kadar kazandırdığını merak ederken, yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu son 4 yılda hangi hisse kaç kat kazandırdığını paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Yabancılar Türkiye'den hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? Rakamlar her geçen gün katlanıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan arazi satışlarına ilişkin rakamlar her yıl açıklanıyor. Peki yabancılar hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? En çok hangi ülke vatandaşları gayrimenkul alıyor? İşte o rakamlar...

2024 Ocak emekli zammında son dakika! Yeni yılda en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Yılbaşına iki ay kala emekli maaşlarındaki son durum da pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki yeni yılda en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

 Sodexo kart kullanıcılarına büyük indirim! Son bir yılda kartla alışveriş yapanlara 22 milyon liralık indirim!

Çok sayıda kategoriden ve markadan alışveriş imkanı sağlayan Sodexo, kullanıcılarına çeşitli indirimler sunuyor. Şirket, bugüne kadar yaptığı iş birlikleri ve kampanyalar ile son 1 yılda kullanıcılarına toplamda 22 milyon lira tutarında indirim sağlamış oldu.

Kardeşe verilen tapu bozulur mu? Tapu kaç yılda bozulur?

Tapu sahipleri ellerindeki tapulara dair bazı sorulara yanıt aramaktadırlar. Onlardan biri de tapu bozma durumudur. Tapu kaç yılda bozulur? İşte detaylar!

Bağcılar Belediyesi yüksek maaşlı memur alımı yapacak! Hemen bakın!

Bağcılar Belediyesi bünyesinde istihdam edilmek üzere KPSS puanı ile memur alımı yapılacağı paylaşılırken, adaylarda aranan özel koşullar ve başvuru bilgileri duyuruldu. Peki, hangi branşlarda memur alımı yapılacak, detaylar neler? İşte merak edilenler...

Raks fanlı ısıtıcılar kaç TL, en uygun nereden alınır? 12 Şubat 2023 fiyat listesi...

Yatay ve dikey kullanılabilen Raks fanlı ısıtıcılar, ergonomik ve hafif yapısıyla her yere taşıma imkanı sunar. Termostatlı ve emniyetli özellikleri ile dikkat çeken Raks fanlı ısıtıcılar, kaç watt, en uygun fiyatla nerede satılıyor? İşte detaylar...

Memurlar dikkat! Memur maaşları yeni yılda kaç liraya yükselecek? Şimdi tek tek hesaplanan bu rakamlara bakın!

Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur 2023 Ocak zammı da şekil almaya başladı. Peki en düşük ve en yüksek memur maaşı yeni yılda kaç TL olacak? İşte memur maaş zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri ve peş peşe hesaplanan yeni zamlı maaşlar...

Yüzde 40 özürlü raporu olan kaç yılda emekli olur?

Engelli raporu, belli şartları taşıyan kişilere verilmektedir. Belirlenen engellilik oranına sahip olanlar bu raporu alabilir. Peki “Yüzde 40 oranında özürlü raporu olan kaç yılda emekli olur?” İşte detaylar!

Carrefoursa'da Yumoş, Vernel, Bingo çamaşır yumuşatıcılarına yüzde 25 indirim! İşte 30 Ekim 2022 fiyat listesi

Carrefoursa Market çamaşır yumuşatıcılarına yüzde 15 indirim yaptığını duyurdu. Peki Carrefoursa'da çamaşır yumuşatıcıları ne kadar, kaç TL oldu? İşte 30 Ekim 2022 fiyat listesi...

İlk arabada ÖTV indirimi var mı? ÖTV indirimi 2022 hangi araçlar için geçerli? ÖTV indirimi kaç yılda bir yapılır?

ÖTV indiriminde son durum ne? İlk arabada ÖTV indirimi var mı? ÖTV indirimi 2022 hangi araçlar için geçerli? ÖTV indirimi kaç yılda bir yapılır? İşte sorulan soruların yanıtları!

Bir asgari ücretli ev alabilmek için kaç yıl çalışmalı? 2+1 evlerin fiyatları ne kadar yükseldi? Ev alacaklar dikkat!

BETAM, asgari ücretlinin 2+1, 90 metrekarelik bir ev sahibi olabilmesi için birikim yapması gereken süreyi belirledi. Peki asgari ücret ile kaç yılda konut sahibi olunur? Konut fiyatlarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

kapıcılar kaç yılda emekli olur Haberi

kapıcılar kaç yılda emekli olur

Kapıcı kaç yılda emekli olur?

Anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi, güvenliklerinin sağlanması, kaloriferin yakılması ve bahçenin düzenlenmesi ve bakımı ve benzeri hizmetleri gören kişiler, kapıcı oluyor.


İş Kanununda belirtilen haklara sahip olan kapıcıların çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saattir. Bu süre çalışma biçimine göre sözleşme ile azaltılabilir. Ayrıca, İş Kanununun 63 üncü maddesindeki süreyi aksatmamak koşuluyla yoğunlaştırılmış çalışma ilişkisi de kurulabilir. 


Çalışma süresi, kapıcının işte geçirdiği zamandır. Kapıcı konutu tahsis edilmiş işyerinde çalışma biçimine göre günlük çalışma süresi en çok dörde bölünebilir. Ara dinlenmesi çalışma süresinden sayılmaz.


Çalışma saatleri, yaz ve kış saat uygulamaları ve iklim şartları dikkate alınarak düzenlenebilir. Peki, kapıcı kaç yılda emekli olur?


2008 yılında yürürlüğe giren...