23 / 12 / 2024

kapıcılı apartman

kapıcılı apartman

1 Temmuz 2016 itibarıyla bütün işyerlerinde uzman ve hekim görevlendirilmesi zorunlu olacak. Sigortalı kapıcı çalıştıran apartman yöneticileri de buna uymak zorunda. Aksi halde apartmanı her ay için 13 bin lira idari para cezası bekliyor.

Kapıcı dairesi kiraya verilir mi 2024?

Apartmanın ortak alanı olan kapıcı dairelerinin kiraya verilip verilemeyeceği pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kapıcı dairesi kiraya verilir mi? 

Kapıcı dairesi zorunlu mu? Hangi durumlarda kapıcı dairesi yapılmalı?

Apartmanlar gibi ortak yaşama alanlarının temizliği ve bakımını üstlenen kişiler kapıcı olarak adlandırılıyor. Ancak günümüzde apartmanlarda kapıcı istihdamının giderek azaldığı gözlemleniyor. Bu durumda apartman yöneticileri tarafından kapıcı dairesinin zorunlu olup olmadığı merak ediliyor. 

Ölen kapıcının milyonluk mirası paylaşılamadı! 30 yıl kapıcılık, yaptı mal varlığı dudak uçuklattı!

Başkent Ankara'da 30 yıl boyunca kapıcılık yaptıktan sonra 2015 yılında vefat eden ve mirasçılarına Pursaklar'da 3 daire, Çankaya'da 8 daire, yüklü miktarda altın, 1 arsa, ve 700 bin TL bırakan Mehmet Kaşkaya'nın 5 çocuğu arasındaki miras davası 9 yıldır devam ediyor.

Kapıcı maaşı 2022 ne kadar?

Ay sonunun yaklaşması ile birlikte 2022 kapıcı maaşları da merak konusu oldu. Peki, kapıcı maaşı 2022 ne kadar? İşte apartman görevlilerine ödenecek tutar...

Boş kapıcı dairesi nasıl kiraya verilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 41 bağımsız bölümlü sitede oy birliğiyle boş olan kapıcı dairesinin kiralanmasına ancak bazı kat maliklerinin buna karşı çıktığı, kat maliklerinin kiralama için iptal davası açılıp açılamayacağı soruldu. 

Kapıcı için vergi ödenir mi?

Site yönetimleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Bandırma 17 Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Özgür Biyan kapıcı için vergi ödenir mi sorusunu yanıtladı...

Kapıcının tazminatı nasıl hesaplanır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda 11 yıldır kapıcılık yaptığını söyleyen bir okuyucu ne kadar tazminat alacağını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

Sigortasız kapıcı çalıştırılır mı?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Kapıcı dairesinde oturduğum apartmanın çöp alma ve temizlik işlerini yapıyorum. Sigortasız çalışmam  yasal mı, sigortamın bildirilmesi gerekmez mi?'' sorusunu yanıtlandırdı.

Bloklu sitelerde kapıcı masrafı nasıl ödenir?

Posta yazarı Tamer Heper, '8 bloklu bir siteyiz. Bir kapıcımız var ve sadece 4 bloğa bakıyor, diğer 4 blok kendi imkanlarını kullanıyor. Kapıcı dairesi bizim binada, biz kapıcının bloğumuza ait olduğunu ileri sürebilir miyiz?' sorusunu cevapladı.

Kapıcıya konut tahsis etmek şart mı?

Konut kapıcıları Yönetmeliği'nin 13. maddesine göre, kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu tutulmuyor. Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekiyor.

İşten ayrılmak isteyen kapıcının hakları nelerdir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir sitede kapıcılık yapıyorum. Hiçbir resmi tatilde izin verilmedi, sürekli çalıştım. Ayrıca site, kalmam için ev tahsis etti. Bu şartlarda ben ne kadar tazminat alırım?' sorusunu cevapladı.

Kapıcılar için yeni asgari ücret ne oldu?

2021 yılı asgari ücret 2 bin 825 TL olmuştu. Açıklanan bu ücret ile kapıcılar için asgari ücret de 3 bin 40 TL'ye yükselmiş oldu.

Belgesiz villa kiralama dolandırıcılığa kapı aralıyor uyarısı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya turizm amaçlı villa, ev ve apart daire kiralama işlemini seyahat acentelerinin yapması gerektiğini belirterek, "Belgesiz faaliyetler maalesef birçok dolandırıcılığa da açık kapı bırakmaktadır." diye konuştu.

kapıcılı apartman Haberi

kapıcılı apartman


İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 30 Aralık 2012 tarihinde yürürlüğe girdi. Kanun iş sağlığı ve güvenliği konusunda yepyeni bir çerçeve öngörüyordu. Özellikle her işyerinde bir iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulunması gerekliliği tam bir devrimdi. Ancak bu konuda işyerlerine çalışan sayısı ve tehlike sınıfı uyarınca bir geçiş süreci tanınmıştı. Geçiş sürecinin son aşaması 1 Temmuz 2016’da tamamlanacak. Bu tarihten sonra kamu-özel fark etmeksizin bütün işyerlerinde uzman ve hekim görevlendirilmesi zorunlu olacak.


1 TEMMUZ KRİTİK TARİH

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu işyerlerini az tehlikeli-tehlikeli-çok tehlikeli olmak üzere üç sınıfta gruplandırıyor. İşyerleri tehlike sınıfına ve çalışan sayısına göre farklı tarihlerde iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi görevlendirmek durumunda. 1 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla kamu kurumları ve az tehlikeli sınıfta yer alıp 50’den...