13 / 05 / 2024

kapıcının kira karşılığı çalıştırılması

kapıcının kira karşılığı çalıştırılması

Apartmanın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin bakımı, temizliği gibi işlere karşılık olarak kiracıya ödemenin nasıl yapılacağı iş sözleşmesinde tespit ediliyor. Peki, kapıcının kira karşılığı çalıştırılması mümkün mü?

Kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılır mı? Sözleşmeden ne kadar sonra kiracı çıkarılır?

Kiracıları ilgilendiren konulardan biri de sözleşme durumlarıdır. Genelde senelik imzalanan sözleşmelerin bitiminde kiracıların hemen çıkarılıp çıkarılmaması merak ediliyor. Bu konuda yasal düzenlemelere göre belirli kurallar uygulandığı için sorunun yanıtları farklıdır.

Beko 670531 EI F Enerji Sınıfı 427 Litre Çift Kapılı Buzdolabı 'nda Oliz'e özel net 2 bin TL indirim fırsatı!

Beko 670531 EI F Enerji Sınıfı 427 Litre Çift Kapılı Buzdolabı, geniş iç hacminin yanında sessiz çalışma performansı ile dört mevsim soğutma ve gıda saklama ihtiyacınızı karşılıyor. 

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kiracı evden çıkmıyor ne yapmalıyım?

Kira, mülk sahibine her ay ödenen bir miktardır. Bu miktar önceden iki taraf arasında yapılan kontratta da yazar. Peki “Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?” İşte detaylar!

Çocuğu olanlar hemen bakın, bu fırsat kaçmaz! Başvuran 1300 TL'yi kapıyor! Karşılıksız ve geri ödemesiz!

Çocuğu olanlar hemen buraya bakın, böyle bir fırsatı bir daha bulamazsınız! Başvuran 1300 TL'yi kapıyor! Karşılıksız ve geri ödemesiz. Koşun siz de başvurun. İşte ayrıntılar...

Devlet herkese 7 bin 200 TL veriyor! E-devlet'te portal açıldı! Hemen başvurun, karşılıksız desteği kapın!

Yüzbinlerce kişi devletin mali desteklerinden yararlanmanın yollarını merak ederken, beklenen açıklama da yapıldı. Devlet herkese 7 bin 200 TL veriyor! E-devlet'te portal açıldı! Hemen başvurun, karşılıksız desteği kapın!

Anne babalara güzel haber! Başvuran 1140 TL'lik yardımı kapıyor! Karşılıksız ve geri ödemesiz, acilen bakın!

Yardıma muhtaç aileler okula başlayacak çocukları için alacakları masrafların derdine düştü. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan çözüm geldi! Toplam 1140 TL destek verilecek! Karşılıksız ve geri ödemesiz eğitim yardımı ile ilgili bütün ayrıntılar...

Zorunlu karşılığa tabi krediler için düzenleme! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Merkez Bankası'nın Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ'inde gerçekleştirdiği değişiklikler, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki Merkez Bankası'nın Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ'inde neler değişti? İşte ayrıntılar...

Kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Ev sahipleri bazı durumlarda kiracılar tarafından mağdur ediliyor. Kira borcunu ödemeyen kiracıların tahliyesi yasal yollarla mümkündür. Peki, kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Ölen kapıcının milyonluk mirası paylaşılamadı! 30 yıl kapıcılık, yaptı mal varlığı dudak uçuklattı!

Başkent Ankara'da 30 yıl boyunca kapıcılık yaptıktan sonra 2015 yılında vefat eden ve mirasçılarına Pursaklar'da 3 daire, Çankaya'da 8 daire, yüklü miktarda altın, 1 arsa, ve 700 bin TL bırakan Mehmet Kaşkaya'nın 5 çocuğu arasındaki miras davası 9 yıldır devam ediyor.

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

Kiracı kapıcı tazminatı öder mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcının tazminatını kaleme aldı. Peki kiracı kapıcı tazminatı için para öder mi?

Binalardaki kapıcının tazminatını kimler öder?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki kapıcıların ücretinden yeni maliklerin sorumlu olup olmadığını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Kapıcının tazminatını kim öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcı tazminatını kaleme aldı. Peki kapıcının tazminatını kim öder?

kapıcının kira karşılığı çalıştırılması Haberi

kapıcının kira karşılığı çalıştırılması

Kapıcının kira karşılığı çalıştırılması mümkün mü?

Apartmanın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi, güvenliklerinin sağlanması, kaloriferin yakılması ve bahçenin düzenlenmesi ve bakımı ve benzeri hizmetleri kapıcılar görüyor.


Bu işlere karşılık olarak kiracıya ödemenin nasıl yapılacağı, kiracı ile yapılan iş sözleşmesi kapsamında tespit ediliyor. Peki, kapıcının kira karşılığı çalıştırılması mümkün mü?


Kapıcının kira karşılığı çalıştırılması mümkün olabiliyor. Kimi zaman kiracıya yaptığı işler karşısında daire veriliyor. Kapıcı konutu ve kiraları hakkında esaslara Konut Kapıcıları Yönetmeliği kapsamında yer veriliyor.


Kapıcı Konutu ve Tahliyesi

Madde l3 — Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu değildir.


Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekir.


Kapıcıya, görevi nedeniyle verilmiş...