03 / 01 / 2025

kapora geri verilir mi

kapora geri verilir mi

Kapora, alıcının bir mal veya hizmeti satıcısından alması işlemini garanti altına almak amacı ile alıcı tarafından talep ediliyor. Peki, emlakçıya verilen kapora geri alınır mı? İşte yanıtı..

Emlakçıya ne kadar kapora verilir? Kapora nedir?

Adı sıklıkla duyulan kapora, birçok alım satım işlemlerinde başvurulan yöntemlerden biri. Hizmet, taşınır veya taşınmaz ürün satışlarında sıklıkla duyulan kapora nedir? Emlak alanında kapora nedir ve ne kadar verilir? İşte kapora hakkında bilinmesi gerekenler...

Ev kiralarken ne Kadar kapora verilir? Kapora geri verilir mi?

Ev kiralama sürecinde verilen kapora, kiracıların aklını karıştırabilmektedir. Ev kiralarken ne kadar kapora verilir? Kapora geri alınabilir mi? Nelere dikkat etmek gerekir? İşte bütün ayrıntılar...

Ev kiralarken ne kadar kapora verilir? Kapora geri verilir mi?

Ev kiralayan pek çok kişi belirli miktarlarda kaparo vermektedir ancak kaporanın ne kadar olacağına ilişkin yasal bir düzenleme bulunmamaktadır. Bu nedenle ev kiralamayı planlayan pek çok kişi ‘Ev kiralarken ne kadar kapora verilir?’ ve ‘Kapora geri verilir mi?’ sorularına da yanıt arar. İşte, kapor

Kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

Kira gelir vergisi için geri sayım sona eriyor. 1 Mart'ta beyanname ve taksit ödeme dönemi başlıyor. Peki, kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

4 başlıkta verilen kapora nedir ve nasıl geri alınır?

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için "Kapora nedir ve nasıl geri alınır? konulu yazı kaleme aldı. İşte Kurtuluş'un yazısı...

Kira depozitosu geri verilir mi?

Türk Borçlar Kanunu'nda yer alan hükümlere göre, kiralama işlemlerinde kiracıdan güvence verilmesi isteniyor. Peki, kira depozitosu geri verilir mi?

Kapora geri alınır mı?

Kapora, alıcının bir mal veya hizmeti satıcısından alması işlemini garanti altına almak amacı ile alıcı tarafından talep ediliyor. Peki, emlakçıya verilen kapora geri alınır mı? İşte yanıtı..

Kapora iade edilir mi?

Ev alıcısından talep edilen bu kapora, emlakçılar için alıcı tarafın caymasına karşı bir tür güvence niteliği taşıyor. Peki, emlakçıya verilen kapora iade edilir mi? Verilen kapora nasıl geri alınır?

Ev alırken ne kadar kapora verilir?

Kapora, genelde emlakçı ile çalışıldığı zaman, alıcıdan talep ediliyor. Peki, ev alırken ne kadar kapora verilir? Kapora kime verilir? Emlakçıya mı ev sahibine mi?

Emlakçıya verilen kapora nasıl geri alınır?

Gayrimenkul alım-satım ve kiralama işlemlerinde eğer emlakçı ile iş birliği yapılıyor ise emlakçının verdiği hizmete karşılık kapora verilmesi gerekiyor. Peki, emlakçıya verilen kapora nasıl geri alınır?

Kiralanan ev sözleşme bitiminden önce geri verilir mi?

Kiralanan ev sözleşme bitiminden önce geri verilir mi Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde, kira sözleşmesinden doğan borçları ödemek zorunda mı?

Gaip ortaya çıkarsa ne olur?

Kendisinden uzun zamandır haber alınamayan, kayıp ve ölmüş olma olasılığı yüksek olan kimselere belli şartların taşınması halinde gaip deniyor. Peki, gaip ortaya çıkarsa ne olur? Malları geri verilir mi?

Boş daireye aidat verilir mi?

Kat maliki olduğunuz daireniz boş ise bu durumda, boş daire için aidat ödemek gerekiyor mu? Boş daireye aidat verilir mi? İşte Apartman Aidatı Kanunu kapsamında yer alan aidat yükümlüleri ile ilgili hükümler...

kapora geri verilir mi Haberi

kapora geri verilir mi

Kapora geri alınır mı?

Kapora, alıcının bir mal veya hizmeti satıcısından alması işlemini garanti altına almak amacı ile alıcının, satıcıya satın alacağı mal veya hizmet bedelinin bir miktarı olarak ödediği meblağ olarak karşımıza çıkıyor.


Emlakçıya kapora verilirken sözleşme imzalanıyor. Kapora sözleşmesi, kapora için bırakılan meblağı tutarı, müşteri ve gayrimenkul bilgileri, gerçek satış tutarı gibi bilgilerin yer aldığı sözleşme oluyor. 


Emlakçıya ödenecek kaporanın istisnai durumlar haricinde yüzde 5'ten fazla olmaması gerekiyor. 


Kaporanın geri alınması

Kapora sözleşmede yazan esaslara bağlı olarak geri iade edilebiliyor. Genellikle alıcının taşınmazı almaktan vazgeçmesi durumunda kapora iade edilmiyor. 


Buna karşın taşınmazın satışından vazgeçilmesi durumunda alıcıya kapora iade ediliyor. Ayrıca kimi zaman alıcı vazgeçse bile emlakçı veya satıcıdan kaynaklanan kusurlar nedeni ile kaporasının iadesini mahkemede dava açarak talep edebiliyor.



Ev kapora sözleşmesi örneği!




Işıl...