06 / 05 / 2024

kapora iade davası açılır mı

kapora iade davası açılır mı

Kimi zaman alıcı vazgeçse bile emlakçı ya da satıcıdan kaynaklanan kusurlar nedeni ile kaporasının iadesini mahkemede dava açarak talep edebiliyor. İşte kapora iade davası örneği..

Son kararla birlikte kıdem tazminatında değişiklik yapıldı: Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor

Karşıyaka 2. İş Mahkemesi, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir kıdem tazminatı kararına imza attı. Mahkeme, Kovid-19 salgını sırasında ücretsiz izinde olan çalışanın işe iade davasını değerlendirerek ücretsiz izin süresinin kıdem tazminatı hesaplamalarına katılması gerektiğini belirtti.

Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü haksız yere kullanan kişilerden haksız işgal tazminatı almak ve malın sahibine iade edilmesi amacıyla açılır. Peki, Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! 8 maaş tazminat kazanabilirsiniz!

İş sözleşmesi feshedilen çalışan işe iade davası açabiliyor. Mahkeme sonucunda eğer çalışan haklı bulunursa, kıdem tazminatı ile birlikte 4 ila 8 maaş kadar tazminata hak kazanabiliyor. İşte detaylar...

Asliye Hukuk Mahkemesi harcı 2019!

Tapu veya nüfus kayıtlarında isim düzeltme ve değiştirme, tenkis ve mirasta iade davası, Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası gibi davaların görüldüğü Asliye Hukuk Mahkemesine başvurma harcı 2019'da ne kadar oldu?

Asliye hukuk mahkemesi harçları 2016!

Asliye hukuk mahkemesinde Tapu veya Nüfus kayıtlarında isim düzeltme ve değiştirme, Kazai rüşt Davaları, Tenkis ve Mirasta iade Davası gibi davalar açılabiliyor. İşte asliye hukuk mahkemesi harçları 2016..

Emlak vergisi iade davası ne zaman açılır?

Emlak vergisinde muaf olduğundan habersiz olup emlak vergisi ödeyen ev sahipleri de bulunuyor. Bu kimseler, ödedikleri emlak vergisinin iadesi istenebiliyor. Peki, emlak vergisi iade davası ne zaman açılır?

Kapora nasıl yanar?

Kapora, emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alımı sırasında emlakçıya verilen bir güvence bedeli oluyor. Peki, kapora nasıl yanar? Kapora hangi durumlarda iade edilir? Hangi durumlarda iade edilmez?

Emlakçıdan kapora nasıl alınır?

Emlakçı aracılığı ile yapılan taşınmaz mal alım satım işlemlerinde emlakçıya kapora veriliyor. Peki, satışın iptal olması durumunda kapora iade edilir mi? Emlakçıdan kapora nasıl alınır? İşte yanıtı..

Kapora iade davası!

Kimi zaman alıcı vazgeçse bile emlakçı ya da satıcıdan kaynaklanan kusurlar nedeni ile kaporasının iadesini mahkemede dava açarak talep edebiliyor. İşte kapora iade davası örneği..

Kapora iade edilir mi?

Ev alıcısından talep edilen bu kapora, emlakçılar için alıcı tarafın caymasına karşı bir tür güvence niteliği taşıyor. Peki, emlakçıya verilen kapora iade edilir mi? Verilen kapora nasıl geri alınır?

Emlak vergisi iade davası nasıl açılır?

Emlak vergisinde muafiyet koşullarının sağlanmasına rağmen ödenen emlak vergisini iadesi istenebiliyor. Peki, emlak vergisi iadesi nasıl istenir? Emlak vergisi iade davası nasıl açılır? İşte emlak vergisi iadeleri..

Depozito iade davası!

Kira sözleşmelerinin sona ermesi halinde, taşınmazda herhangi bir hasar olmaması halinde kiracıdan alınan depozitonun iade edilmesi gerekiyor. İade gerçekleşmezse dava açılabiliyor. İşte depozito iade davası..

Devremülk iade davası!

Devremülk sahipleri, yaptığı sözleşmenin iptalini isteyebiliyor. Kimi devremülk firmaları tüketicinin devremülk iade hakkının olmadığını ileri sürse de Tüketici Mahkemelerinde görülen davalar tüketiciye böyle bir hak veriyor. İşte devremülk iade davası ör

kapora iade davası açılır mı Haberi

kapora iade davası açılır mı

Kapora iade davası!

Kapora, emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alımı sırasında emlakçıya verilen bir güvence bedeli olarak karşımıza çıkıyor. Bu bedel verilirken, kapora sözleşmesi imzalanıyor.


Bu sözleşmede taşınmazı almaktan vazgeçilmesi durumunda kapora iade edilmiyor. Ancak taşınmazın satışından vazgeçilmesi durumunda alıcıya kapora iade ediliyor. Ancak sözleşmeye eklenen maddeler durumu değiştirebiliyor.


Buna karşın kimi zaman alıcı vazgeçse bile emlakçı veya satıcıdan kaynaklanan kusurlar nedeni ile kaporasının iadesini mahkemede dava açarak talep edebiliyor. Kapora iade davası örneği aşağıda yer alıyor:


KAPORA İADESİ-ISPAT KÜLFETİ


T.C. 

YARGITAY 

HUKUK GENEL KURULU 

E. 2009/19-206 

K. 2009/246 

T. 10.6.2009 

• KAPARONUN İADESİ TALEBİ ( Gayrimenkul Alımının Gerçekleşmediği/Davacının Delil Olarak "Satış Öncesi Ön Anlaşma" Belgesine Dayandığı - Davalının İddiasını Aynı Güçteki Delille İspat Etmesi Gerektiği ) 

• İSTİRDAT TALEBİ ( Gayrimenkul Alımının Gerçekleşmediği Gerekçesiyle Davacının Kaparonun İstirdatını Talep Ettiği/Davacının Delil Olarak...