03 / 05 / 2024

kapora iade edilir mi

kapora iade edilir mi

Ev alıcısından talep edilen bu kapora, emlakçılar için alıcı tarafın caymasına karşı bir tür güvence niteliği taşıyor. Peki, emlakçıya verilen kapora iade edilir mi? Verilen kapora nasıl geri alınır?

Emlakçı kapora iadesi!

Bir emlak satın almaya karar verip emlakçıya kapora ödediğiniz bir emlağın satışının iptal olduğunu farz edelim. Bu durumda emlakçı kapora iadesi mümkün mü? Yanıtı haberimizde...

TOKİ arsa başvurusu para iadesi ne zaman? TOKİ 500 TL iade nasıl alınır?

TOKİ arsa para iadesine dair soruların sayısı artmaya başladı. TOKİ arsa başvuru parası ne zaman iade edilir? İşte detaylar!

TOKİ başvuru nasıl iptal edilir? TOKİ başvuru bedeli iade edilir mi?

TOKİ başvurularında son günler yaklaşırken bazı vatandaşlar, iptal işleminin nasıl yapılacağını araştırıyor. TOKİ başvuru nasıl iptal edilir? TOKİ başvuru bedeli iade edilir mi?

TOKİ kurada ismi çıkmayanlara başvuru bedeli iade ediliyor mu? TOKİ başvuru bedeli ne zaman iade edilir?

TOKİ başvuruları gündemde yer alan konulardan biridir. Vatandaşlar kurada isimleri çıkmazsa, başvuru bedellerini geri alıp almayacaklarını sorguluyor. İşte detaylar!

Tapudan cayma hakkı var mı?

Gayrimenkul alıp ya da satan kimseler kısa süre içerisinde bu kararlarından pişman olabiliyor. Peki, alınan ev iade edilir mi? Tapudan cayma hakkı var mı? İşte merak edilenler...

TOKİ'den vazgeçersem başvuru ücreti iade edilir mi?

TOKİ projesine başvurmuş ancak almaktan vazgeçmiş kimseler başvuru bedeline ne olacağını merak ediyor. Peki, TOKİ'den vazgeçersem başvuru ücreti iade edilir mi? İşte yanıtı...

Gayrimenkul üzerindeki hacizler ve ipotekler nasıl kaldırılır?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Senet alacağımızdan dolayı gayrimenkulü icra yoluyla satışa çıkardık. Borçlunun boşandığı eşiyle tazminat davası varmış. Dosya Yargıtay’a taşındı. Satış bedeli Yargıtay’ın kararı bozması sonucu tarafımıza iade edilir mi?' sorusunu yanıtladı.

İptal edilen ihalenin damga vergisi iade edilir mi?

Güncel Grup Yönetim Kurulu Başkanı olan Yılmaz Sezer, ''İptal edilen ihale için ödenen damga vergisi iade edilir mi?'' sorunu cevapladı. İşte o haber...

Lojman yakıt bedeli iadesi!

2016 yılında kaloriferli konutlarda 3,39 TL/m² kira bedeli alınıyor. Peki, lojman yakıt bedelinin kiradan yüksek olması halinde lojman yakıt bedeli iade edilir mi? Lojman yakıt bedeli iadesi esasları..

Emlak vergisi nasıl iade edilir?

Emlak vergisi mükelleflerinin 2. taksit ödemelerini Kasım sonuna kadar yapmaları gerekiyor. Buna karşın kimi mükelleflere ise ödedikleri emlak vergisi iade ediliyor. Peki, emlak vergisi nasıl iade edilir?

Emlak vergileri kimlere iade edilir?

Emlak vergisinde vergi mükellefi olup, emlak vergisini ödeyen kimi taşınmaz mal sahiplerine ödedikleri ücretler geri iade ediliyor. Peki, emlak vergileri kimlere iade edilir? Emlak vergileri neden iade edilir?

Emlak vergisi geri iade edilir mi?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel her taşınmazın türüne göre farklı hesaplanıyor. Peki, haksız yere alınan emlak vergisi geri iade edilir mi? Nasıl iade edilir?

Fazla ödenen tapu harcının iadesi!

Taşınmaz devirlerinde tapu dairesinde alıcı ve satıcıdan belirli oranlarda tapu harcı ödemesi yapmaları isteniyor. Peki, yapılan bir hatadan dolayı fazla ödenen tapu harcı iade edilir mi? İşte fazla ödenen tapu harcının iadesi..

Kira depozitosu ne zaman iade edilir?

Kiracı depozitosu, taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibinin güvencesi için alınıyor. Peki, kira depozitosu ne zaman iade edilir?

kapora iade edilir mi Haberi

kapora iade edilir mi

Kapora iade edilir mi?

Kapora, alıcının bir mal veya hizmeti satıcısından alması işlemini garanti altına almak amacı ile alıcının, satıcıya satın alacağı mal veya hizmet bedelinin bir miktarı olarak ödediği meblağa deniyor.


Ev alıcısından talep edilen bu kapora, emlakçılar için alıcı tarafın caymasına karşı bir tür güvence niteliği taşıyor. Peki, emlakçıya verilen kapora iade edilir mi?


Kapora verilirken emlakçı ile bir sözleşme imzalanıyor. Bu sözleşme kapsamında kaporanın hangi durumlarda iadesinin yapılacağı, hangi durumlarda kaporanın iade edilmeyeceği belirtiliyor. 


Kapora sözleşmesi:


../.../.....


Aşağıda açık adresi bulunan gayrimenkulü ………………… Emlak ………………………………… ofisi aracılığı ile satın almak – kiralamak amacıyla ………/……/………… tarihinde gördüm. Söz konusu gayrimenkulü satın almak – kiralamak için kendi isteğim ile ……………………………- Yalnız ……………………………………………… - kapora ( pey akçesi ) bırakıyorum.


İş bu kaporayı borçlar kanununun 156/2...