06 / 05 / 2024

kapora iadesi için dava

kapora iadesi için dava

Kimi zaman alıcı vazgeçse bile emlakçı ya da satıcıdan kaynaklanan kusurlar nedeni ile kaporasının iadesini mahkemede dava açarak talep edebiliyor. İşte kapora iade davası örneği..

Yarım kalan daireler için ödenen tutarlar iade edilecek!

İstinaf mahkemesi projesi yarım kalan ve şirketlere peşin ödeme yapılan krediler için bankaların tüketiciye para iadesi yapmasına karar verdi. 

Dekorasyon için anlaştığım kişi dolandırıcıymış bende suçlanabilir miyim? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Villa dekorasyonu için biriyle anlaştım.50 bin TL'lik gerekli malzemeleri almaya birlikte gittik. Kendisi parayı alıp 1000 TL kapora bırakıp gitti. Kişi dolandırıcı çıktı.Şimdi benim hakkımda dava açıldı. Burada ben suçlanabilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

SİT alanındaki yapılar için para iadesi yok!

Koruma Kurulu, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Valilik SİT alanları içinde kalan yapılar için yıkım kararı verdi ve ödenen paraların iade edilmeyeceğini açıkladı.

Bina inşaat harcamaları için KDV iadesi geliyor!

Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı ve 2017 Yılında Hazırlıkları Tamamlanan Yatırımlara Teşvik Belgesi Dağıtım Töreni'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, bina inşaat harcamaları için KDV iadesi getirdiklerini açıkladı..

Bina inşaat harcamaları için KDV iadesi yapılacak!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "İmalat sanayine yönelik düzenlenen teşvik belgeleri kapsamında bu yıl gerçekleştirilecek bina inşaat harcamaları için KDV iadesi sağlayacağız" dedi.

Emlak vergisi iadesi için ne yapılır?

6360 sayılı kanun gereğince ilçe belediyesine bağlanacak köylerde taşınmaz mallar için 5 yıl boyunca emlak vergisi alınmıyor. Bu sürenin başlangıcı 2014 yılı olup emlak vergisi iade ediliyor. Peki, emlak vergisi iadesi için ne yapılır?

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne yapılır?

Ev alma sürecinde konut kredisi kullanan tüketiciler, kendilerinden kesilen dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne yapılır? İşte masraf iadeleri..

Ev kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği!

Ev kredisi dosya masrafı iadesi için öncelikle kredi kullanılan bankaya bir dilekçe ile müracaat edilmesi gerekiyor. İşte, ev kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği!

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne gerekli?

Konut kredisi kullanma sürecinde, bankalar tüketicilerden bazı isimler altında birtakım masraflar talep edebiliyor. Ancak dosya masrafının iadesi istenebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne gerekli?

Konut alırken para kaybetmemek için neler yapılmalı?

Konut alırken dolandırılmamak ve para kaybetmemek için neler yapılmalı? Bilmediğiniz, tanımadığınız kişilere kapora verip dolandırılma riskine karşı gayrimenkul danışmanları kanalıyla alım yaparak dolandırılmaktan korunabilirsiniz.

Konut kredi dosya masrafı iadesi için ne yapılmalı?

-Konut kredisi başvurusu yapacak olanlardan çeşitli hizmet ve isimler ile talep edilen konut kredisi dosya masrafı ve diğer masrafların iadesi mümkün. Peki, konut kredi dosya masrafı iadesi için ne yapılmalı?

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için yapılması gerekenler!

Mesken sahibi olmak için bankalardan kredi kullanan tüketiciler, kesilen kesilen dosya masraflarının tarafında iade edilmesini isteyebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi için yapılması gerekenler nelerdir?

Konut kredisinden alınan dosya masrafının iadesi için dilekçe!

Yargıtay 13. Hukuk Dairesinin kararına göre konut kredisi için alınan dosya masrafının iadesi yapılıyor.Peki konut kredisi için alınan dosya masrafının iadesi için dilekçe yazılması gerekiyor.İşte, konut kredisinden alınan dosya masrafının iadesi için dil

kapora iadesi için dava Haberi

kapora iadesi için dava

Kapora iade davası!

Kapora, emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alımı sırasında emlakçıya verilen bir güvence bedeli olarak karşımıza çıkıyor. Bu bedel verilirken, kapora sözleşmesi imzalanıyor.


Bu sözleşmede taşınmazı almaktan vazgeçilmesi durumunda kapora iade edilmiyor. Ancak taşınmazın satışından vazgeçilmesi durumunda alıcıya kapora iade ediliyor. Ancak sözleşmeye eklenen maddeler durumu değiştirebiliyor.


Buna karşın kimi zaman alıcı vazgeçse bile emlakçı veya satıcıdan kaynaklanan kusurlar nedeni ile kaporasının iadesini mahkemede dava açarak talep edebiliyor. Kapora iade davası örneği aşağıda yer alıyor:


KAPORA İADESİ-ISPAT KÜLFETİ


T.C. 

YARGITAY 

HUKUK GENEL KURULU 

E. 2009/19-206 

K. 2009/246 

T. 10.6.2009 

• KAPARONUN İADESİ TALEBİ ( Gayrimenkul Alımının Gerçekleşmediği/Davacının Delil Olarak "Satış Öncesi Ön Anlaşma" Belgesine Dayandığı - Davalının İddiasını Aynı Güçteki Delille İspat Etmesi Gerektiği ) 

• İSTİRDAT TALEBİ ( Gayrimenkul Alımının Gerçekleşmediği Gerekçesiyle Davacının Kaparonun İstirdatını Talep Ettiği/Davacının Delil Olarak...