02 / 05 / 2024

Kapora protokolü

Kapora protokolü

Emlakçı aracılığı ile konut satın almak istediğiniz takdirde kapora ödemeniz ve sonrasında kapora protokolü imzalamanız gerekiyor. İmzalanması gereken söz konusu kapora protokol örneği haberimizde bulunuyor...

Kapora geri alınır mı?

Kapora, alıcının bir mal veya hizmeti satıcısından alması işlemini garanti altına almak amacı ile alıcı tarafından talep ediliyor. Peki, emlakçıya verilen kapora geri alınır mı? İşte yanıtı..

Kapora iade davası!

Kimi zaman alıcı vazgeçse bile emlakçı ya da satıcıdan kaynaklanan kusurlar nedeni ile kaporasının iadesini mahkemede dava açarak talep edebiliyor. İşte kapora iade davası örneği..

Kapora iade edilir mi?

Ev alıcısından talep edilen bu kapora, emlakçılar için alıcı tarafın caymasına karşı bir tür güvence niteliği taşıyor. Peki, emlakçıya verilen kapora iade edilir mi? Verilen kapora nasıl geri alınır?

Ev kapora sözleşmesi örneği!

Kapora verirken kapora sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. Bu sözleşmenin imzalanması verilen kaporanın ispatı ve iadesi gibi durumlarında kanıt niteliği taşıyor. İşte ev kapora sözleşmesi örneği...

Ev alırken ne kadar kapora verilir?

Kapora, genelde emlakçı ile çalışıldığı zaman, alıcıdan talep ediliyor. Peki, ev alırken ne kadar kapora verilir? Kapora kime verilir? Emlakçıya mı ev sahibine mi?

Efeler Belediyesi Hisler Parkı projesi için protokol imzaladı!

Efeler Belediyesi, Küçük Eller Büyük Umutlar Derneği (KEBUDER) ile engelli vatandaşlara özel ve Türkiye’de bir ilk olacak ’Hisler Parkı’ Projesi için protokol imzaladı.

Yeditepe Üniversitesi Teknopark için protokol imzaladı!

Yeditepe Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde atılımlarda bulunan kurumun bünyesinde bir teknopark tesis edilmesi amacıyla, Kurucu Heyet Protokolü imzalandı.

Gaziantep kentsel dönüşüm protokolü imzalandı!

İş Bankası ile İslahiye ve Nurdağı belediyeleri arasında kentsel dönüşüm protokolü imzalandı. Hak sahiplerine kentsel dönüşüm kredisi kullandırılması ve konut almak isteyenlere finansman sağlanması toplantıda hazırlanan protokol imzalandı.

Ümraniye, Etiyopya Dire Dawa ile ön kardeşlik protokolü imzaladı!

Ümraniye Belediyesi, kardeş şehirlerine bir yenisini daha eklemek amacıyla, Etiyopya Dire Dawa Belediyesi ile ’Kardeş Belediye’ olma yolunda başkanlık makamında ön protokol imzaladı.

Kadıköy Belediyesi ile TMMOB arasında işbirliği protokolü!

Kadıköy Belediye Başkanlığı ile TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi arasında sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma için yapılan; Sağlıklı Kentleşme ve Nitelikli Yapılaşma İçin Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü imzalandı.

Bina ortak karar protokolü maddeleri!

Bina ortak karar protokolünde ileride oluşabilecek riskleri ortadan kaldırmak için açık ve net bir şekilde alınan kararlara yer verilmesi gerekiyor. İşte bina ortak karar protokolü maddeleri..

Bina ortak karar protokolü dilekçe örneği!

Bina Ortak Karar Protokolü bağlı bulunulan İl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne bilgi amaçlı bir dilekçe ile sunuluyor. İşte bina ortak karar protokolü dilekçe örneği...

Bina ortak karar protokolü ne işe yarar?

Kentsel dönüşümden yararlanmak ve bu proje dahilinde binanın yeninden inşa edilme sürecinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Bu süreçte malikler tarafından imzalanan bina ortak karar protokolü ne işe yarar?

Kapora protokolü Haberi

Kapora protokolü

Kapora protokol örneği!

Emlakçı aracılığı ile bir emlak satın almak veya kiralamak istediğinizi farz edelim. Bu durumda işin ciddiyeti için emlakçıya kapora ödemeniz gerekiyor. Kapora ödemesinden sonra imzalanması gereken kapora protokol örneği aşağıda yer alıyor.


Kapora protokolü ile, alıcı olarak ödediğiniz kaporanın olası bir iptale karşı geri alınacağını garanti altına almış oluyorsunuz.


Örnek Kapora Protokolü


Aşağıda açık adresi bulunan gayrimenkulü ………………… Emlak ………………………………… ofisi aracılığı ile satın almak – kiralamak amacıyla ………/……/………… tarihinde gördüm. Söz konusu gayrimenkulü satın almak – kiralamak için kendi isteğim ile ……………………………- Yalnız ……………………………………………… - kapora ( pey akçesi ) bırakıyorum.


İş bu kaporayı borçlar kanununun 156/2 maddesi gereğince söz konusu gayrimenkulü almaktan – kiralamaktan vazgeçmem halinde geri alamayacağımı biliyorum. Mülk sahibinin satış - kiralama işleminden vazgeçmesi halinde ise kaparoyu...