24 / 05 / 2024

kar oranı

kar oranı

Hazine Bakanlığı GES ihraçları için duyuru yaptı. Senetler için asgari talep tutarı bin TL olup 1 TL’nin katları şeklinde ihraç edilecek. Senetler, 24 Haziran 2022 Cuma gününde yatırımcıların hesaplarına aktarılacak. GES’lerin getirileri, Kamu İktisadi Teşebbüsleri içerisinde yer alan Devlet Hava Me

Resmi Gazete'de yayımlandı: Kur Korumalı Mevduat'ta zorunlu karşılık oranı yükseltildi!

Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan tebliğe göre, Kur Korumalı Mevduat'ta zorunlu karşılık oranı yükseltildi. 

Memur ve emekli maaşları arasındaki makas açıldı! Emekli aylıklarının memur maaşlarını karşılama oranı nasıl değişti? 

Memur maaşlarına yapılan seyyanen zam, memur emeklisi maaşlarına yansımayacak. Peki emekli aylıklarının memur maaşlarını karşılama oranı nasıl değişti? 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan esnafa büyük destek! Kredilerde faiz karşılama oranı yüzde 76'ya yükseldi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, esnaf ve sanatkarlar için zorlu salgın döneminde esnafa destek olmak için 2021 öncesinde kullandırılan kredilerde faiz karşılama oranı yüzde 50’den yüzde 76'ya yükseltildi.

Emlak Konut GYO Ankara Çankaya Oran ihalesine 1 firmadan teklif!

Emlak Konut GYO tarafından Ankara Çankaya Oran Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. Oturumu 17 Mart 2022 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirildi. 

Emlak Konut GYO Ankara Çankaya Oran ihalesi 17 Mart'ta! 

Emlak Konut GYO projelerinden Ankara Çankaya Oran Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. oturumu 17 Mart tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Halk GYO'nun çıkarılmış sermayesini 1.5 milyar TL'ye yükseltmesine SPK'dan onay!

Halk GYO'nun 1 milyar 20 milyon TL'lik çıkarılmış sermayesinin yüzde 50 oranında artırılarak 1 milyar 530 milyon TL'ye çıkarılmasına SPK tarafından onay verildi. 

Piyasalar karışacak! Yüklü faiz artışına hazır mısınız?

Gelecek dönemdeki Merkez Bankası'nın hesaplayacağı faiz oranı hakkında açıklamalar yapan Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, dolar kurunun dalgalanması sonucunda piyasaların karışacağından bahsetti.

Halk GYO'nun çıkarılmış sermayesi 1 milyar 530 milyon TL'ye yükseltilecek!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın çıkarılmış sermayesinin yüzde 50 oranında artırılarak 1 milyar 530 milyon TL'ye yükseltiliyor. 

Kiler GYO çıkarılmış sermayesini 1 milyar 395 milyon TL'ye yükseltecek!

Kiler GYO tarafından 620 milyon TL olan çıkarılmış sermayenin tamamı nakden karşılanmak suretiyle 775 milyon TL nakit olarak yüzde 125 oranında artırılarak 1 milyar 395 milyon TL'ye çıkarılmasına karar verildi.

Kiler GYO 2021'in ilk 9 ayında 256 milyon TL kar elde etti!

Kiler GYO'nun 2021 3.Çeyrek sonuçları ile geçen yılın aynı dönemi karşılaştırıldığında, şirketin, yüzde 157 oranında cirosunu yükseltmiş, ayrıca dönem karını da yüzde 1.301 artırarak 18 milyon TL'den 256 milyon TL'ye yükselttiği görülüyor.

Deniz GYO çıkarılmış sermayesini 800 milyon TL'ye yükseltmek için SPK'ya başvurdu!

Deniz GYO'nun 1 milyar TL TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 400 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin yüzde 100 oranında tamamı nakit karşılığı olmak üzere 400 milyon TL artırılarak 800 milyon TL'ye yükseltilmesine ilişkin SPK'ya başvuru yapıldı.

Vakıf GYO'nun çıkarılmış sermayesi 1 milyar TL oldu!

Vakıf GYO'nun, 1 milyar TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 500 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin yüzde 100 oranında artırılarak tamamı nakit karşılığı olmak üzere 1 milyar TL'ye çıkarılması işlemleri tamamlandı.

Enka İnşaat, gayrimenkul ve inşaat faaliyetlerinde atağa geçti!

Yatırım Finansman Araştırma Müdürü Serhan Gök, Enka İnşaat'ın inşaat ve gayrimenkul sektöründeki konumuna ilişkin açıklamalar yaptı. Enka İnşaat'ın net kar oranına ve projelerine değinen Serhan Gök, Enka İnşaat'ta karın beklenenin üzerinde olduğuna dikkat çekti.

kar oranı Haberi

kar oranı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; GES’te 3 ayda bir kupon ödemesi yüzde 5.32 yıllık bileşik yüzde 23.04 olacak. 

Öte yandan GES’lerin getirileri, Kamu İktisadi Teşebbüsleri içerisinde yer alan Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden (KEGM) bütçeye aktarılan hasılat paylarına endeksli olarak hesaplanacak. 

Bu çerçevede, senetlerin getirilerine ilişkin ödemelerin hesaplanmasında DHMİ ve KEGM tarafından bütçeye aktarılan üç aylık hasılat payları toplamı esas alınarak değerlendirilecek. 

Kupon ödemeleri, Hazine Bakanlığı tarafından belirlenen getiri oranının hasılat payı tutarları gerçekleşmeleri neticesinde hesaplanan endeks değeri ile tekrar değerlenmesi yöntemiyle hesaplanacak. 

Bu hesaba göre 3 aylık kupon faizi bu kurumların kar aktarımlarına göre en az yüzde 4.88 en fazla ise yüzde 5.65 olacak. 

Bu hesaplamaya göre yıllık getiri de en çok yüzde 26 civarında...