20 / 05 / 2024

karabağların yapı stok envanteri mi çıkarılacak

karabağların yapı stok envanteri mi çıkarılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Karabağlar Belediyesi ile birlikte yürüteceği "Yapı Stok Envanteri Projesi" öncesi 9 Eylül Üniversitesi ve İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi yetkililerinin de katılımıyla ilk toplantı gerçekleşti.

Devlete olan borçların ilk taksit ödeme süresi uzatıldı!

Devlete olan borçların yapılandırılması için başvuru süreci bir ay daha uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de açıklanarak yürürlüğe girdi. 

GSS prim borcu olanların yapılandırması nasıl olacak? İşte yapılandırma detayları

Sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen ancak Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerini ödeyemeyenler için bir fırsat doğdu. GSS prim borcu olanlar diğer kamu borçlularından ayrı tutuluyor ve 31 Ağustos'a kadar borçlarını yapılandırarak gecikme faizlerinden kurtulabiliyorlar.

İSKİ su borçlarını yapılandırıyor!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni çıkan kanun kapsamında vatandaşların su borçlarını yeniden yapılandırmaya başladı.

Muhittin Selvitopu: Karabağlar'da sağlık binalar yapılacak!

İzmir Karabağlar Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçede sağlıklı binalar yapılmasını hedeflediklerini belirtti.

Turan Hançerli: Avcılar'ın yapı stoku yenilenmeli!

Avcılar'ın yapı stokunun eski olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Turan Hançerli, olası bir depreme hazırlıklı olmak için binaların güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. 

Emeklilik için büyük fırsat! Borçlarınız yapılandırılacak!

Binlerce esnaf, çiftçi ve vatandaşa istihdam paketi kapsamında sağlık primi borçlarını yapılandırma fırsatı tanınıyor. Yasayla birlikte 165 milyar TL sosyal güvenlik alacağı toplanacak.

Markalı konut satışlarının yüzde 11’i yabancıya yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Şubat 2020 sonuçları açıklandı. Endekse göre, Şubat ayında fiyatlar bir önceki aya göre %0.94, geçen yılın aynı dönemine göre ise %4.62 oranında arttı. Markalı konut projeleri kapsamında satışların %11.21’i yabancılara yapıldığı Şubat ayında stok erime hızı i

TOKİ İzmir Karabağlar 2020 kura çekilişi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın inşa edeceği 100 bin yeni konut için ilk kura çekilişi bugün İzmir Karabağlar projesindeki 750 adet konut için yapılacak.

Kervansaray'dan Galeri Kristal borçlarının yapılandırılması hakkında açıklama!

Kervansaray Yatırım Holding, Aareal Bank AG'den alacak temlikiyle Galeri Kristal'e temlik olunan, temlik alacaklısı Galeri Kristal'e karşı borçların yapılandırılması ve tasfiyesi hakkında açıklama yaptı...

Markalı konut projelerinde satışların yüzde 8’i yabancılara yapıldı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'ne göre, markalı konut projeleri kapsamında satışların yüzde 8’inin yabancılara yapıldığı Kasım ayında stok erime hızı yüze 3.76 oranında gerçekleşti...

BDDK'dan borçların yapılandırılması yönetmeliğinde değişiklik gerçekleşti!

Yeni yönetmelik ile finansal yeniden yapılandırmanın borçlunun makul bir süre içinde borçlarını geri ödeme kabiliyeti kazanabilmesi amacıyla yapılacak.

Karabağlar'ın kentsel dönüşüm revizyon planları iptal edildi' iddiası!

AK Parti Karabağlar Grup Başkan vekili Fikret Mısırlı, Karabağlar meclis üyelerinin bir kısmının kentsel dönüşüm revizyon planlarının iptali için dilekçe yazdıklarını iddia etti. 

Karabağlar'ın mülkiyet sorunu imar affıyla çözülüyor!

Karabağlar'da kentsel dönüşüm kapsamına alanına bölgenin tapu ve mülkiyet sorunu imar affı kapsamında çözülecek.

karabağların yapı stok envanteri mi çıkarılacak Haberi

karabağların yapı stok envanteri mi çıkarılacak


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Karabağlar Belediyesi ile birlikte yürüteceği "Yapı Stok Envanteri Projesi" öncesi 9 Eylül Üniversitesi ve İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi yetkililerinin de katılımıyla ilk toplantı gerçekleşti. Proje tamamlandığında kent sınırları içerisindeki sağlıksız yapıların bulunduğu bölgelerin tespit edileceği kaydedildi. Toplantıda ilçedeki 40 bin 935 adet yapının envanterinin oluşturulacağı öğrenildi. 

Ayrıca Karabağlar'da yapılacak çalışmaların öncesinde kamu, köy ve askeri alanların envantere dahil edilmeyeceği ifade edildi. Proje kapsamında Karabağlar Belediyesi'nden alınacak arşiv dosyaları ile ilçedeki bina ve yapıların yerinde incelenmesi sonucunda, yapının kimlik bilgilerinin oluşturulması ve riskli bölgelerdeki yapının güvenliğinin değerlendirilmesinin amaçlandığı vurgulandı. 





Yeni...