03 / 05 / 2024

Karaca Mağarası turizmi

Karaca Mağarası turizmi

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyünde bulunan ve kentin önemli turizm merkezleri arasında yar alan Karaca Mağarası'nı, bu sezon 61 bini aşkın kişi ziyaret etti.

Karaca Mağarası turizm sezonuna hazır!

Karaca Mağarası'nın yeni turizm sezonuna hazır olduğu bildirildi. Gümüşhane Valisi Mayda: "Gümüşhane turizminin önemli unsurlarından biri olan Karaca Mağarası'nı yeni sezona hazır hale getirdik" dedi.

AB ülkeleri arasında en çok çalışma saati ile zirveyi gören Türkiye, ücretlere gelince dipte kaldı!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında en çok çalışan Türkiye, çalışanların aldığı ücretlere gelince dipte kaldı. Türkiye, haftada 44.2 saatlik çalışma süresiyle Avrupa’da çok çalışan ülke oldu.

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor! Haftalık çalışma saatleri 09:00-15:30 arası mı oluyor?

Milyonlarca çalışanı- yakından ilgilendiren haftalık çalışma saatlerinde değişikliğe gidilip gidilmeyeceği vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Peki haftalık çalışma saatleri değişecek mi? çalışma saatleri 09:00-15:30 arası mı oluyor? İşte son dakika gelişmesi...

Karaca'da robot süpürgelerin fiyatı ne kadar oldu? İşte 7 Mart 2023 fiyat listesi...

Son dönemin popüler temizlik ürünlerinden robot süpürgeler Karaca mağazalarında kaç liradan satılıyor? İşte güncel fiyat listesi...

Garanti Bonus’dan Karaca’da 12 aya varan taksit kampanyası! İşte detayları…

Garanti BBVA kredi kartları ile Karaca mağazalarından yapacağınız 200 TL ve üzeri alışverişlerde 12 aya varan taksit imkanı sunuyor. İşte kampanya detayları..

Karaca'nın en çok sevilen elektrikli süpürgesi! Karaca Vantuz Action Force 2 Eylül 2022 fiyat listesi

Karaca'nın en çok sevilen elektrik süpürgesi Vantuz Action Force Siyah Elektrikli Süpürge Karaca mağazalarında ve web sitesinde satılıyor. Peki Karaca Vantuz Action Force Elektrikli Süpürge fiyatı ne kadar? İşte  Vantuz Action Force Elektrikli Süpürge 2 Eylül 2022 fiyat listesi...

Türkiye ile Pakistan arasında ''Köşe taşı'' niteliğinde anlaşma! Hayallerin ötesinde

Türkiye ile Pakistan arasında Mal Ticaret Anlaşması imzalandı. ''Köşe taşı'' niteliğinde olan bu anlaşma Pakistan ile Türkiye'nin kapasitesinin hayallerin ötesinde olduğuna işaret edildi.

Kırklareli Dupnisa Mağarası'na yapılmak istenen otele tepki!

Kırklareli'deki 180 milyon senelik Dupnisa Mağarası’nda yapılmak istenen apart otel projesi yargı gündemine geldi. Eşsiz bir biyoçeşitliliğe sahip olduğuna dikkat çeken Mağaracılık Federasyonu Başkanı Bülent Genç, projeyle beraber bölgede ekolojik bir yıkım olacağının altını çizdi. 

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Marmaris Nimara Mağarası'nın turizme kazandırılması mecliste!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Nimara Mağarası'nın turizme kazandırılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırklareli Dupnisa Mağarası'na restoran, otel ve otopark yapılması meclis gündeminde!

Kırklareli'nde yer alan Dupnisa Mağarası'nın bulunduğu alana restoran, otel ve otopark yapılmasının yol açacağı zararlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman'da Palanlı Mağarası'nın korunması meclis gündeminde!

Adıyaman'da bulunan ve sit alanı olan Palanlı Mağarasının korunması meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon liralık sağlık yatırımı!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon liralık sağlık yatırımı yapılması planlanıyor. 

Karadeniz Ereğli'de Cehennemağzı Mağarası için otopark yapılıyor!

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçe belediyesi, dünyaca ünlü Cehennemağzı mağarasını ziyarete gelen turistler için yapımına başlanan otopark alanını inceledi.

Karaca Mağarası turizmi Haberi

Karaca Mağarası turizmi

Bakım ve çevre düzenleme çalışmaları için Nisan 2015'e kadar ziyarete kapatılan sarkıt ve dikitleriyle ünlü Karaca Mağarası, bu sezon 61 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı.


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karaca Mağarası'nın 15 Nisan'da turizm sezonuyla ziyarete açıldığını, kasım ayı sonu itibarıyla da kapatıldığını belirtti.


Mağaranın 15 Nisan 2015'e kadar kapalı kalacağını ifade eden Akdoğan, bu süre içinde mağarada yürüme parkurları ile ışıklandırma sisteminin bakımının yapılacağını söyledi.


Mağarayı bu sezon ziyaret eden turist sayısında geçen sezona göre yüzde 10 artış olduğunu dile getiren Akdoğan, "Mağaramızı 15 Nisan-15 Kasım arasında 23 bin 566 yerli ve yabancı öğrenci, 38 bin yerli ve yabancı turist olmak üzere 61 bini aşkın kişi ziyaret etti. Doğu Karadeniz'e özellikle Arap ülkelerinden gelen turist...