02 / 05 / 2024

karadeniz botanikl park ordu

karadeniz botanikl park ordu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Karadeniz Bölgesi'nin ilk botanik bahçesi Ordu'da kuruluyor. Alt yapı çalışmalarına 2010 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlanan botanik parkın 1 ay sonra inşaatı tamamlanıyor.

Ağaçbaşı Tabiat Parkı'na Karadeniz kültürel mimarisine uygun evler inşa edilecek!

Giresun'un Dereli ilçesi Yavuzkemal beldesinde bulunan Ağaçbaşı Tabiat Parkı'na turizm amaçlı küçük evler yapılıyor.

Uzungöl Tabiat Macera Parkı'nın ihalesi yapıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Doğu Karadeniz’in ve Türkiye’nin en önemli turizm noktalarından biri olan Uzungöl’de inşa edilecek olan Tabiat Macera Parkı'nın ihalesi gerçekleşti.

Ordu Botanik Parkı baharda açılacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Karadeniz Bölgesi'nde ilk, Türkiye'de dördüncü olan Botanik Park'ı resmen devraldıklarını söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Botanik Park'ı devraldı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Karadeniz Bölgesi’nde ilk Türkiye’de dördüncü olan Botanik Park’ı resmen devraldıklarını söyledi.

Trabzon Ortahisar Eko-Park projesinde imzalar atıldı!

Ortahisar Belediyesi, Beşirli sahilindeki 12 dönümlük arazi üzerinde hayata geçireceği Eko-Park Projesi için Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile işbirliği protokolü imzaladı.

Trabzon'daki Spor Temalı Park'ın inşaatı tamamlanıyor!

Yaklaşık 4 milyon TL’lik maliyeti tamamen Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanan ve 5 bin 653 metrekare alan üzerine kurulan park, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve tek spor temalı parkı olarak öne çıkıyor.

Gaziosmanpaşa Karadeniz imar planı tadilatı askıdan iniyor!

İstanbul Gaziosmanpaşa İlçesi, Karadeniz Mahallesi yönetim merkezi, zeminaltı otopark alanı ve park alanı amaçlı hazırlanan imar planı tadilatı 3 Temmuz 2015 tarihinde askıya çıkmıştı. İmar planı tadilatı yarın askıdan inecek.

Gaziosmanpaşa Karadeniz imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı Karadeniz Mahallesi yönetim merkezi, zeminaltı otopark alanı ve park alanı amaçlı hazırlanan imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Ordu Gülyalı'ya çikolata ve fındık parkı yapılacak!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gülyalı İlçe Belediyesi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Ordu Ticaret Borsası ve Gülyalı Gelişim Derneği tarafından Gülyalı İlçesi'nde "Çikolata Park" kurulması için çalışmalar sürüyor.

Karadeniz'in ilk botanik bahçesi Ordu'da açılıyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Karadeniz Bölgesi'nin ilk botanik bahçesi Ordu'da kuruluyor. Alt yapı çalışmalarına 2010 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlanan botanik parkın 1 ay sonra inşaatı tamamlanıyor.

Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi'ne park geliyor! İmar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi 4019 Ada, 5 Parselde yapılacak yeşil alan, park alanı imar planını askıya çıkardı. İmar planı, 31 Ekim 2014'te askıdan indirilecek.

Giresun'da dalgalar Karadeniz Sahil Yolu'nu trafiğe kapattı!

Giresun'da şiddetli fırtınayla yükselen dalgaların Karadeniz Sahil Yolu'nda su birikintileri oluşturmasıyla yol çift yönlü trafiğe kapatıldı. Öte yandan sahil kenarında bulunan Cumhuriyet Parkı'nda ise dalga nedeniyle hasar oluştu.

Türkiye'nin en büyük Doğal Yaşam Parkı inşaatı başladı!

Trabzon'da 82 bin 900 metrekare alan üzerine kurulacak olan Türkiye'nin en büyük '' Doğal Yaşam Parkı ve Geçici Hayvan Bakımevi " Doğu Karadeniz'e hizmet verecek.

karadeniz botanikl park ordu Haberi

karadeniz botanikl park ordu

Ordu Büyükşehir Belediyesi, bir ay sonra botanik bahçesini teslim alıyor. Alt yapı çalışmalarına 2010 yılında Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından başlanan ve bugün Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin mega yatırımlardan biri olan Botanik Park'ta bir ay sonra tamamlanıyor. 


İnşaatın tamamlanmasının ardından yatırımı teslim alacak olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, 3 bin tür bitki çeşidinin dikiminin yanı sıra İstanbul'daki Miniatürk benzeri olan Türkiye'nin dünya mirası özel eserlerinin birebir küçültülmüş hallerinin sergileneceği çalışmalara başlayacak.Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 104 dönümlük alanda yaklaşık 15 milyon liralık bir yatırım yapılmış olacağını söyledi. Botanik Park'ın Ankara'nın Dikmen Vadisi ile eşdeğer nitelikte inşa edileceğini kaydeden Yılmaz, "Tarihi Eskipazar mıntıkasında TOKİ konutlarının karşısında, Memur Kent konutlarının tam ortasında ve şehrimizin gelişme havzasında olan Botanik Park'ta bitki çeşitleriyle ilgili çalışmaları...