30 / 04 / 2024

karadeniz fayı İstanbulu etkiler mi

karadeniz fayı İstanbulu etkiler mi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) eski öğretim üyesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Karadenizde yaşanan depremlere ilişkin açıklama yaptı. Bektaş, Karadeniz fayında yaşanacak depremden İstanbul'un da etkileneceğini belirtti...

Deprem uzmanından flaş Karadeniz uyarısı: 5 ilde yıkım büyük olacak! En az 6.6 şiddetine hazır olun! 

Türkiye'de deprem riski en düşük illeri arasında gösterilen Trabzon, Karadeniz fayı sebebiyle yeniden gündem oldu. Deprem uzmanı Trabzon dahil Karadeniz'deki 5 ili uyardı. İşte o flaş açıklama...

Prof. Dr. Osman Bektaş: İstanbul'u beklerken, Trabzon'da her an deprem olabilir! Risk Trabzon'da 2, Rize'de 3 kat arttı!

Beklenen olası büyük Marmara depremi sebebiyle tüm gözler İstanbul'a çevrilmişken; uzmanlar Karadeniz fayında deprem riski olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Osman Bektaş, deprem riskinin Risk Trabzon'da 2 kat, Rize'de 3 kat arttığına dikkat çekti. 

Uzmanlar peş peşe açıkladı! Karadeniz fayı göz ardı edilmemeli! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından; Karadeniz bölgesinin depremselliği de gündem oldu. Uzmanlar peş peşe açıkladı! Karadeniz fayı göz ardı edilmemeli!

Karadeniz’de gizli fay korkusu!

4 gün önce Bayburt'ta yaşanan 3.8'lik depremin güncel deprem haritasında yer almayan örtülü bir faydan kaynaklandığı belirtiliyor. Uzmanlara göre Doğu Karadeniz'i etkileyebilecek diri fayla ortaya çıkarılmalı. 

Karadeniz fayında yaşanan deprem İstanbul'u etkiler mi?

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) eski öğretim üyesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Karadenizde yaşanan depremlere ilişkin açıklama yaptı. Bektaş, Karadeniz fayında yaşanacak depremden İstanbul'un da etkileneceğini belirtti...

Doğu Karadeniz'de deprem riski arttı!

Gürcistan açıklarında Karadeniz'de 3 yıl yaşanan Richter ölçeğine 5.1 büyüklüğünde yaşanan depremin Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki fay hattını tetiklediği ve yarılmayı hızlandırdığı açıklandı.

Karadeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsüne bağlı Ulusal Deprem İzleme Merkezi' nden alınan bilgiye göre, Karadeniz' de 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Cem Tolga Gürkanlı: Karadeniz'e teknolojik arıtma tesisleri kurulmalı!

Deniz Ekolojisi Uzmanı Cem Tolga Gürkanlı, 20'den fazla ülkede 160 milyon insanın Karadeniz'i kirlettiğini, bu durumun artarak süreceğini belirterek, "Karadeniz için acilen teknolojik arıtma tesisleri kurulmalı" dedi

Doğu Karadeniz şenlikleri Ramazan'dan sonra başlayacak!

Kürtün Kaymakamı Enver Özderin yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz 'deki en önemli yayla şenliklerinden olan Kadırga, Kazıkbeli ve Güvende yayla şenliklerinin ramazan bayramından sonra yapılacağını bildirdi.

Doğu Karadeniz yaylaları stresinden uzaklaşmak isteyenlere alternatif sunuyor!

Serin havası, ormanları, krater gölleri, dereleri, yöresel yemekleri ve kültürel yaşantı ile öne çıkan Doğu Karadeniz yaylaları, son günlerde artan hava sıcaklıklarından bunalan, çalışma hayatının stresinden uzaklaşmak isteyenlere alternatif sunuyor...

Karadeniz Bölgesi ihracatının üçte biri Trabzon'dan!

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Karadeniz Bölgesi ihracatının üçte birini gerçekleştiren Trabzon'un, 81 il arasında da 16'ncı sırada yer aldığını söyledi.

Doğu Karadeniz yaylaları alternatif tatil imkanı sunuyor!

Serin havası, ormanları, krater gölleri, dereleri, yöresel yemekleri ve kültürel yaşantı ile öne çıkan Doğu Karadeniz yaylaları, son günlerde artan hava sıcaklıklarından bunalan, çalışma hayatının stresinden uzaklaşmak isteyenlere alternatif sunuyor.

Karadeniz'de kuvvetli yağış bekleniyor!

İki gündür İstanbul'u etkisi altına alana yağışlı hava bugün şehri terkediyor. Yağışlı hava Batı Karadeniz kıyıları ile Samsun, Amasya ve Çorum'un kuzey ilçelerinde etkili olacak. Sıcaklık ise kuzeydoğu kesimlerde 2 ile 4 derece azalacak

karadeniz fayı İstanbulu etkiler mi Haberi

karadeniz fayı İstanbulu etkiler mi

Gürcistan'da yaşanan depremlerin fay hattını tetiklediği ve yarılmayı hızlandırdığının tespit edilmesinden sonra, 4'üncü deprem kuşağından 3'üncü deprem riski bölgesine çekilen Karadeniz'de, deprem riski de arttı. 

Habertürk'te yer alan habere göre; son günlerde Karadenizde yaşanan depremler endişelere sebep oldu. Uzmanlar, Karadeniz'de bilinmeyen deprem üreten fayların var olduğunu ifade ederek, tedbir uyarılarını yineledi. 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) eski öğretim üyesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, son 20 gün içerisinde Doğu Karadeniz bölgesinin batıdan doğuya denizde ve karada 4 büyüklüğünde 4 deprem yaşandığını hatırlatarak konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bu depremleri oluşturan fayların Maden Teknik Arama Enstitüsü'nün hazırladığı diri fay haritasında olmadığına dikkat çeken Bektaş, "İnsanların da merak ettiği konu fay yoksa deprem ne için oluyor? Bölgedeki deprem üreten fayların bütünü ile...