15 / 05 / 2024

Karadeniz Medresesi restorasyonu

Karadeniz Medresesi restorasyonu

Fatih Külliyesi içinde yer alan Karadeniz Medresesi'nin restorasyonunun bu yıl başlaması planlanıyor. Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem açıklama yaptı.

Sokollu Mehmet Paşa Medresesi Restorasyonu Projesi'ne ödül!

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” sonuçlandı. Eyüp Belediyesi, Sokollu Mehmet Paşa Medresesi Restorasyonu Projesi ile süreklilik ödülü kazandı.

Sultanahmet Dar’ül Hadis Medresesi restore edildi!

Osmanlı Padişahı 1. Ahmed tarafından Sultanahmet Külliyesi’nin bir parçası olarak 1617’de yaptırılan 400 yıllık Dar’ül Hadis Medresesi’nin 2.5 yıl süren restorasyonu tamamlandı.

Beyazıt Paşa Medresesi’nin restorasyonu tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin gün yüzüne çıkardı 600 yıllık Beyazıt Paşa Medresesi’nin restorasyonunda sona gelindi.Çelebi Mehmet dönemi eserlerinden biri olan tarihi medrese, kemerleri ve duvar işçilikleriyle ilk günkü orijinal halini almaya başladı.

Bursa Beyazıt Paşa Medresesi restorasyonu bitiyor!

Bursa’da yer üstünde el atmadık tarihi eser bırakmayan Büyükşehir Belediyesi’nin yer altından gün yüzüne çıkardığı eserlerin başında gelen 600 yıllık Beyazıt Paşa Medresesi’nin restorasyonunda sona gelindi.

Fatih Cami Karadeniz Medresesi restorasyona giriyor!

Fatih Külliyesi içinde yer alan Karadeniz Medresesi'nin restorasyonunun bu yıl başlaması planlanıyor. Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem açıklama yaptı.

Beyazıt Paşa Medresesi'nin restorasyonu tamamlanıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kent ziynetlerinin ayağa kaldırılması yönünde kent merkezinde yürüttüğü projelerden biri olan Beyazıt Paşa Medresesi’ndeki restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları çatı kapatma aşamasına geldi.

Sahabiye Medresesi'nin restorasyonu tamamlandı!

Selçuklu döneminde, 1267 yılında yapılan ve Kayseri Büyükşehir Belediyesince restore edilen Sahabiye Medresesi hizmete girdi...

1944 yılında medreselerin restorasyonu için şehir bütçesine para konacakmış!

1944 yılında İstanbul'da bulunan medreselerin korunması için şehir bütçesine para konacakmış. Belediyeye intikal eden yüzlerce medrese bakımsızlıktan harap olmuş vaziyetteymiş. Gazanfer Ağa Medresesi'nin restorasyonu için ise 170 bin lira harcanmış.

Mustafa Demir, Nişanca Medresesi restorasyonunu inceledi!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fındıkzade'de Nişanca Medresesi restorasyonu çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Mustafa Demir, Nişanca Medresesi ziyaretinden fotoğraflarını resmi Twitter hesabından paylaştı.

Karadeniz'de sağlık turizmine ağırlık verilecek!

Türkiye'nin 2013 yılındaki 2 milyon uluslararası hasta ve 20 milyar dolar gelir elde etme hedefinden Doğu Karadeniz'in pay alabilmesi için sivil toplum kuruluşlarını da içine alacak çok yönlü çalışma başlatıldı...

Tarihi Zeynelzade kütüphanesi restorasyonu tamamlandı!

Akhisar Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi Zeynelzade Kütüphanesinde basın mensuplarıyla biraraya gelen Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, altyapı eksiklerinin büyük kısmını tamamladıklarını restorasyon yapılan yerleri açıklandı...

Karadeniz’in en büyük seramik ve porselen showroomu Samsun’da açıldı!

NG Kütahya Seramik ve NG Kütahya Porselen, Karadeniz Bölgesi’nin en büyük seramik ve porselen showroom’unu, 18 Aralık Çarşamba günü düzenlenen görkemli bir törenle Samsun’da hizmete açtı...

Turizmin en gözde 29 şehrinden 7’si Karadeniz Bölgesi’nde!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ nın resmi internet sitesinde yer alan Türkiye Turizm Portalı en gözde şehirler kategorisinde belirlenen 29 şehirden 7’ si Karadeniz’ de bulunuyor....

Karadeniz Medresesi restorasyonu Haberi

Karadeniz Medresesi restorasyonu

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, yaptığı açıklamada, Fatih Sultan Mehmet tarafından Atik Sinan'a yaptırılan Fatih Camisi'nin 5 yıl süren restorasyonun ardından 2012'de ibadete açıldığını hatırlattı.


Darüşşifa, tabhane, imarethane, kütüphane, hamamın yanı sıra Akdeniz ve Karadeniz medreselerinin yer aldığı Fatih Külliyesi'ndeki restorasyon çalışmalarına değinen Ertem, Akdeniz Medresesi'nin restorasyonunun 1-1,5 yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını söyledi.


Ertem, Karadeniz Medresesi bölümünün projelendirildiğini belirterek, "Şu anda Karadeniz Medresesi'nin restorasyonu için ihale aşamasındayız. Bu bölümün restorasyonu bittiğinde Fatih Camisi'nin de içinde bulunduğu Fatih Külliyesi'nin restorasyonu tamamlanacak" dedi.


Başta Fatih Sultan Mehmet'in türbesi olmak üzere, Osmanlı tarihinin birçok önemli isminin mezarının caminin haziresinde bulunduğuna işaret eden Ertem, hazire bütünlüğü içerisindeki türbelerin Vakıflar Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunmadığını, bu nedenle restorasyonun Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yapıldığını dile getirdi.


Ertem, caminin avlusunda çevre...