01 / 05 / 2024

Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılaşma nasıl önlenir

Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılaşma nasıl önlenir

Turizmde yıldızı parlayan Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılaşmanın önüne bir türlü geçilemiyor. Yaylalar gittikçe beton yığını haline geliyor. Giresun, Trabzon, Ordu, Rize ve Artvin’e bağlı yaylalarda 150 bin civarında kaçak yapı bulunuyor.

Bodrum'daki Cennet Koyu'nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu'na aykırı! 

Bodrum Gölköy Mahallesi’nde geçen sene kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’ndaki kaçak yapılar için yapılan suç duyurularına karşın hala durum aynı. İmar Kanunu'na göre Belediye tarafından yıkılması gereken tesis 2024 sezonu için de işleri büyütmeye başladı. 

Van Gölü'nün etrafındaki kaçak yapılarla ilgili son dakika gelişmesi: Yıkım kararı verildi!

Van Gölü kıyısında bulunan bir işletmenin sahile dolgu yaparak kaçak yapı yapmasıyla ilgili belediyeden son dakika açıklaması geldi. 

Gelibolu Yarımadası'ndaki kaçak yapılara uydudan sıkı takip!

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Gelibolu Yarımadası'nda kültürel mirası tehdit eden kaçak yapıları, uydu ve insansız hava araçlarıyla (İHA) anlık takip ediyor ve yasal süreçleri uyguluyor.

Kaş’ta 5 senede 3 bin 700 kaçak yapı inşa edilmiş! En çok kaçak yapı Bezirgan Mahallesi'nde!

Kaş’ta 5 yılda 3 bin 700 kaçak yapı yapıldığı belirlendi. En çok kaçak yapı Kalkan sırtları ile Kaputaş Plajı arasındaki bölgeyi de kapsayan Bezirgân Mahallesi sınırlarında yer alıyor. İşte detaylar...

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 12 ilçenin belediyesinin başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personelinin katıldığı ekim ayı imar toplantısında Tarım Arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masaya yatırıldı.

Otoyollarda kaçak geçiş ödemelerinde süre değişti! 4 kat cezası var!

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği otoyol ve karayollarındaki kaçak geçişlere ilişkin yeni düzenleme geldi! Resmi Gazete'de yayılmanan karara göre, kaçak geçişler için verilen ödeme süresi değişti! İşte detaylar...

Kaçak yapılarla mücadelede tek Bakanlık sorumlu olsun önerisi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Fatih Çekirge, Akdeniz ve Ege kıyılarındaki kaçak yapıları kaleme aldı. İşte Fatih Çekirge'nin 'Bekçi barakası nasıl butik otel oldu' başlıklı yazısı...

Karadeniz yaylalarında ikinci yıkımlar başladı!

Karadeniz Bölgesi'nde imar kirliliği ve kaçak yapı tartışmalarıyla gündeme gelen yaylalarda, 'imar barışı' haricinde kalan, 31 Aralık 2017 tarihinin ardından inşa edilen yapılar yıkıldı.

Ordu Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı!

Ordu Aybastı ilçesinde yer alan Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı...

Muğla Akbük Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıları yıkıyor.

Muğla İnceburun Koyu'ndaki kaçak inşaata tepki!

Muğla'nın Fethiye ilçesi İnceburun Koyu'nda bir araya gelen çevreci ve denizciler, kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini açıklayarak, tepki gösterdi. 

Büyükçekmece içme suyu havzasındaki kaçak yapılar yıkıldı!

İstanbul Büyükçekmece Göl'ünde inşa edilen kaçak yapıların yıkımı gerçekleşti.

Diyarbakır surlarının etrafındaki kaçak yapılar yıkılıyor! 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tarihi surlara yapışık kaçak yapıların yıkımı için kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılaşma nasıl önlenir Haberi

Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılaşma nasıl önlenir

Turizmde gelecek vadeden Karadeniz Bölgesi’ndeki yaylalarda kaçak yapılaşmanın önüne bir türlü geçilemiyor. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın verilerine göre, Giresun, Trabzon, Ordu, Rize ve Artvin’e bağlı yaylalarda 150 bin civarında kaçak yapı bulunuyor. Karadeniz yaylalarını çirkinleştiren bina sayısı her yıl biraz daha artış gösteriyor. Trabzon’un en çok ilgi çeken yaylalarının başında gelen Sultanmurat, Limonsuyu, Şekersu, Öküzlü, Hanofer, Başpınar ve Büyük Harman ile Cunis yaylaları giderek otantik kimliğinden çıkıyor ve beton yığını haline geliyor. Bölge turizmcilerinden İsmail Sezgin, “Son yıllarda insanların artık kıyı turizminden çok, yayla turizmine yöneldiğini belirterek, “En çok ilgi gören yaylalar da Karadeniz yaylaları. Ama yaylalarda gördüğümüz manzara bizi üzüyor” dedi. Sezgin, yaylalarda yasalara uygun yapılar yapılmasını istediklerini ifade etti.


Turizmciler de şikayetçi 


Bölgedeki turizmcilerde durumdan şikayetçi. Kaçak yapılaşma ve...