09 / 05 / 2024

karadenizde metan hidrat gazı

karadenizde metan hidrat gazı

Türkiye'nin kıta sahanlığı içindeki Doğu Akdeniz ve Karadeniz’de bolca bulunduğu tahmin edilen Metan Hidrat gazı ile ilgili Alman Poseidon gemisi araştırma yapmak üzere yola çıktı...

Türkiye'yi zengin edecek yeni enerji kaynağı gaz hidrat!

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü Bölümü’nde görevli Prof. Dr. Günay Çifci, Türkiye’nin gaz hidrat rezervlerine sahip zengin bir ülke olduğuna dair açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Karadeniz fayında yaşanan deprem İstanbul'u etkiler mi?

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) eski öğretim üyesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Karadenizde yaşanan depremlere ilişkin açıklama yaptı. Bektaş, Karadeniz fayında yaşanacak depremden İstanbul'un da etkileneceğini belirtti...

Atıklardan 10 bin konuta yetecek elektrik!

AMASYA'da Atıksu Arıtma Tesisi ve Katı Atık Bertaraf Tesisinde metan gazının yenilenebilir enerjiye dönüşümü ve 10 bin konuta yetecek .

Ümraniye Hekimbaşı'da modern tesisler inşa edildi!

1993 yılında Ümraniye Hekimbaşı'da bulunan dev çöp alanında metan gazı patlaması sonucunda 39 kişinin öldüğü alanda futbol, tenis, voleybol, basketbol ve her türlü sporun yapılabildiği modern tesisler yükseliyor.

Ali Ağaoğlu: Çiftlik Adası'nı 5 dakikada aldım!

İş adamı Ali Ağaoğlu, Adem Metan’ın radyo programına konuk oldu. 30 milyon dolara Marmaris'teki Çiftlik Adası'nı satın aldığına değinen Ağaoğlu, "Beğendiğimi 5 dakikada alırım. Orayı ailem için satın aldım. İçinde taş evler var. " diye konuştu.

Diyarbakır Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 97'si tamamlandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sözleşme bedeli 23 milyon avro olan İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin yüzde 97’sini tamamladı, tesisin elektrik enerji ihtiyacının metan gazından elde edilmesi planlanıyor.

1986 yılında Haliç biraz nefes almış!

Haliç yüzeyinden yayılan koku ve metan gazları toplu hastalanmalara yol açarken, 1986 yılında Haliç'in suyu dörtte bir oranında berraklaşmış. Haliç'i kurtarma operasyonu için ise 39 milyar lira harcanmış.

1981 yılında Haliç'te çöp adalarının sayısı dörde çıkmış!

1981 yılında Haliç üzerinde çöplerden oluşan ada sayısı 4'e yükselmiştir. Sanayi artıkları ve kanalizasyonlar yüzünden tabanı her yıl 10 santim yükselen Haliç'in pis suları metan gazları yaymaya başlamış.

Van'da 12 dönüm arazide ekolojik köy kurulacak!

Türkiye'nin ilk en büyük Ekolojik Köyü Van'da kurulacak. 12 dönüm arazi üzerinde kurulacak olan proje Güneş Evi, Perma Tarım, Saman Evi gibi unsurlardan oluşacak ve evsel atıklardan gübre, foseptikteki metan gazı enerjiye dönüştürülecek.

Samsun'da metan gazı bulan bir kişi bu gazla evini ısıtıyor!

Samsun'da Bafra ilçesinde bir çiftçi, kuyu kazarken bulduğu metan gazıyla hem evini ısıtıyor, hem de yemeğini pişiriyor. Mahallede yaklaşık 10 evin, bahçesinden çıkan metan gazıyla ısınıyor..

Marmara fayında metan gazı çıkışı var!

17 Ağustos depreminin 15 ' inci yılında ürküten uyarı... 'Marmara fayında metan gazı çıkışı var' açıklaması geldi. ' Felaket kapıda mı? ' sorusu uzmanları böldü...

Manisa'da çöplük yangını çıktı!

Manisa'da çöplük yangını çıktı. Turgutlu ilçesindeki çöp depolama alanında metan gazının sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çıkan yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Rusya'da oluşan 80 metrelik delik bilim adamlarını şaşırttı!

Rusya'da keşfedilen devasa delik görenleri şaşkına çeviriyor. Peki derinliği 80 metreye ulaşan bu delik nasıl açıldı? Bir göktaşı mı? Yoksa metan gazı patlaması sonucu oluşan bir görüntü mü?

karadenizde metan hidrat gazı Haberi

karadenizde metan hidrat gazı


Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü'nden Prof. Dr. Günay Çifçi, Avrupa Birliği ülkelerinin metan hidrat gazı ile ilgili geçen ay Brüksel'de toplantı yaptığını hatırlatarak, "1 metreküp katı haldeki metan hidrit gazı 164 metreküp gaz içeriyor. Türkiye'nin bu gazı kullanılır hale getirmesi halinde enerji ihtiyacı yüksek oranda azalacaktır" dedi.


ARAŞTIRMA 4 HAFTA SÜRECEK


Bugün'ün haberine göre, Almanya'daki Bremen Üniversitesi Deniz Bilimleri Araştırma Merkezi (MARUM), Poseidon isimli araştırma gemisiyle Akdeniz'de 4 hafta sürece araştırma gezisine çıktı. Günay Çifçi, metan hidrat gazını, doğalgazın buz kristalleri ve katı haldeki şekli olarak açıklayarak, dünyada ‘yanan buz' olarak bilindiğini söyledi.


PETROL VE DOĞALGAZIN HABERCİSİ


"Metan hidrat gazının bulunması, derinlerde doğalgaz ve petrolün varlığına da iyi bir işaret" diyen Çifçi, denizde yapılan petrol, doğalgaz amaçlı çalışmalarda bir tek...