02 / 05 / 2024

Karakoç kaplıcaları

Karakoç kaplıcaları

Özellikle ilk bahar ve yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerinilgisini çeken, hastalıklara da şifa olan Seferihisar Karakoç kaplıcaları, bakımsızlıktan ve ilgisizlikten kaderine terk edilmiş vaziyette .

Bursa Mustafakemalpaşa'ya yeni termal otel geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Mustafakemalpaşa’nın termal turizm merkezi olan Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi’ne otel inşa edilmesi için düğmeye bastı. 

Çalışanlara müjde! Ücretsiz izin desteğinde kapsam değişti!

Aylık bin 500 liralık ücretsiz izin desteğinin kapsamı bilardo, düğün, spor, güzellik salonları, kaplıcalar ile internet kafeleri de kapsayacak şekilde genişletildi.

İsveç’te kaplıca köyü 50 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İsveç'in başkenti Stokholm yakınlarındaki Satra Brunn köyü, 7.3 milyon dolara (50 milyon TL) satılıyor. Yaklaşık 340 bin metrekarelik köyde kaplıcalar yer alıyor. Ayrıca Satra Brunn’da, İsveç’in en saf yedi kaynağının birinden çıkan suyunun şişelendiği bir de tesis de mevcut.

Kaplıcalar'da ‘ruhsat’ sorunu!

Türkiye Kaplıca Talasso ve Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkanı Koksal Köse, iki yıl önce yaptıkları çalıştay ile yönetmelik hazırlandığını ancak hala ruhsat sorunu yaşadıklarını anlattı.

Kuzey Kore Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı!

Kuzey Kore’nin Yangdok bölgesinde inşa edilen Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı.

Batuhan Karakoç İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Batuhan Karakoç İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Tuncay Karakoç  tarafından kuruldu.

İzmit Sarıcalar'ın tapuları hazır!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Sarıcalar'daki yapılan şuyulandırma çalışmaları tamamlandı.

İzmit Sarıcalar’da tapular dağıtılıyor!

İzmit Sarıcalar’daki şuyulandırma çalışması tamamlandı.İzmit Belediyesi yetkilileri, 802 hak sahibine tapularının dağıtılmaya başlandığını müjdeledi.

İhlas Kaplıca Evleri'nde aidat isyanı!

Sakarya’nın Akyazı İlçesi’ndeki Kuzuluk Kaplıca Evleri’nde yaşayanlar isyan etti. İhlas’a bağlı bir şirketin, site yönetimini yaptığı Kuzuluk’ta, tek bir devre mülkten 1500 lira aidat aldığı ve 1470 daireden yılda 27 milyon lira kazandığı ortaya çıktı.

İzmit Sarıcalar'da tapular hazırlanıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi Kabaoğlu (Köyü) Mahallesi Sarıcalar bölgesinde şuyulandırma çalışması yaptı.

Elazığ Karakoçan'da kiralar TL olarak ödensin kampanyası!

Nüfusunun büyük kısmı Avrupa'da yaşadığı için, 'Avrupalı ilçesi' olarak bilinen, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde kiraların Türk lirası olarak ödenmesi için kampanya başlatıldı. 

Elazığ Karakoçan'da kirada TL dönemi başladı!

Elazığ'da, yüzde 90'ı gurbetçi ailelerden oluşan Karakoçan'da 900 esnaf ile vatandaşlara kira bedellerinin Türk lirası üzerinden alınması için çağrı yaptı.

Balıkesir'de yapılacak Karakoç Barajı meclis gündeminde!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde inşa edilecek olan Karakoç Barajı'nın ÇED sürecine ve bölge halkının itirazları meclis gündeminde taşındı..

Karakoç kaplıcaları Haberi

Karakoç kaplıcaları


Tarihi iki bin yıl öncesine dayanan ve iki yüz yıla yakın bir zaman diliminde de İzmir de şifa kaynağı olarak bilinen Seferihisar Karakoç kaplıcaları, bakımsızlıktan ve ilgisizlikten kaderine terk edilmiş vaziyette .Özellikle ilk bahar ve yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin, özellikle de hastalıklarına şifa arayan vatandaşların akın ettiği ve çevresindeki araziyi çadır kent haline getiren Seferihisar ilçesine bağlı, Kavak köy sınırları içinde bulunan Karakoç kaplıcalarının bakımsız halini görenlerin içi sızlıyor. Tarihi kaplıcalarımızdan biri olan Karakoç'un su sıcaklığı 65-75 derece ve mineraller sayısı ise 17. Seferihisar ilçesine de 17 kilometre mesafesi olan kaplıcanın, su içeriğinde: anti potasyum,sülfat, karbondioksit,sodyum klorür, bikarbonat gibi mineraller mevcut olup; deri hastalıkları, ağız ve diş sağlığı,romatizma, raşitizm(süt çocuklarında görülen D vitamini eksikliği, kemik hastalıkları ve...