07 / 05 / 2024

karaköy tarihi bina

karaköy tarihi bina

Coldwell Banker Angel Gayrimenkul’ün portföyünde bulunan ve ‘Tütün Han’ olarak bilinen tarihi Union Han bu hafta satışa sunulacak. 110 yıllık yapının büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Halk GYO'nun Karaköy binası 1 yılda 178 milyon TL değerlendi!

Halk GYO İstanbul Karaköy binasının değerini açıkladı. 2022 yılında KDV dahil 236 milyon TL değeri olan bina 2023 yılında değeri 414 milyon TL oldu.

Karaköy’deki tarihi Ziraat Bankası binasının restorasyonu 2 yıl uzadı!

Karaköy’de yer alan tarihi Ziraat Bankası binasının restorasyon çalışması 2 yıl önce başlatılmıştı ancak çalışmalar statik hatalar nedeniyle en az 2 yıl uzayacak...

Bartın'daki 120 yıllık tarihi bina yıkılıyor!

Bartın’da, Endüstri Meslek Lisesi olarak kullanılan 120 yıllık tarihi bina külliyeli cami yapılmak için yıkılıyor. Yapı, şehirdeki sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin oluşturduğu “Okuluma Dokunma'' platformunun karşı çıkmasına rağmen yıkılıyor. 

Karaköy'deki Yelkenciler Han bakımsızlıktan yıkılıyor!

İstanbul’un en eski hanları arasında yer alan Karaköy'deki Yelkenciler Han bakımsızlıktan yıkılıyor. 17’nci yüzyılda inşa edilen tarihi yapı ilgisizlikten çökmeye başladı.

Kocaeli'nde tarihi bina iş makineleriyle yıkıldı!

Kartepe ilçesinde, Anıtlar Kurulu tarafından tescil edilmiş tarihi bina kimliği belirsiz kişilerce iş makinesiyle yıkıldı. Polis, iş makinesi operatörlerini yakalarken, operatörlere talimat veren kişiler ise hala aranıyor.

Kadıköy'deki tarihi bina sabaha karşı çöktü!

İstanbul Kadıköy’de 200 yıldan fazla süredir ayakta olan dört katlı ve restorasyonu beklenen tarihi bina sabaha karşı çöktü.

MGallery, Türkiye’deki ilk otelini Karaköy’de açtı!

MGallery otel koleksiyonunun Türkiye’deki ilk örneği olan “The Galata İstanbul Hotel MGallery by Sofitel” Karaköy’de 180 yıllık tarihi binada açıldı. 

Karaköy Tarihi Paket Postahanesi yıkıldı!

Galataport projesi kapsamında yıkılan Tarihi Karaköy Yolcu Salonu’nun ardından, bir yıkım daha geldi. Tarihi Paket Postahanesi'nin de yıkımı gercekleşti.

Karaköy yolcu salonu yeniden yapılacak!

Karaköy yolcu salonu geçtiğimiz günlerde yıkıldı. Tarihi binanın yıkılmasına gelen tepkiler üzerine açıklama yapan projeyi gerçekleştiren firma, binanın birebir aslının yeniden yapılacağını açıkladı.

Mimarlar Odası'ndan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkımına tepki!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Galataport projesi için güvenlik kapsamında yıkılan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkımına tepki gösterdi. Mimarlar tarihi yapının yıkımıyla ilgili işlem başlatılması gerektiğini belirtti.

Galataport'tan Karaköy Yolcu Salonu hakkında açıklama!

Galataport tarafından yıkılan Tarihi Karaköy Yolcu Salonu hakkında açıklama geldi. Açıklamada, yıkımın can güvenliği gerekçesiyle yapıldığı yer aldı.

Tarihi Karaköy yolcu salonu yıkıldı!

Galataport projesi için tarihi Karaköy yolcu salonunun denize bakan cephesi yıkıdı. TMMOB Mimarlar Odası yıkıma tepki gösterdi.

İzmir Konak'taki tarihi bina yıkıldı!

İzmir’in Konak ilçesindeki Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda 880. Sokak’ta bulunan boş tarihi bina büyük gürültüyle yıkıldı.

karaköy tarihi bina Haberi

karaköy tarihi bina

Coldwell Banker Angel Gayrimenkul’ün portföyünde bulunan ve ‘Tütün Han’ olarak bilinen tarihi Union Han bu hafta satışa sunulacak.


Karaköy Bankalar Caddesi’nin başında bulunan, ikinci derece tarihi eser statüsündeki Union Han, onaylanmış özel otel projesiyle birlikte yeni sahiplerini bulacak. 


Bölgede 12 yıldır özel bina satışlarıyla ilgilenen Coldwell Banker Angel Gayrimenkul Broker’ı Demet Tüzün, satışa sunacakları bu hanın yoğun bir ilgi göreceğine inandıklarını belirtti. 


Union Han, 1905 yılında İtalyan mimar Edoardo De Nare tarafından Fransız Union sigorta şirketi için yapıldı. 110 yıllık yapı 4 bin metrekare kapalı alana sahip.


Hürriyet



Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Tütün Han olarak bilinen tarihi Union Han bu hafta satışa sunulacak. Bina, Coldwell Banker Angel Gayrimenkul tarafından bu hafta satışa çıkıyor. İkinci derece tarihi eser statüsündeki Union Han, onaylanmış otel...