16 / 05 / 2024

Karaman Kalesinin restorasyonu ne zaman bitecek

Karaman Kalesinin restorasyonu ne zaman bitecek

Karaman Valisi Murat Koca, restorasyon çalışmalarının sürdüğü Karaman kalesinde incelemelerde bulundu. Koca restorasyon çalışmalarının sürdürüldüğü kalede bir süre incelemelerde bulundu ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Tarihi Karaman Evi'nin restorasyonu tamamlandı!

Karaman evinde gerçekleştirilen restorasyonun aslına uygun şekilde ve uzman ekiplerce yapıldığını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, bir müze olarak vatandaşların tarihi evi ziyaret edebileceklerini ifade etti.

Karaman Kalesi'nin restorasyonu 2016'da tamamlanacak!

Karaman Valisi Murat Koca, restorasyon çalışmalarının sürdüğü Karaman kalesinde incelemelerde bulundu. Koca restorasyon çalışmalarının sürdürüldüğü kalede bir süre incelemelerde bulundu ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Karaman Kalesi restorasyonu ne zaman bitecek?

Karaman Valisi Vali Murat Koca, restorasyon çalışmalarının devam ettiği Karaman kalesinde incelemelerde bulundu. Vali Koca, yürütülen çalışmalar sırasında desteğini esirgemeyen kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti.

Karaman'da birçok tarihi yapı yenilenecek!

Karaman Belediyesi tarafından yapılmış, iki asırlık tarihi evin rekonstrüksiyon yapıldı. Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: ''Bölgede tarihi çok eskilere uzanan birçok ev var. Bunlarında restorasyonu için hazırlıklar yapıyoruz" dedi.

Arnavutköy Yassıören Camii restorasyonu tamamlandı!

Arnavutköy İlçesi'nde restorasyonu tamamlanan Yassıören Camii bugün tekrar ibadete açılıyor. Arnavutköy Yassıören Mahallesi'ndeki tarihi Yassıören Camii'nin açılış töreni bugün saat 12:00'de gerçekleştiriliyor. İşte o cami...

TOKİ Karaman'da 450 adet konut yaptıracak!

TOKİ Karaman Doğukışla Vadisi Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Projesi 1 Etap 450 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek.

Karaman'da satılık fabrika: 2 milyon 183 bin 224 TL!

Karaman İli Pirireis Mahallesi'nde yer alan fabrikanın toplam bedeli 2 milyon 183 bin 224 TL olarak belirlendi. Fabrikanın satışı Karaman 4.İcra Dairesi tarafından yapılacak.

Tarihi vakıf eserlerinin restorasyonu için 10 yıllık dönemde 1 milyar lira harcandı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, tarihi vakıf eserlerinin restorasyonu için adeta seferberlik ilan etti. Son dönemde 4 bine yakın eserin restorasyonunu gerçekleştiren Genel Müdürlük, çalışmalar için 10 yıllık dönemde 1 milyar lira harcadı...

Karaman'da 2 milyon 430 bin TL'ye satılık fabrika!

Karaman İli Merkez'de yer alan fabrikanın toplam bedeli 2 milyon 430 bin TL olarak belirlendi. Fabrikanın satışı Karaman 4. İcra Dairesi tarafından 20 Haziran 2014 günü yapılacak.

Kastamonu'daki bedestenin restorasyonu tamamlandı!

Vakıflar Kastamonu Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre, Kastamonu'da 1469 - 1479 yıllarında valilik yapan Fatih Sultan Mehmet'in oğlu Şehzade Cem Sultan tarafından inşa ettirilen bedestenin restorasyonu tamamlandı.

Karaman Belediyesi çevre düzenleme çalışmalarına devam ediyor!

Karaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, deforme olmuş parkların tadilatının yanı sıra, refüj düzenleme, gübreleme, yabancı otların temizlenmesi, fidan, çiçek ekimi ve orta refüj düzenleme çalışmalarına hız verdi.

Karaman'ın yeni itfaiye binasında çalışmalar sürüyor!

Belediyenin bu yıl tamamlanarak hizmete sunmayı planladığı yeni itfaiye binası çalışmaları hakkında bilgi veren Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, “İtfaiye binası yapım çalışması planladığımız gibi devam etmekte." dedi...

Karaman Belediyesi'nden Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi uyarısı!

Karaman Belediyesi’ nden yapılan yazılı açıklamada, Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi 1. Taksit ödeme süresinin 30 Mayıs 2014 Cuma günü mesai bitimi olduğu belirtildi...

Karaman Kalesinin restorasyonu ne zaman bitecek Haberi

Karaman Kalesinin restorasyonu ne zaman bitecek

Karaman Valisi Murat Koca, restorasyon çalışmalarının sürdüğü Karaman kalesinde incelemelerde bulundu. Kaledeki incelemelere Vali Koca’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Adem Akçay, İş Kur İl Müdürü Kenan Ateş, Müze Müdürü Abdulbari Yıldız ve yüklenici firma yetkilileri katıldı.


Vali Koca temizlik ve restorasyon çalışmalarının sürdürüldüğü kale içerisinde bir süre incelemelerde bulundu ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Yüklenici firma yetkililerinin yürütülen restorasyon çalışmaları ile ilgili olarak Vali Koca’ya kısa bir sunum gerçekleştirmesinin ardından Müze Müdürü Abdulbari Yıldız basın mensuplarına yaptığı açıklamada; Kale içerisinde 2013 yılında başlattıkları çalışmalar neticesinde; Karamanoğlu İbrahim Bey’e ait olduğu belirlenen saray kalıntılarına ulaşıldığını belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığından sağlanan ödenekler doğrultusunda 2015 yılında gerek Karaman Kalesi Surlarının ve gerekse...