02 / 05 / 2024

karaman kent haberleri

karaman kent haberleri

Karaman'da 3 katlı binada yangın çıktı. Karaman'da bir evde çıkan yangında, anne ve 3 çocuğu hayatını kaybetti, dumandan etkilenen baba tedavi altına alındı.Olayla ilgili soruşturma başlatıldı...

Karaman İcra Dairesi'nden 10 milyon 354 bin 375 TL'ye satılık gayrimenkul!

Karaman İcra Dairesi kent içerisinde bulunan arsayı satışa çıkardı. Arsa için 10 milyon 354 bin 375 TL isteniyor.

Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Karaman'ın Ermenek ilçesinde geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor.

Karaman Aktekke Kent Meydanı için yıkımlara başlandı!

Karaman’da Aktekke Kent Meydanı projesi için iki okul ve eski Diş Hastanesi'nin yıkımına başlandı. elediye Başkanı Ertuğrul, Çalışkan yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

Karaman'da kent yatırımları sürüyor!

Karaman Belediyesi şehir içi ulaşımı rahatlatmak ve modern hale getirmek için yatırımlarına tüm hızıyla devam ediyor.

Karaman Kent Meydanı'nın inşaatı devam ediyor!

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kent Meydanı projesi kapsamında Karaman Belediyesi’nce yapımı devam eden okul inşaatlarında ve çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak olan Sanayi Köprülü Kavşağı Projesi alanında inceleme yaptı.

Karaman 19 Mayıs İlkokulu yıkılıyor!

Karaman'daki 19 Mayıs İlkokulunun yıkım çalışmaları ve hafriyatın kaldırılması devam edilirken Kent Meydanı projesi kapsamında imzalanan protokol gereği yerine yenisi yapılacak.

Karaman'da 24 derslikli okul inşaatı başladı!

Karaman Belediyesi, Aktekke Kent Meydanı ve Kale Çevresi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Projesi kapsamında, yapılan protokollerle belediyeye devri gerçekleştirilen ve Anafartalar Ortaokulu yerine yapılması kararlaştırılan okul inşaatına başladı.

Karaman'da tarihi evler restore ediliyor!

Karaman Belediyesi, tarihi ve kültürel miraslarımızı yeniden canlandırmak ve kent tanıtım ve turizmini harekete geçirmek adına başlattığı tarihi evlerin restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Karaman Akçaşehir'de çocuk parkı açıldı!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, 'kardeş kent' Karaman Akçaşehir'de yapımını tamamladığı çocuk parkının açılışını yaptı. 4 bin metrekarelik alana kurulan parkta, çocuk oyun alanı, spor sahası ve spor alanı da oluşturuldu.

Karaman'da kent konseyi çalışmalarını sürdürüyor!

Karaman Kent Konseyi, bütün oluşumlarıyla toplum yararına sosyal sorumluluk projelerine ve çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Aktekke Kent Meydanı projesinde okullar da dönüşecek!

Aktekke Kent Meydanı ve Kale Çevresi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Projesi kapsamında protokol imzalandı. Protokol imza törenine Vali Koca ve Belediye Başkanı Çalışkan’ın yanı sıra AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk’ta katıldı.

Türk Telekom 2 yılda 30 ili daha akıllı kent yapacak!

Karaman ve Antalya’yı ‘akıllı kent’ uygulamalarıyla tanıştıran Türk Telekom Grubu’nun Kurumsal İş Birimi CEO’su Akarca “2 yıl içinde 30 ili daha ‘akıllı kent’ yapmak istiyoruz. Hedef 81 il” dedi.

Karaman'da binalar hızla yükseliyor!

Karaman'da binalar hızla yükselmeye devam ediyor. Kent merkezinde nüfusu barındıran konutların azalmasıyla Karaman'da artık şehirdeki yaşam alanları, merkezin biraz dışında yapılaşıyor.

karaman kent haberleri Haberi

karaman kent haberleri

Karaman'da 3 katlı bir binanın son katında çıkan yangında anne ile 3 çocuğu hayatını kaybetti.


Yangın, saat 00.15 sıralarında Fatih Mahallesi Karaman-Mersin Çevre Yolu'nda bulunan bir binada çıktı. Edinilen bilgiye göre, taksicilik yaparak geçimin sağlayan ev sahibi Mustafa Akbulut'un (36) işte olduğu sırada, evinden yükselen dumanları gören mahalle sakinleri itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, beton sulama kanalının itfaiye aracının bahçeye girişini engellemesi sebebiyle zor anlar yaşadı. İş makinesi yardımıyla sulama kanalının yıkılmasının ardından bahçeye giren itfaiye söndürme çalışmalarına başladı. 


Polis ekipleri güvenlik önlemi amacıyla Karaman-Mersin Çevre Yolu'nun tek şeridini trafiğe kapatırken, evin ahşap döşeme ile kaplı olması, söndürme çalışması yapan itfaiyenin işin zorlaştırdı. Yoğun duman sebebiyle eve giremeyen itfaiye görevlileri, bir süre daha...