09 / 05 / 2024

Karaman Madenşehri köyü

Karaman Madenşehri köyü

Karaman'da yıllardır çivi bile çakılmayan Madenşehri köyü taşınıyor. İl Genel Meclisi'nin kararıyla bölge için yeni imar planı hazırlandı.

7c Basalıa Tr Atık Yönetimi Kimya Maden Ve Enerji Üretim Anonim Şirketi kuruldu!

7c Basalıa Tr Atık Yönetimi Kimya Maden Ve Enerji Üretim Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Başal ve Necdet Ergün ortaklığında kuruldu.

Balıkesir Büyük Maden ve Küçük Maden Adaları korunacak!

Balıkesir İli, Ayvalık İlçesi, Büyük Maden ve Küçük Maden Adaları 1. Derece Doğal Sit Alanı kapsamına giren alanlar kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

Karaman Madenşehri'nde arsa ihtiyacı çözülecek!

Karaman Madenşehri köyünün arsa ihtiyacının çözüme kavuşturulduğu müjdesini veren AK Parti Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Madenşehri arsa kuralarının çekileceğini söyledi.

Karaman'ın Madenşehri köyü için yeni imar planı!

Karaman'da yıllardır çivi bile çakılmayan Madenşehri köyü taşınıyor. İl Genel Meclisi'nin kararıyla bölge için yeni imar planı hazırlandı.

Umut Maden Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Umut Maden Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü’nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Yücel tarafından kuruldu.

My Grup Kayı Şehri Kurtköy satılık daire!

My Grup Kayı Şehri Kurtköy satılık daire fiyatları 405 bin TL'den başlayarak değişiyor. Projede peşin ödemelerde yüzde 7 indirim sağlanıyor.

Noel Baba Barış Köyü arazisi kültür varlığı ilan edildi!

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 41 ülkenin desteği ile Beydağları Olimpos Milli Parkı Maden Koyu’nda kurulmak istenen Noel Baba Barış Köyü arazisini taşınmaz kültür varlığı ilan etti.

Bolu'ya 2 milyon metrekarelik spor köyü inşa edilecek!

Bolu Belediyesi, şehri dünyanın spor merkezi yapmak için kolları sıvadı. Başkan Yılmaz, "2 milyon metrekarelik spor köyü sayesinde dünya Bolu'ya gelecek" dedi..

Mazı köyündeki yeraltı şehri turizme kazandırılıyor!

Restorasyonu ve çevre düzenlemesi tamamlanan Mazı köyündeki yer altı şehrinin 3 katı ziyarete açılacak. Nevşehir'deki diğer yer altı şehirlerinden farklı olarak Mazı Yer Altı Şehri'nde banyo bulunuyor.

Çandır Köyü ÇED raporu iptal edildi!

Milli Emlak'ın 'ağaçlandırma' şartıyla devrettiği tepe 27 yıl sonra maden sahasına döndü. Bölgenin yeşil kalmasını isteyen köy halkı maden için verilen ÇED olumlu raporunu mahkemeye taşıdı ve iptal ettirdi.

Eskişehir Tepebaşı'na Yaşam Köyü Projesi kuruluyor!

AVRUPA'nın örnek akilli şehri Eskişehir Tepebaşı'nda kuruluyor. Toplamda 60 ay sürecek olan Yaşam Köyü Projesi'nin 2019 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor...

Karaman Madenşehri Köyü'nde Sit alanı nedeniyle köylüler, taşınıyor!

KARAMAN merkeze bağlı Madenşehri Köyü, volkanik bir dağ kütlesi olan Karadağ üzerinde Bizanslılar döneminde yapılmış kilise, manastır, kale ve mezarlar bulunduğu için 1976 yılında SİT alanı ilan edildi.

TOKİ'den İzmir'de taşınan köy için açıklama!

TOKİ, İzmir'in Kiraz İlçesi'ne bağlı Karaman Köyü'nün taşınmasında iskan uygulaması hakkında basın açıklaması yaptı. TOKİ'ye göre, köyün taşındığı alanda inşaatların gecikmesi hak sahibi aileler ile müteahhitleri arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklanıyor..

Karaman Madenşehri köyü Haberi

Karaman Madenşehri köyü

Karaman' merkeze bağlı Madenşehri köyünde yıllardır evlerine çivi bile çakamayan köylüler için İl Genel Meclisi Karar aldı. Hazırlanan yeni imar planı kapsamında köyün taşınmasına karar verildi.

İmaret Gazetesi'nde yer alan habere göre, Karaman İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar, alınan kararla ilgili değerlendirmede bulundu. 

Kapar, şu ifadeleri kullandı: “Eski yerleşim yerleri sit alanı olduğu için vatandaşlar evlerine bir çivi dahi çakamıyordu. Eski yerleşim yerinin kuzeyinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından planlanan yeni yerleşim yeri İmar Planı İl Genel Meclisinde görüşülerek onaylandı ve vatandaşlarımız tapularını almaya başladı. Yeni yerleşim yerinde vatandaşlarımız için toplam 80 adet konut alanı, 4 adet eğitim alanı, 5 adet açık ve yeşil alan, 2 adet sosyal ve kültürel tesis alanı, 1 adet ibadet alanı ile 2 adet...