03 / 05 / 2024

karamanda kurtarma çalışmaları

karamanda kurtarma çalışmaları

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Karaman'ın Ermenek ilçesinde bir kömür ocağında galeriyi su basması sonucu 18 işçinin mahsur kaldığı kazanın benzerinin 2009 yılında Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki bir madende meydana geldiğini hatırlattı.

Kartal'daki binanın enkazında arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor!

Kartal'da 6 Şubat Çarşamba günü çöken binanın enkazında arama ve kurtarma çalışmaları hızla devam ediyor. 

Kartal'da çöken binada kurtarma çalışmaları devam ediyor!

Kartal'da çöken binada yürütülen arama kurtarma çalışmaları, UMKE ile JAK ekiplerinin de desteğiyle devam ediyor...

Kartal'da çöken binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor!

İstanbul'un Kartal ilçesinde dün çöken binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar 3 kişinin cansız bedenine ulaşılan enkazdan yaralı kurtarılan 13 kişi hastanede tedavi ediliyor.

Bartın’da hasar tespit çalışmaları başladı!

Bartın’da yaşanan sel felaketi sonrası, arama kurtarma ve hasar tespit çalışmaları başladı. Bartın Valisi Nusret Dirim, hasar tespit çalışmalarının kurulan kriz merkezi tarafından organizeli bir şekilde yapıldığını ifade etti.

Ermenek'te işçilerin kurtarılması için yürütülen çalışmalar sürüyor!

Maden ocağında kurtarma çalışmaları gece boyu devam etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da çalışmaları yerinden takip ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Maden ocağında mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor!

Has Şekerler Madencilik’e ait maden ocağındaki kazanın ardından mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bu bölümde çalışan işçilerden bazıları kendi çabalarıyla kurtulmayı başarırken, 18 işçi su ile dolan bölümü geçemedi.

Karaman'da 18 maden işçisini kurtarma çalışmaları sürüyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karaman'da yer alan Ermenek'teki maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmasının gece boyunca süreceğini belirtti.

AFAD Soma'daki çalışmalarını 241 araç ve bin 489 personelle sürdürüyor!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Soma'daki maden faciasının ardından arama kurtarma ve psikososyal destek çalışmalarının 241 araç ve bin 489 personelle kesintisiz sürdürüldüğünü bildirdi...

AFAD: Soma'da, 34 araç ve bin 289 personel ile çalışmalarımız sürüyor!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığından (AFAD), maden faciasının yaşandığı Soma'da, 34 araç ve bin 289 personel ile arama kurtarma ve psikososyal destek çalışmalarının kesintisiz sürdürüldüğü bildirildi...

Soma'daki yangın sonrası işçileri kurtarma çalışmaları sabaha kadar sürdü!

Eynez bölgesindeki maden ocağında çok sayıda kurtarma ekibi gece boyunca çalışmalarına devam etti. Çalışmalara farklı illerden gelen ekipler de destek verdi. Bakan Yıldız, maden ocağında 787 işçinin çalıştığını, 1'i ağır, 80 işçinin yaralandığını kaydetti

Beçin Kalesi'nde yürütülen çevre düzenleme çalışmalarında tarihi hamama rastlandı!

Beçin Kalesi'nde yürütülen çevre düzenlemesi kapsamında otopark alanındaki hafriyat çalışmalarında, beylikler dönemine ait olduğu tahmin edilen tarihi hamam gün ışığına çıkarıldı. Bölgede Milas Müze Müdürlüğü tarafından kurtarma kazısı başlatıldı.

Halikarnas Disco'ya inşaat yasağı geldi, çalışmalar devam ediyor!

Halikarnas Disco, 2 yılın ardından 18 Temmuz’da açılacak. Ancak Halikarnas’taki tadilat çalışmalarının izinsiz olduğu ortaya çıktı. Diskodaki inşaat faaliyetleri, inşaat yasağı başlamış olmasına rağmen son sürat devam ediyor

FSM ve Haliç köprüleri bakım çalışmaları azalarak sürüyor!

İstanbul’da FSM Köprüsü’ndeki bakım çalışmaları nedeniyle yaşanan çile, biraz azalarak da olsa sürüyor

karamanda kurtarma çalışmaları Haberi

karamanda kurtarma çalışmaları

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Karaman'ın Ermenek ilçesinde bir kömür ocağında galeriyi su basması sonucu 18 işçinin mahsur kaldığı kazanın benzerinin 2009 yılında Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki bir madende meydana geldiğini hatırlatarak, "O zaman, yer altında çalışan işçiler, galeriyi koşarak terk etti. İnşallah Ermenek'teki vatandaşlarımız da can kaybı olmadan kurtarılır" dedi.


Şimşek, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ermenek'te yaşanan kazanın herkesi derinden üzdüğünü belirterek, işçilerin sağ salim dışarıya çıkarılması için dua ettiklerini söyledi.


Sorgun'daki bir kömür ocağında 1995 yılında grizu patlamasında 37 işçinin yaşamını yitirdiğini anımsatan Şimşek, "Bu işçilerimiz yer altından, yer üstünden ekmeğini kazanıyorlar. Dolayısıyla bu tip kazaları hep elimiz yüreğimizde, endişeyle izliyoruz" diye konuştu.


Sorgun'daki kömür ocaklarında yaklaşık 400 kişinin çalıştığını dile getiren Şimşek, Ermenek'teki kazanın benzerinin 2009 yılında Sorgun'daki bir ocakta...