04 / 05 / 2024

karatay mahallelerinde imar planları

karatay mahallelerinde imar planları

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, 2013 yılında 360 adet yapı kullanım izin belgesi ve 423 adet yapı ruhsatı verirken, 82 adet tehlike arz eden yapıyı da Mail-İnhidam kararıyla yıktı...

Malatya'nın İkizce ve Mollakasım mahallelerinde imar planı değişikliği kabul edildi!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2023 mali yılına ait ek bütçe teklifi ile Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce ve Mollakasım mahallelerinde imar planı değişikliği kabul edildi.

Konya Karatay'da ormanlık alanın imarı değiştirildi iddiası!

Konya Karatay'da 10 sene önce eski Belediye Başkanı Mehmet Hançerli tarafından, Hazine’den alınan 2 milyon 472 bin metrekare büyüklüğündeki alana 85 bin ağaç dikildi ve ormanlık alan yapıldı. Ormanın bir bölümü temeli atılan Yeni Sanayi Sitesi'ne katıldı.

Bodrum'daki bazı mahallelerin imar planları mahkeme kararıyla durduruldu!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada Bodrum'un bazı mahallelerinde imar planlarının mahkeme kararıyla durdurulduğunu dile getirdi.

Konya Karatay'da 9.9 milyon TL'ye satılık 15 gayrimenkul!

Karatay Belediye Başkanlığı, Konya ili, Fevziçakmak, Yediler, Mezabaha, Sarnıç ve Kerimdedeçeşme mahallelerinde yer alan gayrimenkulleri 9 milyon 981 bin TL'ye satıyor...

Karatay'da imar ve mülkiyet sorunları çözülüyor!

Karatay Belediyesi, ilçede yaşanan imar ve mülkiyet sorunlarının çözmek için imar düzenlemelerine ve 18. madde uygulamalarını hızlandırdı.

Konya Karatay’da imar uygulamaları hız kesmiyor!

Karatay Belediyesi, ilçedeki imar ve mülkiyet sorunlarının çözümü amacıyla imar düzenlemelerine ve 18. madde uygulamalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Burdur'daki 4 mahallenin imar planına tepki!

Burdur Belediyesi'nin Bağlar, Hızır İlyas, Menderes ve Bahçelievler mahallelerinde uygulanan imar planı mahalle halkından bazılarının tepkisine yol açtı.

Karatay'da 21 mahallede imar düzenlemesi!

Karatay Belediyesi tarafından imar ve mülkiyet sorunlarının çözülmesi için 21 mahallede, 38 farklı düzenleme sahasında 9 milyon 821 bin metrekarelik alanda imar düzenlemesi yapıldı.

İmar barışı fırsatçıları İzmir Seferihisar'da da boş durmadı!

İmar Barışı’nın halen yürürlükte olmasını fırsat bilenler, İzmir Seferihisar’ın Ürkmez ve Doğanbey mahallelerinde yeni binalar yaparak imar barışına başvuruyor.

Turan Hançerli: Avcılar'ın geleceğini inşa edeceğiz!

Cumhuriyet Halk Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı Turan Hançerli, "Avcılar İstanbul'un en güzel kentlerinden biri. Yeşilköy, Tahtakale ve Firuzköy mahallelerinde imar yok buraların imar sorunları çözülecek'' diye konuştu.

Maltepe'nin imar sorunu çözülüyor!

Maltepe'nin Başıbüyük, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde 40 senedir çözülemeyen imar sorununun çözümünde son aşamaya gelindi.

Karatay’da 18. madde imar uygulamaları devam ediyor!

Karatay Belediyesi ilçe sınırları içinde düzenli kentleşmeyi sağlamak amacı ile Belediyelerin asli görevlerinden olan 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. Maddesini hızlı ve sağlıklı bir şekilde uygulamaya devam ediyor. 

Karatay'da tüm tapular dağıtıldı!

Karatay’da 5 milyon metrekarelik 1. etap imar revizyon planı kapsamında tüm tapular dağıtıldı.

karatay mahallelerinde imar planları Haberi

karatay mahallelerinde imar planları


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, halkın beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda imar çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi. İlçe halkının daha nezih ve ferah bir Karatay'da yaşamaları için kamulaştırmaya yönelik satın alma veya trampa ile vatandaşı mağdur etmeden 18. madde uygulamaları gerçekleştirdiklerini, bunun yanı sıra yapı kullanma izin belgesi yapı ruhsatı verdiklerini ifade etti. Başkan Hançerli, 2013 yılı içerisinde 887 bin 631 metrekare alanda 360 adet Yapı Kullanma İzin Belgesi, 1 milyon 100 bin 768 metrekarelik alanda ise 423 adet yapı ruhsatını Karataylıya verdiklerini kaydetti. Mail-i İnhidam yapı kapsamında ise 2013 yılında 82 yapının yıkıldığını ifade eden Hançerli, "Şehrin dokusunu yenilemek amacıyla kullanılmayan harabe olmuş, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden eski yapıları tespit edip...