06 / 05 / 2024

Karatay revizyon planları

Karatay revizyon planları

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı açıklamada, toplam 22 mahalleyi kapsayan 5 milyon metrekarelik alanda 1. İmar Revizyon Plan çalışmasının yapıldığını söyledi.

İzmir Bayraklı'da revizyon planları tamamlandı!

Adalet ve Manavkuyu mahallelerinde, 80 hektar büyüklüğündeki alanda imar planlarını bitirdiklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Ben müteahhitin değil, halkın başkanıyım. Bize güvenin, vatandaşlarımızın bir kuruşluk hakkını başkalarına yedirirsem namerdim” dedi.

İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde revizyon! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Örnekköy'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesindeki yeni imar planlarına vatandaşların tepki vermesi üzerine çalışmalarda revizyon yapılmasına karar verildi. 

Ataşehir'de Kayışdağı ve İnönü mahallelerinin imar planları kabul edildi!

İstanbul Ataşehir'e bağlı Kayışdağı ve İnönü mahallelerinin Revizyon Nazım İmar Planlarına yönelik teklif, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Karabağlar'ın kentsel dönüşüm revizyon planları iptal edildi' iddiası!

AK Parti Karabağlar Grup Başkan vekili Fikret Mısırlı, Karabağlar meclis üyelerinin bir kısmının kentsel dönüşüm revizyon planlarının iptali için dilekçe yazdıklarını iddia etti. 

Altınova'da imar revizyon planları onaylandı!

Antalya'nın Altınova ilçesinde bulunan ticaret alanlarından sonra konut alanlarındaki imar revizyon planları onaylandı ve imar sorunu çözüldü.

Sinop'ta imar planları iptal edildi! 

Samsun Bölge İdare Mahkemesi, Sinop Belediyesi tarafından hazırlanan ve mecliste kabul edilerek onaylanan, kentin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planları'nı iptal kararı aldı. 

Bartın’ın uygulama imar planları askı süresi sona erdi!

Bartın’ın 19 mahallesi 22 mücavir köyünü kapsayacak şekilde 70 milyon metrekare alanda 1/5000 ölçekli Revizyon+İlave Nazım İmar ile 1/1000 ölçekli Revizyon+Uygulama İmar Planları süreçleri sürüyor. 

Beykoz 1. Etap Uygulama İmar Planları askıya çıktı!

Beykoz Boğaziçi Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi 1. Etap 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon Uygulama İmar Planları askıya çıktı.

Yeni Gölet Bölgesi Revizyon İmar Planı askıda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yeni Gölet Bölgesi Revizyon İmar Planı'nı askıya çıkardı. Yıllardır tartışılan gölet projesinin imar planları 1 ay askıda kalacak. 

Karatay'da tüm tapular dağıtıldı!

Karatay’da 5 milyon metrekarelik 1. etap imar revizyon planı kapsamında tüm tapular dağıtıldı.

Manisa Sarıgöl'ün imar planları masaya yatırıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sarıgöl için hazırlanan ve tamamlanma aşamasına gelen Sarıgöl Revizyon İmar Planlarını masaya yatırdı.

Malatya'da yeni imar revizyon planları onaylandı!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı çalışmalarını tamamladı. Malatya'da yeni imar revizyon planları onaylandı.

Karatay'a 19 milyonluk imar revizyon planı!

Konya Karatay'da Mahalle İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda 16 Nisan'da gerçekleşecek olan referandum ve Karatay Belediyesi'nin projeleri konuşuldu

Karatay revizyon planları Haberi

Karatay revizyon planları

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı açıklamada, toplam 22 mahalleyi kapsayan 5 milyon metrekarelik alanda 1. İmar Revizyon Plan çalışmasının yapıldığını söyledi. Belediye olarak revizyon kapsamında yapılan 18. madde imar uygulamaları dahil 36 düzenleme sahasında yaklaşık 6 milyon 18 bin 854 metrekare alanda imar uygulaması yaptıklarını ifade eden Hançerli, şunları kaydetti:


"Yapılan uygulamalar sonucunda 1 milyon 707 bin 783 metrekarelik alanda çalışmalar tamamlanarak mülk sahiplerine tapularını dağıttık. Belediyemizde 3194 sayılı İmar Kanunun 18. maddesine istinaden yapılan imar uygulamaları yoğun şekilde devam ediyor. Askı ilan süreçleri tamamlanan mahallelerdeki 18. madde imar uygulamaları tescil işlemleri için Kadastro ve Tapu Müdürlüklerine gönderiliyor. 5 milyon 330 bin metrekarelik alanda Akabe, Gaziosmanpaşa, Karakulak, Hamzaoğlu, Kumköprü, Orhangazi, Hacıibalı, Selim Sultan, Elmacı, Çataltömek olmak üzere toplam 10...