02 / 05 / 2024

Karatepe Aslantaş koruma kararı

Karatepe Aslantaş koruma kararı

Osmaniye İli, Kadirli ve Düziçi ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Karatepe Aslantaş Doğal Sit Alanı'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karatepe Aslantaş Doğal Sit Alanı'na kesin koruma kararı!

Osmaniye İli, Kadirli ve Düziçi ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Karatepe Aslantaş Doğal Sit Alanı'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Koruma Kurulu, Ispartakule - Bahçeşehir arasına yol verdi!

Ispartakule - Bahçeşehir arasında yapımına başlanan ancak bir süre sonra durdurulan bağlantı yolu için Koruma Kurulu'ndan onay çıktı. Peki bundan sonra ne olacak? Yol inşatına ne zaman başlanacak?

Koruma amaçlı imar planı nasıl hazırlanır?

Koruma amaçlı imar planı, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu uyarınca hazırlanan nazım ve uygulama imar planına deniyor. Peki, koruma amaçlı imar planını kim hazırlar? Koruma amaçlı imar planı nasıl hazırlanır?

Yeni toprak koruma yasası!

Asgari tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin belirlenmesi ve bölünmelerinin önlenmesi amacıyla 15 Mayıs 2014 tarihinde yeni kanun yürürlüğe girdi. İşte yeni toprak koruma yasası 2014..

Yeni toprak koruma kanunu 2014!

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Peki kanun neyi değiştirdi? İşte yeni toprak koruma kanunu 2014..

Toprak koruma kanunu hisseli satış!

15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Toprak koruma kanunu hisseli satış esaslarına göre, yeter gelirli tarımsal arazilerin ekonomik bütünlüğe sahip olmayan kısımları Bakanlığın izni ile satılabiliyor...

Su havzaları koruma kanunu!

Yüzeysel sular ve yeraltı sularının bütüncül bir yaklaşımla miktar, fiziksel, kimyasal ve ekolojik kalite açısından korunmasına ilişkin usul ve esaslar bulunuyor. İşte su havzaları koruma kanunu..

İçme suyu mutlak koruma alanı nedir?

İçme Suyu Temin Edilen Akifer ve Kaynakların Koruma Alanlarının Belirlenmesi Hakkında Tebliğe göre içme suyu mutlak koruma alanı nedir? İçme suyu mutlak koruma alanı nasıl belirlenir?

Koruma alanı ilke kararı!

Tarihi sit, Milli tarih ve askeri harp tarihi açısından önemli tarihi olayların cereyan ettiği ve doğal yapısıyla birlikte korunması gerekli alanlara deniyor. İşte tarihi sit koruma alanı ilke kararı...

Tabiatı koruma alanı nedir?

Tabiatı koruma alanı; önem taşıyan nadir türler ve tabii olayların getirdiği seçkin örnekleri ihtiva eden ve mutlak korunması gerekli olup sadece bilim ve eğitim amaçlarıyla kullanılmak üzere ayrılmış tabiat parçalarına deniyor...

Doğal sit alanlarında yapılacak koruma amaçlı imar planları!

Doğal sit alanlarında yapılacak koruma amaçlı imar planları ile ilgili esaslar, 23 Mart 2012 tarihinde 28242 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Korunan alanlarda yapılacak planlara dair yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte yönetmelik esasları...

Enerji Nakil Hattı ve Koruma Kuşağı nedir?

Enerji Nakil Hattı alanında konut yapılabilir mi? Enerji Nakil Hattı Koruma Kuşağı ne demektir? Enerji Nakil Hattı Koruma Kuşağı'nda ev yapılabilir mi? İşte Enerji Nakil Hattı ve Koruma Kuşağı nedir? sorusunun cevabı...

Vakıf Çiftliği'ne özel koruma planı yapılacak!

Antalya Ticaret Borsası, Ekim 2009'da aylık 43 bin 500 liradan 20 yıllığına kiraladığı Vakıf Çiftliği'ndeki hayata geçireceği Zeytinpark Projesi startını veriyor. Vakıf Çiftliği'ne özel koruma planı yapılacak.

Karatepe Aslantaş koruma kararı Haberi

Karatepe Aslantaş koruma kararı

Osmaniye İli, Kadirli ve Düziçi ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Karatepe Aslantaş Doğal Sit Alanı'nın tescil ve ilan edilmesine, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109 uncu maddesi gereğince karar verildi.

Karar Sayısı: 1510
Osmaniye İli, Kadirli ve Düziçi ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Karatepe Aslantaş Doğal Sit Alanı'nın koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın Kesin Korunacak Hassas Alan olarak tescil ve ilan edilmesine 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 109 uncu maddesi gereğince karar...