04 / 05 / 2024

karayolları müteahhitliği

karayolları müteahhitliği

Kamuya iş yapılan müteahhitlerin gözü kulağı yeni ödeme kararında. Özellikle Karayolları Genel Müdürlüğü’ne iş yapan müteahhitlerin 5.5 milyar TL’lik hakedişleri için ödenek bekledikleri konuşuluyor.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren açıkladı! Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka haline geldi. Buna göre, şirketlerimiz Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalışıyor, Sahra Altı Afrika bölgesinde faaliyetlerimiz her geçen gün artıyor." diye konuştu.

Erdem Şahin Yapı Müteahhitliği Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erdem Şahin Yapı Müteahhitliği Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de Ekrem Şahin tarafından kuruldu.

OKN İnşaat konut müteahhitliği yapacak!

OKN İnşaat'ın sahibi Orhan Yıldız, şirketin hedeflerinden ve projelerinden bahsetti. Yıldız, konut müteahhitliği yapmayı planladıklarını açıkladı.

Müteahhitliğe teknik ve finansal kriterler getirilmeli!

Müteahhit sayısı patladı teknik ve mali kriter şart Türkiye'deki müteahhit sayısı 300 bini aştı. Sektöre girişte hiçbir şart aranmadığı için müteahhitliğe akın sürüyor. Sefa Çelik, teknik ve finansal kriterler getirilmesi gerektiğini söyledi.

AE Arma-Elektropanç, Riverland Dubai’nin teknik müteahhitliğini üstlendi!

AE Arma-Elektropanç, Dubai Parks and Resorts’un merkezinde yer alan Riverland™ Dubai’nin elektrik, elektronik ve mekanik (MEP) tesisat işlerinin teknik müteahhitliğini üstlendi.

Zonguldak'ta özel kömür işletmeleri, üretime yeniden başladı!

Özel kömür ocağının ortaklarından Musa Demir, gazetecilere açıklama yaptı. Zonguldak ' ta maliyetleri yarı yarıya arttığı gerekçesiyle kepenk kapatan özel kömür işletmeleri, yeniden faaliyete geçti...

Veli Karademir: Müteahhitliği inşaattan anlayan kişiler yapmalı!

Konya Müteahhitler Birliği Başkanı Veli Karademir yaptığı açıklamada müteahhitlik kanununun en kısa zamanda çıkarılması gerektiğini belirterek, müteahhitliği inşaattan anlayan kişilerin yapması gerektiğini de dile getirdi

Mimar Sanja Jurca Avcı: Sergi tasarımı mekan içinde hikaye anlatımı!

Mimari projeleriyle hem dünyada, hem de Türkiye’de adından sıkça söz ettiren Avcı Architects, başarılı çizgisini sergileme ve mekan tasarımı alanında da sürdürüyor. Avcı 'Sergi tasarımı mekan içinde hikaye anlatımı' dedi.

Çevre Bakanlığı Tanıtım Müziği Yarışması afişleri belediye otobüsleri ve metrolarda!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla düzenlenen Tanıtım Müziği Yarışması için hazırlanan özel afişler vatandaşların beğenisine sunuldu.Çevre Bakanlığı Tanıtım Müziği Yarışması afişleri belediye otobüsleri ve metrolarda.

1950 yılında Bağlarbaşı'nda 113 dönüm arsa içinde bir villa satılacakmış!

Kadıköy ve Üsküdar gibi merkezler ile Boğaziçi Köprüsü'nün bağlantı yollarına yakınlığı nedeniyle Anadolu Yakası'nın en işlek semtlerinden olan Bağlarbaşı'nda 1950 yılında 113 dönüm arsa içinde bir villa satın almak mümkünmüş.

Ağaoğlu mülteciler içim yardım kampanyası başlattı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu ve bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Ağaoğlu Sosyal Komitesi savaştan ve IŞİD saldırılarından kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteciler için yeni bir yardım kampanyası başlattı.

Ağaoğlu'ndan mülteciler için yardım kampanyası!

Ağaoğlu Şirketler Grubu ve bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Ağaoğlu Sosyal Komitesi savaştan ve IŞİD saldırılarından kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteciler için yeni bir yardım kampanyası başlattı.

Yapı Yatırım Seyr-i Adalar Maltepe'de 36 ay 0 faizle! 485 bin TL'ye!

Yapı Yatırım Seyr-i Adalar Maltepe projesinde yer alan daireler için 36 ay boyunca faiz uygulanmadan vadelendirme yapılıyor. Projedeki dairelerin fiyatları ise 485 bin TL'den başlıyor.

karayolları müteahhitliği Haberi

karayolları müteahhitliği


2015 BİTMEDEN VERİLEBİLİR Mİ?


Karayolları müteahhitlerine yapılacak ödemeler sık sık gündem konusu oluyor. Kurban Bayramı’ndan önce de 1.5 milyar TL civarında ek ödenek verildiği belirtilen müteahhitler için, ekim ayında da bir çalışma yapıldı. Bu çalışma sonucunda 1.3 milyar TL düzeyinde bir ek ödenek çıkarıldığı ifade ediliyor Ancak müteahhitlerin halen birikmiş hakedişleri bulunuyor. Yetkililer, “Bu senenin sonu bitmeden bir ödenek verilebilir mi, bilmiyoruz. Bu konuda bir Yüksek Planlama Kurulu kararı beklentisi var, ancak henüz somut bir adım yok.  Böyle bir düzenleme yapılırsa, müteahhitler için rahatlatıcı bir adım olur” bilgisini verdi.


GERİDEN GELİYOR


2015 başında Karayolları Müdürlüğü en çok ödenek alan kurumların başında gelmişti. Merkezi yönetim bütçesi kapsamında Devlet Su işleri Genel Müdürlüğü’ne 7 milyar lira ayrılırken, Milli Eğitim Bakanlığı’na 5.3 milyar TL, Ulaştırma...