17 / 05 / 2024

Kardeşin sattığı eve müdahale edilebilir mi

Kardeşin sattığı eve müdahale edilebilir mi

Posta yazarı Tamer Heper 'Eşimin annesi 88 yaşında. Oğlu tarafından tapuya götürülerek sahibi olduğu bir dairenin bir kişiye satışı yaptırılmış. Bugün eşimin bir müdahalesi söz konusu olabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Ünlü ekonomist açıkladı: Merkez Bankası kuru kontrol etmek için iki ayda 10 milyar dolardan fazla sattı

Dolarda yükseliş sürerken, ünlü ekonomist Hakan Kara Merkez Bankası’nın sene başından bu yana kuru kontrol etmek için 10 milyar dolardan fazla sattığı söyledi.  Bu açıklamanın ardından seçimden sonra dolar kuru ile ilgili tahminler geldi.

Kardeşten kardeşe miras kalır mı?

Miras, bir kişinin vefatından sonra geride bıraktığı mal varlığı, haklar ve borçların yasal mirasçılarına devri sürecidir. Kardeşten kardeşe miras kalır mı? Bekar kardeşin mirası kime kalır? Bekar ve çocuksuz olan kişinin mirası kime kalır? Bekar ve çocuklu kişinin mirası kime kalır? İşte yanıtı...

'Merkez doları tutmak için arka kapıdan 108 milyar dolar sattı'

Merkez Bankası'nın dolar kurunu tutmak için 108 milyar dolar sattığı iddia edildi. Aylık olarak 9 milyar dolar satış anlamına geliyor.

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi?

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi? soruları vatandaşların aklını kurcalayan sorulardan bazılarıdır. Şimdi bu soruların yanıtlarına göz atalım!

Almanya'nın ucuzluk marketi Lidl'in 599 Euro'ya sattığı 'Türkiye tatili' kısa sürede tükendi!

Alman market zinciri Lidl'in Ocak 2023'te Side'de 599 avroya  (yaklaşık 10 bin TL) sattığı 3 haftalık tatilin yoğun ilgi nedeniyle kısa sürede tükendiği bildirildi. 

Kardeşi olanlara şok! Sizin de başınıza gelebilir! Eviniz...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde vefat eden anneden çocuklara kalan ev için kardeşlerin birbirine kira ödemesi gerekip gerekmediğini ve oturan kardeşin tahliye edilip edilemeyeceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kardeşlerin ortak ev için birbirlerine kira ödemelerinin gerekip gerekmediğini ve evde oturan kardeşin tahliye edilip edilemeyeceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Kripto paradan zarar eden 2 kardeşin intihar ettiği iddia edildi!

Bursa'da kripto para nedeniyle zarar eden Hasan Karacan ve kardeşi Hüseyin Karacan'ın intihar ettiği iddia edildi.

Kardeşlerin mirastaki saklı payı nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda babasının hayattayken borçlandığını belirten okuyucu, evine haciz konulmasına karşın evini kardeşine devrettiğini aktardı. Kardeşin evleneceğini ve eve ihtiyacı olduğunu, evden çıkmalarını söylediğini aktaran okuyucu hakkı olup olmadığını sordu.

Kardeşin borcu nedeniyle ortak arsa haczedilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babadan miras kalan arsaya kardeşiyle ortak olan bir okuyucunun, kardeşinin borcundan dolayı arsaya ve diğer mallarına haciz gelme durumu soruldu.

Satışı yapılan tarladan kardeşler hak talep edebilir mi? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, kardeşin annesine ait tarlayı başkasına satıp sonrasında kendi üzerine alan tarladan hak talep edilip edilmeyeceğini soruldu. 

Konya'daki feci yangında kahreden kentsel dönüşüm ihmali!

Konya'da Suriyeli ailenin yaşadığı bir evde yangın çıkmıştı. Konya'da 3 kız kardeşin hayatını kaybettiği feci yangının çıktığı evin kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacağı öğrenildi. 

Doğan Duru, ev kirasını ödemek için 2 gitarını sattı!

Ünlü müzik grubu Redd'in solisti Doğan Duru, Twitter hesabından ev kirasına ilişkin açıklamalar yaptı. Duru, oturduğu evin kirasını ödemek amacıyla iki gitarını sattığını belirtti.

Kardeşin sattığı eve müdahale edilebilir mi Haberi

Kardeşin sattığı eve müdahale edilebilir mi

Posta yazarı Tamer Heper 'Eşimin annesi 88 yaşında. Oğlu tarafından tapuya götürülerek sahibi olduğu bir dairenin bir kişiye satışı yaptırılmış. Bugün eşimin bir müdahalesi söz konusu olabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Eşimin annesi 88 yaşında. Bir safrakesesi ameliyatından sonra oğlu tarafından tapuya götürülerek sahibi olduğu bir dairenin bir kişiye satışı yaptırılmış. Sağlık raporu alınmadan yapılan bu satışın bedeli de elinden alınıp bir kardeşi ile bölüşülmüş. Bugün eşimin bir müdahalesi söz konusu olabilir mi? Annesi, vefat eden babası ile yarıyarıya ortak bir dairede oturmakta. Bu durumda annesinden kira bedeli talep edebilir mi?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...


Eşimin annesi 88 yaşında. Bir safrakesesi ameliyatından sonra oğlu tarafından tapuya götürülerek sahibi olduğu...