05 / 05 / 2024

Karma kullanım nedir

Karma kullanım nedir

Yeni yapı projelerinde sıklıkla karşılaşılan karma kullanım alanı ne ifade ediyor? Merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Karma kullanım alanı nedir, işte sorunuzun yanıtı ve detayları...

Konut kredisi kullanımı düşüyor!

Son açıklanan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre konut satışları Haziran ayında da düşmeye devam etti. Konut kredisi kullanımında ise 2019’un en sert düşüşü yaşadı. Konut sektöründe son durum nedir?

Karma kullanım alanları yapılaşma koşulları!

Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi karma kullanım alanlarında yapılacak yapı esasları Ekim 2017'de yürürlüğe girecek yönetmelik kapsamında yer alıyor..

Rize Karma Kullanım Projesi'nin yol bağlantısı sorunu TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize Müftü Mahallesi'nde yapılacak Rize Karma Kullanım Projesi'nin yol bağlantısı için istimlak edilen konutlara, alternatif güzergahlara ve istimlak bedeline ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

Jeolojik devirlere ait olup, ender bulunmaları nedeniyle olağanüstü özelliklere sahip yer üstünde, yeraltında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlar doğal sit alanları oluyor. Peki, sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

İmar durumu özel kullanım nedir?

İmar durumu belgesi; bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren belgeyi ifade ediyor. Peki, imar durumu özel kullanım nedir?

Veraset ilamı çıkarma süresi nedir?

Ölüm halinde, murisin mirasçılarının kim olduğu, mirasçılık hakkına kimlerin sahip olduğunu gösteren belge veraset ilamı oluyor. Peki, veraset ilamı çıkarma süresi nedir? Veraset ilamı ne zaman alınmalı?

Piyalepaşa İstanbul'a karma kullanım ödülü!

Piyalepaşa İstanbul, International Property Awards tarafından Avrupa'nın En İyi Karma Kullanım Mimarisi kategorisinde 'Highly Commended Award' ödülüne layık görüldü.

Usulsüz doğalgaz kullanımı cezası nedir?

Doğalgazın usulsüz olarak kullanımı cezalandırıldığı gibi, bu durumda oluşacak tehlikelerden İGDAŞ sorumlu olmuyor. Usulsüz doğalgaz kullanımı nasıl tespit edilir? Tespit edilen usulsüz doğalgaz kullanımı cezası nedir?

Kaçak doğalgaz kullanım cezası nedir?

Taşınmaz mal alan veya kiralayan kimselerin bazı abonelikleri üstüne alması gerekiyor. Herhangi bir aboneliğin usulüne aykırı veya kaçak kullanımı durumunda ceza kesiliyor. Peki, kaçak doğalgaz kullanım cezası nedir?

Konut imarlı arsa nedir?

Planlı alanlar imar yönetmeliklerine göre, alan kullanımları; Konut alanı, Ticaret alanı, Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi karma kullanım alanları şeklinde kategorilere ayrılıyor. Peki, konut imarlı arsa nedir?

Ticari konut imarı nedir?

Planlı tip imar yönetmeliğinde alan kullanımları; konut alanı; ticaret alanı; karma kullanım alanları; sağlık tesis alanları; eğitim alanları; askeri alanlar gibi alanlara ayrılıyor.Peki ticari konut imarı nedir?

Konut kredisinde kaynak kullanımı destekleme fonu nedir?

Konut kredisi kullanan kimselere kaynak kullanımı destekleme fonu muafiyeti uygulanıyor. Peki, konut kredisinde kaynak kullanımı destekleme fonu nedir? Konut kredisinde bu muafiyet kalkacak mı?

Kiracı kullanım hakkı devri nedir?

Kiracıların yasal hakları ve kira sözleşmesi ile ilgili esaslar, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunen kiracılar kullanım hakkını devredebiliyor. Peki, kiracı kullanım hakkı devri nedir? İşte yanıtı..

Karma kullanım nedir Haberi

Karma kullanım nedir

Karma kullanım alanı nedir?

Karma kullanım alanı, günümüzde hemen hemen bütün yapı projelerinde kullanılıyor. Karma kullanım, ticaret, hizmet ve konut gibi alanları birleştiren kullanım alanı olarak karşımıza çıkıyor.


Karma kullanım alanı tanımlamasına Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında yer veriliyor. Yönetmeliğe göre, Yüksek nitelikli konutlar hariç, tek başına konut olarak kullanılmamak koşuluyla, ticaret, hizmetin birlikte yer aldığı alanlar, karma kullanım alanı olarak ifade ediliyor.


Yönemelikte geçen karma kullanım projeleri ile ilgili hükümler aşağıda yer alıyor.


Karma kullanım projeleri

Ticaret+Hizmet, Ticaret+Konut, Ticaret+Hizmet+Konut gibi karma kullanım alanları: Yüksek nitelikli konutlar hariç, tek başına konut olarak kullanılmamak koşuluyla, ticaret, hizmet, ticaret+konut, hizmet+konut, ticaret+hizmet+konut kullanımlarından sadece birinin veya ikisinin veyahutta tamamının birlikte yer aldığı alanlardır. 


Bu alanlarda konut yapılması halinde yoldan cephe alan zemin veya bodrum katların ticaret veya...