25 / 07 / 2024

Karma kullanım projesi

Karma kullanım projesi

Yeni yapı projelerinde sıklıkla karşılaşılan karma kullanım alanı ne ifade ediyor? Merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Karma kullanım alanı nedir, işte sorunuzun yanıtı ve detayları...

Akfen GYO, Bursa'daki konsept projesi için Penguen Gıda ile sözleşme imzaladı!

Akfen GYO, Penguen Gıda Sanayi A.Ş.'nin  Bursa Görükle'de hayata geçireceği proje için "Karma Kullanım Projesi Mimari Ön Konsept Tasarım Hizmetleri Sözleşmesi"ni imzaladı.

Manisa Meydan'ın lansmanı yapıldı!

Yatırımlarla sık sık gündeme gelen Manisa’nın ilk ve tek karma kullanım projesi olan Manisa Meydan'ın lansmanı gerçekleştirildi.

Gökorman'da 218 bağımsız bölümün yapı kullanım izin belgesi alındı!

Sinpaş GYO'nun projelerinden Gökorman Projesi kapsamında A bloka ait 216 konut ve 2 adet ticari üniteden oluşan toplam 218 adet bağımsız bölümün yapı kullanım izin belgesi alındı. Projede teslim süreci  devam ediyor.

Merkez Ankara, Türkiye'nin tek parselde en büyük karma projesi!

Gayrimenkulde önemli yatırımlar yapılan Ankara'da, AVM, otel, ofis ve konuttan oluşan bir karma proje inşa ediliyor. Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, Merkez Ankara'nın, Türkiye'nin tek parselde en büyük karma kullanım projesi olduğunu söylüyor.

Limak'tan Üsküp'e 250 milyon euroluk karma proje!

Limak Yatırım, Üsküp'te hayata geçirdiği ‘Diamond of Skopje’ projesi için 250 milyon Euro yatırım yapmaya hazırlanıyor. Şehrin ilk karma kullanımlı projesi olacak projede satışa sunulan konutların amorti süresi 13-14 yıl olarak açıklandı.

Nuvo Dragos'un yapı kullanım izin belgesi alındı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Nuvo Dragos projesi için yapı kullanım izin belgesini aldı ve kat mülkiyetine geçti...

Avrupa’nın en iyi karma projesi ödülü MESA'nın!

Türkiye’de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaptığı projeler ve aldığı ödüllerle adından söz ettiren mimari tasarım ofisi iki design group, Londra’dan yine Avrupa’nın En İyi Karma Kullanımlı Projesi ödülünü alarak döndü.

Torunlar Kayabaşı projesi geliyor!

Torunlar GYO, Kayabaşı'nda karma kullanım projesi gerçekleştirmeyi planlıyor. 60 bin 833 metrekare büyüklüğe sahip olan arsada inşaat çalışmaları 2018 yılında başlayacak.

İki Design Group'un Bayramoğlu projesine ödül!

İki Design Group'un Bayramoğlu karma kullanım projesi, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nin (International Property Awards) büyük finalinde "Dünyanın En İyi Kamusal Mimari Tasarımı" ödülünü almaya hak kazandı. 

Bayramoğlu projesine mimari tasarım ödülü!

İki Design Group imzasını taşıyan Bayramoğlu projesi karma kullanım projesi, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nin (International Property Awards) büyük finalinde "Dünyanın En İyi Kamusal Mimari Tasarımı" ödülünün sahibi oldu.

Piyalepaşa İstanbul, Türkiye'nin en iyi karma kullanım projesi seçildi!

European Property Awards 2017-2018’de 2 ödül birden alan Piyalepaşa İstanbul projesi Türkiye'nin en iyisi seçildi...

Karma kullanım alanları yapılaşma koşulları!

Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi karma kullanım alanlarında yapılacak yapı esasları Ekim 2017'de yürürlüğe girecek yönetmelik kapsamında yer alıyor..

Maltepe Piazza POTAIN Kule Vinç ile tamamlandı!

Rönesans Gayrimenkul’ün 42 bin metrekare alan üzerinde Maltepe’de yükselen Piazza Karma Kullanım Projesi, projenin özel ihtiyaçlarına uygun olarak belirlenen 5 farklı model POTAIN Kule Vinç ile tamamlandı.

Karma kullanım projesi Haberi

Karma kullanım projesi

Karma kullanım alanı nedir?

Karma kullanım alanı, günümüzde hemen hemen bütün yapı projelerinde kullanılıyor. Karma kullanım, ticaret, hizmet ve konut gibi alanları birleştiren kullanım alanı olarak karşımıza çıkıyor.


Karma kullanım alanı tanımlamasına Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında yer veriliyor. Yönetmeliğe göre, Yüksek nitelikli konutlar hariç, tek başına konut olarak kullanılmamak koşuluyla, ticaret, hizmetin birlikte yer aldığı alanlar, karma kullanım alanı olarak ifade ediliyor.


Yönemelikte geçen karma kullanım projeleri ile ilgili hükümler aşağıda yer alıyor.


Karma kullanım projeleri

Ticaret+Hizmet, Ticaret+Konut, Ticaret+Hizmet+Konut gibi karma kullanım alanları: Yüksek nitelikli konutlar hariç, tek başına konut olarak kullanılmamak koşuluyla, ticaret, hizmet, ticaret+konut, hizmet+konut, ticaret+hizmet+konut kullanımlarından sadece birinin veya ikisinin veyahutta tamamının birlikte yer aldığı alanlardır. 


Bu alanlarda konut yapılması halinde yoldan cephe alan zemin veya bodrum katların ticaret veya...